מיתוס מספר 1: "מערכות אנרגיה סולארית הן לרוב יקרות מדי עבור עסקים"
בפועל, מדובר בהשקעה עם אפשרות להחזר מהיר ותשואה שעשויה אף להגיע למספר דו-ספרתי. ירידת המחירים בעשור האחרון הפכה את ההתקנה של מערכות סולאריות לאטרקטיבית מאי פעם, ובזכות הסדרי רשות החשמל, תמריצים והחזרי השקעה ממוצעים של 4-6 שנים - אנו סבורים שמדובר בהשקעה בטוחה ויציבה. אחרי תקופת ההחזר החשמל שמיוצר הוא כמעט רווח נקי. עסק שמנצל גג של כ-1,000 מ"ר יכול לייצר חשמל בהיקף של 110 אלף שקלים בשנה, עם תשואה שנתית שיכולה להגיע למספרים גבוהים, ויש לזכור שזהו רווח נקי שנשאר בעסק לשנים קדימה.
מיתוס מספר 2: "המערכת לא עובדת כשאין שמש"
גם בימים מעוננים המערכות הסולאריות המודרניות ממשיכות לייצר חשמל בזכות טכנולוגיות שמנצלות אור מפוזר. ישראל - מדינה עם למעלה מ-300 ימי שמש בשנה - היא אחת מהסביבות היציבות בעולם לייצור אנרגיה מתחדשת.
מיתוס מספר 3: "מערכות סולאריות דורשות תחזוקה ובירוקרטיה מסובכת"
אחת הסיבות שבגללן עסקים דוחים את ההתקנה של מערכות סולאריות היא התחושה ש"זה סיפור ארוך". אבל היום המערכות מנוטרות בזמן אמת דרך אפליקציה, דורשות תחזוקה מינימלית בלבד, וכל הבירוקרטיה – רישיונות, אישורים וחיבור לרשת – מטופלת על ידי החברה המתקינה. בחברת Soul Energy לדוגמה, אנו מנהלים את התהליך כולו מקצה לקצה - מהתכנון ועד לחיבור למערכת החשמל.
מיתוס מספר 4: "אנרגיה סולארית מתאימה רק לבתים פרטיים"
דווקא עסקים, מחסנים, מבני תעשייה ולוגיסטיקה וחניונים הם בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר. גגות גדולים מאפשרים ייצור אנרגיה משמעותי שיכול לכסות חלק ניכר מהצריכה השוטפת ולעתים אף לייצר לעסק הכנסות ממכירת עודפים.
מיתוס מספר 5: "זה לא באמת משנה, זה רק תדמית ירוקה"
לא רק שזה משנה - השימוש באנרגיות מתחדשות כבר הפך לדרישה. לקוחות, משקיעים ובנקים בוחנים כיום את ביצועי ה-ESG של חברות, עסקים וארגונים כחלק ממדדי האמון והאחריות החברתית. עסק שמאמץ אנרגיה מתחדשת משפר את הדירוג הסביבתי שלו, מחזק את המותג ומשדר חדשנות. במילים אחרות – זה גם חוסך וגם מוכר. בשורה התחתונה, אנרגיה סולארית היא כבר מזמן לא "טרנד ירוק" – אלא כלי עסקי כלכלי, חכם ועתידני. היא מאפשרת חיסכון מיידי, יציבות אנרגטית, עמידה ביעדי ESG ויתרון תדמיתי ברור.
הכותבים הם עומרי פרטוש, מנכ"ל ובעלים בחברת Soul Energy העוסקת באנרגיה מתחדשת, ויותם הרוש, סמנכ"ל ובעלים בחברה. שניהם יזמים עתירי ניסיון בתחום האנרגיה המתחדשת והנדל"ן.
בשיתוף חברת Soul Energy






