הרפואה האסתטית והשיקומית עוברת שינוי. יותר טיפולים מתבססים על טכנולוגיות שמטרתן לשפר תפקוד ללא ניתוחים והחלמה ממושכת. אחד הטיפולים נוגע לחיזוק רצפת האגן, מערכת שרירים ורקמות התומכת באיברי האגן ומשתתפת בשליטה במתן שתן, יציבה ותפקוד מיני.
" (High-Intensity Focused Electromagnetic) HIFEM הוא טיפול לא פולשני, המבוסס על פולסים אלקטרומגנטיים בעצימות גבוהה, שנועדו להפעיל את שרירי רצפת האגן בצורה עמוקה ומבוקרת", אומרת ליאור אבשלום, הבעלים והמייסדת של מרכז האסתטיקה הרגנרטיבית "אוסטראה" (Ostrea). "הפולסים גורמים לכיווצים שריריים חזקים וחוזרים, בדומה לאימון שרירי".


מאחר שה-HIFEM מכוון לשרירי רצפת האגן והסוגרים, הוא רלוונטי לשני המינים. אצל גברים יש נטייה לייחס תסמיני שתן לערמונית, אבל בפועל חלקם קשורים לשרירי רצפת האגן: דליפת שתן קלה, תכיפות או קושי להתאפק, טפטוף אחרי מתן שתן ותמיכה בשיקום שליטה לאחר מצבים רפואיים. אבשלום מדגישה שהטיפול אינו מיועד לערמונית: הוא לא מקטין אותה ולא פותח חסימה בזרימת השתן, אלא פועל על שרירי רצפת האגן והסוגרים.


"הוא כן עשוי לסייע כשהתסמין כולל מרכיב של חולשה או תיאום שרירים. בנוסף רצפת אגן מתפקדת ותיאום שרירי תקין עשויים להשפיע על איכות התפקוד המיני בתחושה, בשליטה ובעמידות".


אותם עקרונות חלים על נשים?
"אצל נשים התסמינים מופיעים לעיתים סביב הריון ולידה, בעקבות הגיל, השינויים ההורמונליים או עומסים חוזרים – ולא רק. הטיפול עשוי להיות רלוונטי במקרים של בריחת שתן במאמץ, בדחיפות ותכיפות מתן שתן, בתחושת חולשה או חוסר יציבות באגן, בתמיכה תפקודית לאחר לידה וכהשפעה עקיפה על תפקוד מיני.
"הטיפול מתבצע בישיבה ונמשך כחצי שעה. התחושה בזמן הטיפול היא של כיווצים עמוקים וחזרתיים. השיפור עשוי להיות מורגש כבר אחרי מספר טיפולים".
בחירת הטיפול נעשית בהתאם לשיקול דעתו של מטפל מוסמך ולאחר התייעצות מקצועית. האמור בכתבה אינו מהווה המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף לייעוץ אישי עם גורם מוסמך.
אוסטראה מרכז אסתטיקה
כתובת: שושנת הפלאים 1, נתניה (אוסטראה אסתטיקה בגוגל מפות)
טל' מזכירות: 077-989-6800
למעבר לאתר >>
וואטסאפ: 050-722-0506
לכתבה בנושא טיפולי אסתטיקה לגבר >>
לכתבה בנושא טיפול בזרע סלמון >>
בשיתוף אוסטראה מרכז אסתטיקה





