חיפוש

מתחם מול החוף וילג' - עם הפנים קדימה

תפוסה מלאה בחנויות ובשטחי המסחר, מבקרים מכל האזור ושטחי משרדים ומרפאות שכבר משווקים בהצלחה. מול החוף וילג' בחדרה, שהפך בתוך זמן קצר לסיפור הצלחה, מציג תמהיל מנצח במתחם חדשני המשלב חוויית קניות ובילוי מגוונת וייחודית

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מגדלי מול החוף | הדמיה: סטודיוקה
מגדלי מול החוף | הדמיה: סטודיוקה
מגדלי מול החוף | הדמיה: סטודיוקה
מגדלי מול החוף | הדמיה: סטודיוקה
נאוה סילוורה
תוכן שיווקי

באביב 2018, לאחר תכנון של 4 שנים והשקעה של חצי מיליארד שקלים, נפתח בנקודה אופטימלית על כביש החוף קניון מול החוף וילג' בחדרה. המתחם, המשתרע על 40 אלף מ"ר שטח בנוי למסחר, תוכנן ע"י האדריכל-אמן אבנר שר, החתום על פרויקטים מסחריים ועירוניים גדולי ממדים, והוא בבעלות חברת אמירי גן המתמחה בבנייה רוויה, צמודי קרקע ומרכזים מסחריים.

הווייב פה יוצא דופן ביחס למוכר ממרבית הקניונים בארץ, והוא מזכיר לא במקרה את חוויית השופינג והבילוי במדרחוב אירופאי. ליתר דיוק, המרכז המסחרי בעיר הנהר אינגולשטאדט צפונית למינכן, גרמניה, הוא מודל החיקוי המוצהר. היום, למרות הירידה הכללית בפופולריות הקניונים עקב שובע מסוים בקרב קהל הצרכנים וריבוי קניות ברשת, כמו גם הפנדמיה כמובן, הקניון נחשב לאטרקציה מרכזית באזור השרון הצפוני.

קניות באווירה בינלאומית | צילום: גדי בלומברג
קניות באווירה בינלאומית | צילום: גדי בלומברג
קניות באווירה בינלאומית | צילום: גדי בלומברג
קניות באווירה בינלאומית | צילום: גדי בלומברג

קניות באווירה בינלאומית
"הקונספט הייחודי של הקניון מבוסס על ההבנה שהצרכן הישראלי אולי מיצה את פורמט הקניונים השכיח בארץ, אך הוא עדיין נהנה משילוב קניות עם בילוי", אומר אלי וייצמן, אל"מ במיל' ומנכ"ל חברת אינביו נדל"ן המשווקת את המתחם. "מול החוף וילג' הוא קניון ייחודי באווירה בינלאומית שהיה למוקד קניות ובילוי פופולארי בקרב האוכלוסייה שגרה ברדיוס רחב מסביב, ולא רק בעיר חדרה. מדובר במתחם רחב ידיים במיקום מצוין בין תל אביב לחיפה שמשמש קהל גדול שהיה לו צורך לחוויה קצת אחרת".

הקניון במתכונתו נותן מענה גם למשוכה העיקרית של ריבוי הקניות ברשת, כפי שמסבירה דניאל אלפי, סמנכ"לית שיווק מתחם מול החוף וילג': "כמו רבים אחרים אני מאמינה שאין תחליף לחוויית קניה מוחשית, להגיע, לבדוק את המוצר לחוש אותו ולמדוד במידת הצורך. בנוסף היציאה מהבית למתחם מסחרי היא בילוי בפני עצמו מה שהרשת לא יכולה ולא תוכל להחליף".

זאת ועוד, המפתח להצלחה בימי שגרת קורונה, מסבירה אלפי, הוא קונספט האוויר הפתוח. "לאורך כל התקופה בה הקורונה איתנו ניתן להבחין בבירור שהצרכנים מעדיפים לרכוש ולבלות במתחמים תחת כיפת השמיים, פשוט כי יותר בטוח לקנות באוויר הפתוח וגם כי ההגבלות במתחמים הסגורים רחבות יותר. כיום המתחם עומד על ממוצע מבקרים של 25,000 איש ביום וקיימת עליה בפדיונות בכמה עשרות אחוזים מהשנה הקודמת. במהלך תקופת הקורונה היו כמה שינויים ותחלופות בכמה בתי עסק. שוכרים הוחלפו ונוספו ועשינו שינויים בתמהיל החנויות כדי לשפר אותו לטובת הצרכן. כיום אין לנו חנות אחת פנויה, ולאור הביקוש בשטחים במתחם אנחנו נערכים לבניית שטחי מסחר נוספים".

במול החוף וילג' אכן ניתן למצוא מגוון חנויות אופנה ומותגים בינלאומיים מובילים. ב"רחוב" האופנה מרוכזות כמאה חנויות, בין היתר סניף זארה הגדול במזרח התיכון וסניף הדגל של לפטיז בישראל. האחות הקטנה והנגישה של זארה, גם היא כמובן מקבוצת אינדיטקס הספרדית, הכוללת, בין היתר, גם את ברשקה, פול אנד בר וסטרדיווריוס (לכולן נציגות בקניון). החנות, הראשונה והיחידה של המותג בארץ, נפתחה לפני כחודשיים ומשתרעת על פני 1,100 מ"ר. בנוסף פעילים במתחם כ-22 בתי אוכל ומסעדות, סניף רשת המרכולים יוחננוף, בית כנסת, "קינג דיויד" - גן ילדים דו-לשוני פרטי, מספרה, סניף דואר, תחנת תדלוק ושטיפת רכבים. מתחם מסעדות והבילוי הלילי פתוח גם לאחר סגירת שדרת החנויות.

לצד חנויות האופנה והמסעדות, הוקמה במתחם בריכת גלישת גלים, "סיטי-ווייב" לגולשי גלים מכל הרמות. הבריכה שיובאה מגרמניה, גאים לציין וייצמן ואלפי, "היא הראשונה מסוגה בישראל והפכה לאטרקציה מובילה במתחם". אטרקציות נוספות מיועדות לילדים צעירים יותר, כך למשל יובא מדרום קוריאה גן שעשועים ובו מתקנים בגובה 6.5 מטר, מזרקה מוזיקלית המוארת בתאורה צבעונית ופועלת בטכנולוגיה חדשנית. לאורך השנה נערכות פעילויות חינמיות לכל המשפחה ובקיץ הושק מתחם מופעי גג באוויר הפתוח "מול החוף מיוזיק". אלפי: "מאז הפתיחה הופיעו פה הופיעו אמנים כמו יובל דיין, דודו אהרון ועדן מאירי, פבלו רוזנברג, טריפונס, פאר טסי, אליעד נחום ועוד רבים וטובים".

על הפרק: בניית קומת מסחר נוספת
המתחם תוכנן בבנייה נמוכה תוך צריכת עתודות קרקע נרחבות. וייצמן מסביר כי השטחים האלו בקרבת הים הועדפו על מנת להימנע מציפוף במרקמים הקיימים. יתרה מזה, המתחם הוא יריית פתיחה בהקמת אזור תעשייה חדש. "אנחנו הראשונים", הוא אומר. הודות לחללי מסחר רחבי היקף, קונספט האוויר הפתוח, לא תימצא כאן תחושת דחיסה או צפיפות. גם הניקיון הראוי לציון תורם לחוויית ביקור נעימה. בזכות הקרבה לים, מיקום כל המתחם בזווית מסוימת, הצבת קיר בגובה 12 מטרים וחצי, יש צל רוב שעות היום ובריזות מלטפות. העיצוב בסגנון מדרחוב אירופאי התגלה כבחירה נכונה. אלפי: "אני חושבת שעיצוב המתחם בהשראת מדרחוב מרחובות אירופה הוא מדויק ומוכיח את עצמו. החשיבה מאחורי עיצוב המתחם היא יצירת האווירה השרויה בו, שמביאה איתה רוח אחרת ושונה מזאת של מתחמי קניות אחרים במדינה, המעצימה את חוויית הקנייה".

המיקום באזור המנותק מהמרקם העירוני הקיים מעודד אולי שימוש ברכב הפרטי, עם זאת דרכי הגישה למול החוף וילג' נוחות למדי, שכן תחנת רכבת חדרה ממוקמת במרחק של כ-200 מטרים, וקו אוטובוס ישיר מגיע לכאן ממרכז העיר. יתרה מזאת, בשנה הבאה צפויה להסתיים הקמת גשר הולכי רגל שיחבר ישירות בין תחנת הרכבת לקומת המסחר. למגיעים ברכב, כניסה ישירה מכביש החוף מצפון ומדרום, כשלרשותם דאגה הנהלת המול ל-1,800 מקומות חנייה.

לאור הביקוש בשטחים במתחם מול החוף וילג', החלה היערכות לקראת בניית קומת מסחר נוספת בשטח של 9,000 מ"ר. כמו כן החלה בניית מגדל משרדים ראשון מבין ארבעה שעתידים לקום מעל המתחם המסחרי שיציעו כ-125,000 מ"ר שטחי משרדים להשכרה. חללי העבודה במגדל הראשון כבר מוצעים להשכרה. וייצמן: "בנוסף לאלפי מקומות עבודה שנוצרו בזכות המתחם הוא גם מהווה יתרון גדול עבור עובדי בית החולים הלל יפה הסמוך. אנחנו גאים בתפוסה המלאה במתחם כששוכרים חדשים ממשיכים להירשם וכרגע נמצאים ברשימת המתנה".

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"