מה ההליך שנוקטים כנגד דייר סורר?
לדייר סורר יש כמה הגדרות, אחד שמסרב לשלם או מתעכב בתשלומי ועד הבית, והשני הוא אחד שגורם לנזקים ופוגע בביטחון הדיירים בשטחים הציבוריים. במקרה שדייר לא משלם ועד בית, למשל, יש הליך מסודר שבו ניתן לנקוט. ההליך כולל מכתב תזכורת, מכתב תזכורת שני, מכתב התראה לפני נקיטת הליכים, מכתב ממשרד עורכי דין (בתוספת עלות שכר טרחה) והגשת תביעה למפקחת על הבתים המשותפים.
לאחר קבלת מועד לדיון בבית הדין, ברוב המקרים הדייר משלם לפני הדיון, וככל שהגענו לשלב הדיון, מתקבל פסק דין שמחייב את הדייר לשלם את החוב, פלוס הוצאות שכר טרחה ואגרות. לאחר קבלת פסק הדין, לדייר ניתנים 30 יום לשלם את החוב, ככל שלא ישלם, נפתח נגדו תיק בהוצאה לפועל".
מהן הסמכויות שעומדות לרשות חברת ניהול במקרה של דייר שמפריע בקביעות לשכנים?
סמכויות האכיפה משתנות מבניין לבניין. בבניין שקיים בו רישום בית משותף, ובעלי הדירות הסכימו על תקנון בית משותף, כלומר תקנון מוסכם שבו החוקים ברורים וניתן לאכוף אותם, לרבות הגשת תביעות למפקחת על הבתים המשותפים, קל יותר לטפל בדיירים כאלה.
בבניין שאין לו רישום בית משותף, התקנון היחיד שרלוונטי הוא התקנון המצוי. כלומר, אין כללים שנכתבו וסוכמו בין בעלי הדירות ומה שקובע הוא החוק. בבניין שכזה ניתן להכין נוהל התנהגות, אך האכיפה שלו כמעט בלתי אפשרית על פי דין כל עוד הבניין אינו רשום כבית משותף. במקרה כזה גם לנציגות הדיירים וגם לחברת הניהול יש קושי באכיפת התנהלות לא ראויה של דיירים.
מה ניתן לעשות במצב שבו דייר השתלט על מקלט ציבורי בבניין?
מעבר למכתבי התראה והודעה מראש על פינוי המקלט, ניתן גם להתריע בעזרת עורך דין, כדי שככל שאותו דייר יחליט שהוא תובע את נציגות הדיירים או את חברת הניהול על הפינוי, יהיה לכך תיעוד של התראה מראש וככלל בקשה להתנהלות תקינה במרחב הציבורי.
האם יש פתרון לדיירים שמעשנים במרפסות בתיהם ומפריעים לשכנים?
מרפסת הדירה מוגדרת כשטח פרטי, וזכותו של כל אחד לעשות כרצונו בשטחו הפרטי, אלא אם יחריגו זאת בחוק. לאור העובדה שלאחרונה אנחנו שומעים על לא מעט מקרים שבהם שכנים מתלוננים על שכנים שמעשנים במרפסות, יש סיכוי שאנחנו בדרך ליישום הליכי אכיפה, אך בשם "איכות הסביבה" ולא בהכרח בנושא המקרקעין.
האם כל דייר יכול להגיש תביעה כנגד דייר סורר או רק נציג של הוועד המנהל?
כל דייר יכול להגיש תביעה למפקחת על הבתים המשותפים כנגד דייר סורר, אבל הדבר תלוי בטענות עצמן. אם יש למשל סכסוך בין שכנים על התנהגות בלתי הולמת, רעשים בשעות לא נורמליות או עישון במרפסת, כל דייר רשאי להגיש תביעה עצמאית. כיום זה פשוט. ניתן לבצע זאת באופן מקוון, לשלם אגרה באשראי, והתביעה מוגשת. הוועד המנהל, נציגות הדיירים או חברת הניהול יגישו לרוב תביעות כנגד דיירים בגין אי תשלומי ועד בית, או תביעות "צו עשה" כנגד דיירים המשתלטים על מרחבים ציבוריים כנגד החוק, או תביעות כנגד נושאים הכתובים בתקנון המוסכם של הבית.
הכותב הוא מנכ"ל חברת Servicio, המתמחה בניהול ובאחזקה של נכסים ופרויקטים.
Servicio
טלפון: 03-5492366
למעבר לאתר >>
בשיתוף Servicio





