חיפוש

אלמקייס פתרונות מיסוי: המיסוי בתחום הקריפטו שעלול לסבך אתכם

משקיעים או יזמים בתחום הקריפטו? אל תזניחו את השלכות המס. הגילוי מרצון צפוי לחזור ועם מומחי מיסוי קריפטו אתם יכולים לנצל את ההזדמנות ולמנוע הסתבכות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
אלמקייס פתרונות מיסוי: מומחי מיסוי הקריפטו של החברה יסייעו לכם בבחינה וייעוץ
אלמקייס פתרונות מיסוי: מומחי מיסוי הקריפטו של החברה יסייעו לכם בבחינה וייעוץ
אלמקייס פתרונות מיסוי: מומחי מיסוי הקריפטו של החברה יסייעו לכם בבחינה וייעוץ
אלמקייס פתרונות מיסוי: מומחי מיסוי הקריפטו של החברה יסייעו לכם בבחינה וייעוץ
בשיתוף אלמקייס פתרונות מיסוי
תוכן שיווקי

על פי הפרסומים, רשות המסים צפויה לפרסם בקרוב נוהל מחודש לגילוי מרצון על הכנסות ונכסים שטרם דווחו. הפעם, יש לצפות כי עיקר הפונים בעקבות הנוהל החדש יהיו משקיעים ויזמים מעולמות הקריפטו. הנחה זו מבוססת על כך שבגלים הקודמים בעלי חשבונות בנק בחו"ל היו מי שנהנו מחלון ההזדמנויות שהעניקה רשות המיסים. אלא שבשנים האחרונות זינק היקף המסחר בקריפטו, כאשר רבים אינם מודעים ללשון החוק, לעובדה שרשויות המס מהדקות את המעקב והפיקוח ולכך שהם עלולים להסתבך בפלילים.

כדי להבין את משמעות ההכרזה של רשות מיסים המאפשרת את הסדרת הדיווח הנדרש בחוק, חשוב לצלול לקשר בין עולם המסחר החדש לבין היבטי המס הנוגעים אליו. לא פעם, יחידים שמשקיעים בקריפטו ומיזמים שעוסקים בתעשיית הקריפטו, מזניחים את הטיפול בסוגיית המיסוי ומתעוררים מאוחר, לפעמים מאוחר מדי.

למי שלא יודע או ששכח, נזכיר כי המיסוי בישראל חל לא רק כאשר נכנסים לחשבון הבנק כספים שמקורם בקריפטו (משימה מאתגרת לכשעצמה), אלא גם כאשר מוחלף מטבע במטבע וכאשר מבוצעות עסקאות בעולם ה-Defi המזכות את המשקיע בתגמולים שונים: החלפת ביטקוין באת'ר, סולנה או כל טוקן אחר; קבלת טוקנים מ-Staking, או קבלת טוקנים בעקבות הנפקות של מיזמים על ידי עובדים, נותני שירותים ומשקיעים.

הסדרת היבטי המיסוי והדיווח למשקיעים ותיקים ולמיזמי קריפטו כבר בשלבים מוקדמים
הסדרת היבטי המיסוי והדיווח למשקיעים ותיקים ולמיזמי קריפטו כבר בשלבים מוקדמים
הסדרת היבטי המיסוי והדיווח למשקיעים ותיקים ולמיזמי קריפטו כבר בשלבים מוקדמים צילום: Shutterstock
הסדרת היבטי המיסוי והדיווח למשקיעים ותיקים ולמיזמי קריפטו כבר בשלבים מוקדמים צילום: Shutterstockתוכן שיווקי

ישנם לא מעט שהחלו להשקיע בתחום כבר לפני כעשור, כשהיה בתחילת דרכו והתאפיין בחוסר בהירות ושקיפות. גם הם חשופים להליכים פליליים בדיוק כמו כל מי שכשל בדיווח על נכסיו והכנסותיו, מעבר לחשיפה האזרחית בדמות תשלום המס הממתין מעבר לפינה.

לכן, כדי להימנע מהסתבכות מיותרת והתמודדות מורכבת מול רשויות המס, רצוי לפנות למומחי המיסוי שלנו שמחזיקים בידע, ניסיון והתמחות בניהול וגיבוש הסדרים מיוחדים, בהם גילוי מרצון, מול רשות המיסים בכלל ובתחום הקריפטו בפרט.

ההמלצה להסדיר את היבטי המיסוי והדיווח הקשורים בעולם הקריפטו לא מופנה רק למשקיעים ותיקים, אלא גם למיזמי קריפטו בשלבים מוקדמים יותר או פחות של התהוותם. כך לדוגמה, מיזם שבבסיסו מכוון בין היתר להנפיק טוקן חדש, לפתוח פלטפורמת מסחר בקריפטו - בוט מסחר, פלטפורמת Defi ועוד עסקים בתחום.

באותם מיזמים חייבים לחשוב על "היום שאחרי"- השלב שבו יפרוץ המיזם ויצליח מבחינה עסקית. במקרה כזה, חשוב כבר מתחילת לתכנן את מבנה המיסוי, אופן ההחזקה, כניסת משקיעים ותגמול יחידי המיזם באופן מושכל. כמובן שבמקביל יש להביא בחשבון גם היבטים אחרים, בהם: היבטי ציות מבחינת דיני ניירות ערך, חוק הייעוץ, חוק איסור הלבנת הון ועוד. אם אתם מובילים מיזמים, מומחי מיסוי הקריפטו שלנו יסייעו לכם בבחינה וייעוץ בקשר להיבטי המיסוי האמורים, ובהכוונה לגורמי הייעוץ המתאימים בשאר הנושאים שהוזכרו.

אלמקייס פתרונות מיסוי
טלפונים: משרד 03-5044400 | חגי 052-5565872
למעבר לאתר >>
ליצירת קשר >>

בשיתוף אלמקייס פתרונות מיסוי

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    עידן וולס

    "אגרסיבי, יהיר - ולא רואה בעיניים": מעוזר אישי למולטי-מיליונר

    ענת ג'ורג'י
    בית למכירה

    "הבנתי ששווה לחכות, כי מה שקורה עכשיו זו רק תחילת המפולת"

    שלומית צור
    סטודנטים במפגש של מועדון השקעות

    250 מועמדים, רק 60 מתקבלים: השיעור הכי מתגמל באוניברסיטה

    בר בליניצקי
    ניצן קמחי

    "הם אוכלים במסעדה ב-100 דולר, ואז באים לישון אצלנו ב-100 שקל ללילה""באים לכאן אנשים עם כסף, שיכולים לאכול במסעדה ב-100 דולר ואז לבוא לישון אצלנו ב-100 שקל ללילה"

    רותם שטרקמן
    אורי מקס, מייסד ומנכ"ל מקס סטוק. השופט דחה את הראיה שהביא חוקר פרטי מטעמה

    הזכיין, האח והחוקר: מקס סטוק הפסידה במאבק — ותשלם מיליונים

    אפרת נוימן
    אבי צ'יפסר

    "אני נמצא במקום הכי מרכזי בהרצליה. לידי חנות להשכרה ריקה כבר חצי שנה"