חיפוש

Nice2Meet: ימי עיון לעובדים בדרך אחרת

הסיורים של Nice2Meet מאפשרים סיורים חברתיים חווייתיים וייחודיים עם תרבויות שונות ומרתקות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
"חברות וארגונים רבים רוצים לתת לעובדים חוויה מעמיקה ובעלת ערך"
"חברות וארגונים רבים רוצים לתת לעובדים חוויה מעמיקה ובעלת ערך"
"חברות וארגונים רבים רוצים לתת לעובדים חוויה מעמיקה ובעלת ערך" צילום: Gala Shraer
"חברות וארגונים רבים רוצים לתת לעובדים חוויה מעמיקה ובעלת ערך" צילום: Gala Shraer
מירי ורד, בשיתוף Nice2Meet
תוכן שיווקי

Nice2Meet הוא מיזם סיורים חברתי ייחודי המפגיש את המשתתפים בו עם אנשים מתרבויות שונות. מבקש מקלט מאריתראה, משפחה מוסלמית מיפו, יזם חרדי מבני ברק, מסעדן גיאורגי מבת ים – הם רק חלק קטן מהאנשים המרתקים ומעוררי ההשראה שתפגשו בסיורים.

נייס טו מיט
נייס טו מיט
צילום: הדס שמואלי

את Nice2Meet הקימה הדס שמואלי, יזמית שבמסגרת עבודתה הקודמת כמנכל"ית של ארגון בינלאומי, הכירה אנשים רבים מתרבויות שונות. אותם מפגשים בלתי אמצעיים, כך היא מספרת, היו פוקחי עיניים, מלמדים ומקרבים. "גדלתי בראשון לציון בשכונה הומוגנית ולא הכרתי אנשים שונים ממני", מספרת שמואלי. "רק בצבא, במסגרת תפקידי כמשקית חיילי מקא"ם - מרכז קידום אוכלוסיות מיוחדות, פגשתי לראשונה נערים ונערות מאוכלוסיות שונות. חלקם הגיעו מבתים הרוסים, חלקם בעלי רקע פלילי – זו הייתה חוויה פוקחת עיניים עבורי. לאחר הצבא רציתי להיחשף לאנשים שונים ממני וטיילתי למזרח. בהמשך, דרך מקום העבודה שלי, המשכתי להכיר אנשים מתרבויות שונות וכל מפגש כזה היה מלמד ומבגר. הבנתי כמה חשוב לייצר מפגשים שכאלה בצורה בלתי אמצעית דווקא אצלנו. ישראל היא מדינה רב תרבותית ועם זאת, לצערי ישנה גם מידה לא מעטה של בורות וגזענות אחד כלפי השני. לאחר שחוויתי על בשרי כיצד מפגש יכול למוסס דעות קדומות ולקרב לבבות, החלטתי להקים את המיזם ולחשוף את המשתתפים לעולמות ואוכלוסיות שבדרך כלל הם אינם פוגשים מקרוב".

יום כיף עם ערך מוסף

בסיורים של Nice2Meet ההיסטוריה היא לא העיקר, אלא רק רקע למפגש חברתי ואנושי. הסיורים אינם מתרחשים באתרים תיירותיים אלא במקומות אותנטיים שמאפשרים למשתתפים להכיר את אורח החיים מבפנים. לסיורים מגיעים אנשים שרוצים להכיר תרבויות שונות כמו גם גופים שמעוניינים לתת לעובדיהם יום כיף עם ערך מוסף.

סיורים במקומות אותנטיים המאפשרים הכרת תרבויות חדשות
סיורים במקומות אותנטיים המאפשרים הכרת תרבויות חדשות
סיורים במקומות אותנטיים המאפשרים הכרת תרבויות חדשות צילום: Gala Shraer
סיורים במקומות אותנטיים המאפשרים הכרת תרבויות חדשותצילום: Gala Shraer

"חברות וארגונים רבים מאסו בפעילויות שהם נטו כיף והם רוצים לתת לעובדים שלהם חוויה מעמיקה יותר ובעלת ערך", אומרת שמואלי. "הסיורים מתרחשים בלוקיישנים אותנטיים הממוקמים בערים מגוונות כמו יפו, דרום תל אביב, בני ברק ובת ים, והמשתתפים יוצאים מהם עם חיבור גדול יותר כלפי אנשים מרקע שונה משלהם ועם תובנות שפותחות את הלב. בנוסף, כאשר בארגון עצמו יש גיוון אנושי ורב תרבויות, הסיורים הללו עוזרים לחברי הארגון לראות את חבריהם לעבודה בצורה יותר מעמיקה ומאוזנת".

מפגשים מקרבי לבבות

פרט לסיורים, בשנה האחרונה השיקה שמואלי שירות נוסף של מפגשים מקרבי לבבות המתרחשים בחברות עצמן. שמואלי: "השירות מיועד לחברות שאין באפשרותן לצאת ליום מחוץ למשרד, ומביא את המפגשים העוצמתיים ומעוררי ההשראה הללו מהמרחבים האותנטיים אל החברות. חשוב להדגיש שלא מדובר בהרצאה, אלא במפגש, היכרות ודיאלוג".

כמו כן, באתר של Nice2Meet ניתן גם להזמין מגוון סדנאות בהן ניתן לחוות תרבויות שונות דרך התנסות עם המארחים השונים. בין הסדנאות ניתן למצוא סדנת בישול של אוכל ערבי בבית משפחה יפואית בת 13 דורות; סדנה למלאכת יד אפריקאית בה המשתתפים נפגשים עם מבקשות מקלט, שומעים על חייהן ועל התרבות האריתראית ולומדים כיצד לקלוע סלים, ועוד. "מעבר לפעילות החווייתית המגבשת, ישנו ערך מוסף שכל מארח מביא עמו. כל מארח מגיע מרקע שונה ומיוחד, ודרך הסדנה המשתתפים לומדים על התרבות שלו ועל הסיפור האישי שלו".

Nice2Meet, הדס שמואלי
טלפון: 054-3232056
לפנייה במייל >>
למעבר לאתר >>
למעבר לעמוד הפייסבוק >>
למעבר לעמוד האינסטגרם >>

בשיתוף Nice2Meet

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    בורסת סיאול, היום. לאיראן יש דרך לשבש את המכונה הכלכלית העולמית

    הזינוק בנפט והמפולת בשווקים הם הניצחון של איראן על טראמפ

    דפנה מאור
    יהודה הלוי 123, לאחר פגיעות ההדף. הבניין אוכלס מחדש ב-2019 - אבל ההליך המשפטי עדיין מתנהל

    הבניין עבר התחדשות ללא תוספת ממ"דים עקב מגבלות השימור – ואז פגע הטיל

    שלומית צור
    תרגיל מערכת נגד טילים

    מערכות ההגנה האווירית שלנו יחידות במינן? המלחמה חשפה את המתחרה הגדולה

    חגי עמית
    Iran Strait of Hormuz What to Know

    השווקים במלחמה: הדפוס ההיסטורי מצביע על הזדמנות קנייה, אך הסיכון אמיתי

    יגאל נוימן
    עו"ד אודי ברזלי

    הסכסוך עם סוחר הנשים חשף את "הבנק המחתרתי" של עורך הדין הבכיר

    גור מגידו
    בורסה לניירות ערך בתל אביב

    הבורסה בתל אביב התנתקה מהעולם: "זה לא יימשך עוד הרבה"