חיפוש

לכל חלל יש סיפור משלו

ממשרדים וחנויות ועד מלונות: האדריכלית שירלי נחמנה אוהבת לפצח אתגרים, לתכנן עד לפרט הקטן ולגלות ביחד עם הלקוחות את הפתרונות המדויקים לכל צורך ורצון

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
עיצוב משרדים
עיצוב משרדים
עיצוב משרדים צילום: ינאי דיטש
עיצוב משרדים צילום: ינאי דיטש
ליעונה מנקלי, בשיתוף אדריכלית שירלי נחמנה
תוכן שיווקי

כשלקוח סיפר לאדריכלית שירלי נחמנה מה הוא רוצה להכניס לחדרי השירותים במשרד, הרשימה הייתה ארוכה וביחס הפוך לגודל החלל: מקלחת, מבואה שתמנע מהדלת להיפתח ישירות למסדרון, תאי שירותים פרטיים ואפילו שילוב של מוזיקה. "השטח היה קטן, והוא כמעט לא נתן לי את הרשימה הזו", אומרת נחמנה. "הוא לא האמין שהכול ייכנס, אבל אני הפצרתי בו שימשיך לפרט את כל החלומות שלו".

מבחינתה, זו הייתה הזדמנות למצוא תכנון שיאפשר לכולם להתקיים יחד, בלי שהשימוש בחלל ירגיש צפוף או מאולץ. הפרויקט ההוא הוביל להמשך עבודה משותפת, כשהמשרד התרחב.

אדריכלית של חללי פנים

נחמנה סיימה בהצטיינות את לימודי האדריכלות בטכניון בשנת 2000. כבר בתחילת דרכה המקצועית גילתה שחללי הפנים מסקרנים אותה במיוחד, וניתבה את עבודתה לתחום. אחרי ניסיון במשרדי אדריכלות בישראל ובניו יורק, בדגש על עיצוב משרדים, הקימה ב־2010 סטודיו עצמאי.

כיום היא מתמקדת בעיצוב פנים עסקי וציבורי, ובהם משרדים, חנויות ומלונות, לצד בתי מגורים. בחללים עסקיים היא מוצאת חופש יצירתי ומגוון שמושכים אותה: לכל חברה אופי אחר, צרכים אחרים ודרך משלה להציג את עצמה.

שירלי נחמנה | צילום: פרטי
שירלי נחמנה | צילום: פרטי
שירלי נחמנה צילום: פרטי
שירלי נחמנה צילום: פרטי

"אני לא שבלונית, וכל חלל אצלי מקבל אופי מיוחד", היא אומרת. "התכנון שלי מתחיל בהיכרות עמוקה עם הלקוחות והצרכים שלהם. במשרדים, לדוגמה, האתגר האמיתי הוא לתרגם את זהות החברה לתכנון מדויק של החלל. חשוב לי לדעת מי האנשים שיעבדו במקום, איך נראה היום שלהם, מה החברה רוצה לשדר למבקרים ובעיקר לתכנן באופן שיתאים את המשרד לצורכי החברה ולצמיחתה בעתיד". התשובות משפיעות על חלוקת החלל, על החומרים והצבעים וגם על הריהוט.

שירלי, שהתגוררה בניו יורק, בסן דייגו ובפרנקפורט, מעידה על עצמה כעל אדם סקרן שאוהב לחקור את העולם. בין השאר טיילה בהודו, בדרום אמריקה, באסיה ובאירופה.

המגורים בחו"ל, לדבריה, איפשרו לה להרחיב את המנעד התרבותי והאסתטי שלה. אותה סקרנות מלווה אותה גם כשמשהו בתוכנית אינו מסתדר בשטח. מבחינתה, "אילוץ יכול להפוך לנקודת המוצא של הפתרון המעניין ביותר", היא מדגישה. "מבחינתי זה אומר לקחת את החיסרון הכי גדול ולהפוך אותו ליתרון".

מהחדר ועד הרגל של השולחן

תחום המלונאות קרוב במיוחד ללבה, בזכות האפשרות לתכנן חוויה טוטאלית ושלמה. בין הפרויקטים שלה – מלונית יולדות הנביאים בירושלים ומלון חוף התמרים בעכו: האחד קטן ואינטימי, עם תינוקייה וחדר הנקה; האחר מלון נופש בן שבע קומות על הים. שניהם מיועדים לקהל החרדי, ועבורה העבודה מחייבת ללמוד לעומק את צורכי האורחים ואת אופי השהות. היא מדגישה שהיא מתכננת עבור הלקוחות והמשתמשים בחלל.

העיסוק בפרטים מגיע גם לרהיטים עצמם. דלפק, מדפים או שולחן עשויים להיווצר בתכנון מיוחד, ולעיתים פריט קיים אצל יצרן יקבל מידות או רגליים אחרות. כך אפשר להתאים את הריהוט לחלל ולשימוש בו.

שירלי מדגישה כי דווקא שמירה על סטודיו בעל אופי בוטיקי, ליווי אישי של כל פרויקט וקשר ישיר ובלתי אמצעי עם הלקוחות, גם כשהעבודה נעשית בעזרת צוות, הם אלה שעושים את ההבדל. היא מייחסת חשיבות לזמינות, לשירות ולהיכרות שנבנית לאורך הדרך."יש לי המון לקוחות חוזרים ומבחינתי זה אחד הדברים המספקים בעבודה", היא מסכמת.

לאתר החברה:
לאינסטגרם:
לינקדין:

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    צעירה בסופרמרקט

    "גם מי שמרוויח 30 אלף שקל לא שורד פה": יוקר המחיה מבריח את הצעירים

    עמית קמינסקי
    בנימין נתניהו

    האיש שניצח — וגם הפסיד, השניים שעקפו אותו — ושוחד המיליארדים שלא הספיק

    רותם שטרקמן
    השעות שהבינה המלאכותית חוסכת לא נחשבות זמן עבודה של עורך הדין, והלקוח הוא זה שיהנה מהחיסכון

    בזכות AI עורך הדין עבד רק שעה. על כמה שעות צריך לשלם לו?

    עידו באום
    לי־בר מחזיקה במפעל בקריית גת, מעסיקה כ-1,500 עובדים ומספקת עשרות אלפי ארוחות ביום

    אקזיט הקייטרינג: משפחת יפרח מוכרת לסקיי 50% מלי־בר ב–200 מיליון שקלאקזיט הקייטרינג: משפחת יפרח מוכרת לקרן סקיי 50% מלי־בר ב–200 מיליון שקל

    מיכאל רוכוורגר
    מנכ"ל פרל, עמרי וינשטיין (מימין) וסמנכ"ל הטכנולוגיות, אילן קומרגודסקי

    בלעדיבלעדי

    המטבע זינק ב–520%: מעבדת המחקר מת"א שמסעירה את שוק הקריפטו

    אופיר דור
    "הציבור יודע שסוכן ביטוח, כמו עורך דין או שרברב, לא עובד לשם שמיים. השאלה היא אם הסוכן מעניק ערך ופועל לטובת הלקוח"

    "אם אנייד תיק של 7 מיליון שקל — אקבל 50 אלף שקל. אם לא — רק 5,000 שקל"