איך הופך מוצר לטרנד סוחף ברשת? בכך דנו מתן חצרוני וריטה גולדשטיין, עיתונאית קולינריה ומנחת טלוויזיה בקשת 12, בוועידת הקמעונאות והמסחר האלקטרוני של TheMarker Labels.
לדברי גולדשטיין, "הרשת יכולה לייצר תהודה גדולה במהירות, ואין דרך לצפות את זה. אנשים פרטיים יכולים להעלות מוצר, מתכון או מבחן טעימה שמדליק את הרשת ועושה רעש, ולפעמים עובר זמן עד שרשתות קמעונאיות גדולות עולות על זה. כך למשל קרה עם מתכון פסטה פטה או מתכון לסלט מלפפונים ששברו את הרשת, שהעלו בלוגרים של אוכל, ואפילו גרמו למחסור במוצרים האלו".
לכן, מציינת גולדשטיין, "אם החברות הקמעונאיות רוצות להגביר את פוטנציאל המכר, הן צריכות להגיב מהר יותר לטרנד. לא צריך לחכות שמישהו ירים את הכפפה. כיום בשביל ליהנות מהמוצרים האלו שעולים מהר ברשת, הרשתות צריכות להגביר קצב".
וזה לא קורה רק במוצרים כמו שוקולד דובאי וקראנץ' פיסטוק, אלא גם במסעדות, מסבירה גולדשטיין. "טרנדים לא נמשכים הרבה זמן. הדרך לפרסם את המסעדה שלך עוברת דרך מאכל מעניין מספיק לרשת, משפיענים וקהל. הרבה יותר אנשים יהיו מעוניינים לאכול במסעדה שנעה קירל אכלה בה אחרי שראו אותה בסטורי שלה".
עם זאת, משפיענים ויח"צ זה לא תמיד מספיק. לדברי גולדשטיין: "הרבה מאוד חברות משלמות הון למשפיענים ויח"צ על שיווק מוצר חדש ורוצות שיעלה מהר, ובסוף הוא לא מספיק טוב, טעים ומוקפד — וזה מפספס את המטרה ומשפיע לרעה גם על המשפיען וגם על הקהל. זו סוגיה מאוד רווחת.
לסיכום הדגישה גולדשטיין כי הדבר החשוב עבור החברות הגדולות הוא להיות קשובות להלך הרוח ברשת ולזהות טרנדים בזמן. "נכון שהן לא יכולות לפתח את הטרנד בעצמן, אבל הן יכולות להידבק אליו", אמרה. "יש המון טרנדים והמון הזדמנויות להצטרף לגל לפני שהוא דועך".




