חיפוש

"המתמחים שותפים מלאים בבניית האסטרטגיה המשפטית ומימושה"

פירמת וקסלר ברגמן ושות', שמלווה את הגופים המובילים במשק מאז היווסדה לפני כ-90 שנה, רואה במתמחים את דור העתיד של המשרד ומשלבת אותם בכל שלבי העבודה, כולל בפגישות עם הלקוחות ובדיונים בבתיהמ"ש

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
גיא פישקין, בשיתוף וקסלר, ברגמן ושות'
תוכן שיווקי

זהו סיפור על אחד ממשרדי עורכי הדין הוותיקים והמוערכים בישראל, פירמה שנוסדה עוד בטרם הקמת המדינה, בשנת 1936, ונחשבת מאז ועד היום לאחת מהחלוצות והמובילות בזירה המשפטית. הכירו את פירמת וקסלר ברגמן ושות', המתמחה בתחום האזרחי-מסחרי, בדגש על מספר תחומי התמחות מרכזיים - ליטיגציה מסחרית, נדל"ן, תאגידים ועסקאות, שוק ההון, היי-טק, בנקאות, דיני עבודה, פרטיות ועוד.

משרדי הפירמה ממוקמים במגדל דיסקונט בלב תל-אביב ובסמוך לשכונת נווה צדק ושד' רוטשילד, מיקום העולה בקנה אחד עם תפיסת הפירמה הרואה את עצמה כחלק אינטגרלי מליבת העשייה הכלכלית בישראל.

עו"ד גיל צ'רצי | צילום: יונתן בלום
עו"ד גיל צ'רצי | צילום: יונתן בלום
עו"ד גיל צ'רצי | צילום: יונתן בלום
עו"ד גיל צ'רצי | צילום: יונתן בלום

על אף המוניטין הרב לו זוכה המשרד מזה תשעה עשורים, הוא מתאפיין בהיותו משרד בעל אופי "בוטיקי", אך עם יכולות מקצועיות של משרד גדול. הפירמה מאגדת תחתיה כ-85 עובדים ומתמחים, מתוכם כ-65 עורכי דין מן השורה הראשונה בארץ. ביחד הם מהווים ONE STOP SHOP עבור מגוון לקוחות, הכוללים את הגופים הגדולים במשק, בין היתר בתחומי הנדל"ן (אפריקה מגורים, אפי נכסים ועוד), קמעונאות (קבוצת גוטקס ועוד), בנקאות וכן הבורסה לניירות ערך בתל-אביב, אותה מלווה הפירמה ממועד הקמתה ועד היום.

המשרד מוכר על-ידי גופי דירוג מקומיים ובין-לאומיים, כשהוא זוכה באופן עקבי להתבסס בצמרת הדירוגים המובילים, כמו BDI, דן אנד ברדסטריט, ליגל 500, צ'יימברס ואחרים. בנוסף, רבים מהשותפים במשרד מדורגים כמובילים בתחומם גם ברמה האישית.

סיפורה של נבחרת
לטובת היכרות עם פועלו של המשרד והאג'נדה הניצבת כנר לרגליו, מציגים עו"ד גיל צ'רצ'י (שותף במח' תאגידים ושוק ההון), עו"ד מור פרידמן (עורכת דין במחלקת הנדל"ן) ונעמה שגיא (מתמחה במחלקת ליטיגציה) את הערך המוסף של וקסלר ברגמן ושות'.

עו"ד מור פרידמן | צילום: יונתן בלום
עו"ד מור פרידמן | צילום: יונתן בלום
עו"ד מור פרידמן | צילום: יונתן בלום
עו"ד מור פרידמן | צילום: יונתן בלום

מהי תפיסת העולם המנחה את הפירמה?
צ'רצ'י: "אנחנו משרד ותיק ומוערך במשק המלווה שורה של חברות מיום הקמתן ועד היום. בשונה מהמקובל בשוק, אנחנו דואגים ללוות את הלקוחות שלנו ליווי אישי לאורך כל הדרך על-ידי אותם עורכי דין ומתמחה מלווה, כולל בעסקאות מורכבות של מכירת שליטה בחברות. זה בא מתוך ראיית הלקוחות שלנו כשותפים מלאים ומתוך שאיפה להעניק להם את המענה המקצועי האיכותי ביותר, על בסיס מערכת יחסים הדדית ומפרה".

פרידמן: "כשאנחנו בוחרים מתמחה לפירמה, אנחנו בוחנים, לצד הפן המקצועי, גם את ההיבט האנושי, ולכן מחפשים קודם פרטנרים לדרך. זה משתלב עם השאיפה לגייס מתמחים שיישארו במשרד כעורכי דין גם אחרי ההתמחות, ולבסס נבחרת עם הון אנושי ברמה הגבוהה ביותר, כך שהלקוחות שלנו יפגשו אנשים שכיף ונעים לעבוד איתם".

מהן הדרכים לגיוס מתמחים למשרד?
צ'רצ'י: "אנחנו מקפידים לבחור את המתמחים ועורכי הדין שעובדים איתנו בפינצטה. זה אומר לאתר את המתמחים ועורכי הדין המציגים יכולות מאוד גבוהות, כאשר אנו שואלים את עצמנו, כמראיינים, האם הם בעלי פוטנציאל להפוך תוך פרק זמן של חמש-עשר שנים לשותפים במשרד".

פרידמן: "המשרד לוקח חלק בכל הליכי הגיוס באוניברסיטאות והמכללות. מידי שנה אנחנו מקיימים סדנאות שונות במוסדות האקדמיים, כגון בנושא תובענות ייצוגיות. במקביל, הסטודנטים נחשפים לאופי העבודה באמצעות סיורים מקדימים במשרד, כמו גם דרך פרויקט 'שחקים' ו'אופק' לסטודנטים מצטיינים וכן באמצעות פלטפורמת 'קודקס', מערך גיוס ייעודי למתמחים בשוק עורכי הדין בישראל".

מהי רמת ההשקעה במתמחים במשרד?
צ'רצי: "המתמחים מהווים חלק בלתי נפרד מהפירמה ושותפים מלאים בתהליך בניית האסטרטגיה המשפטית ומימושה. זה מתבטא בהגעה לפגישות עם הלקוחות והשתתפות מלאה בתיק, כולל דיונים בבתי המשפט. בשל העובדה שאנחנו משרד בעל אופי בוטיקי, המעורבות של המתמחים בכל תיק היא משמעותית יותר, כחברי צוות מלאים, יחד עם עורכי הדין האחרים, וכך הם גם נחשפים לפרקטיקות עבודה שונות ומעורבים במימושן לכל אורך הטיפול המשפטי, בין אם זו עסקה ובין אם זה תיק ליטיגציה".

עו"ד נעמה שגיא, מתמחה | צילום: יונתן בלום
עו"ד נעמה שגיא, מתמחה | צילום: יונתן בלום
נעמה שגיא, מתמחה | צילום: יונתן בלום
נעמה שגיא, מתמחה | צילום: יונתן בלום

שגיא: "עורכי הדין במשרד מעבירים למתמחים באופן שוטף הרצאות במגוון נושאיים מקצועיים, אשר נועדו להעשיר ולהעמיק את עולמם המקצועי ולהעניק להם כלים משפטיים רוחביים. ההרצאה האחרונה עסקה למשל בעסקאות קומבינציה, והרצאה קודמת עסקה בהכרה של דו"חות כספיים וניתוחם. אפשר לומר שהמשרד מאפשר למתמחים 'לקפוץ למים', אך זה ביחד עם חניכה וליווי צמודים לכל מתמחה".

"מרבית עוה"ד במשרד עשו פה התמחות"
כבר בשלב הריאיון והגיוס, יש שאיפה ברורה בוקסלר ברגמן ושות' לבחון מהי מידת ההתאמה של המתמחים, יחד עם יכולת להשתלב בצוות ולהתקדם בתוכו. "נקודת המוצא היא שמי שטוב זוכה להישאר כאן לטווח הארוך. לראיה, עורכי דין רבים במשרד הם מתמחים לשעבר, שעשו את כל הדרך מלמטה", מציין צ'רצ'י. "לכל מתמחה מוצמד גם מנטור שחונך אותו, כולל אחראי מתמחים אליו ניתן לפנות בכל בעיה. תמיד יש עם מי להתייעץ וזה ממש לא מובן מאליו", מוסיפה שגיא.

מהו אופי העבודה במשרד?
שגיא: "יש חשיבות מאוד גדולה לעבודת צוות. רוב הצוות מגבש יחד את האסטרטגיה ומחלק את המשימות בינו לבין עצמו".

צ'רצ'י: "הפירמה מקפידה על איזון מלא בין חיי עבודה לחיי משפחה. עצם העובדה שמדובר במשרד בוטיקי בו 'כולם מכירים את כולם', מאפשרת את השילוב הזה. המטרה היא לא לשחוק את העובדים ולאפשר להם להקדיש זמן איכות לפיתוח עצמי, למשפחה ולילדים".

פרידמן: "שיטת העבודה במשרד היא ייחודית ומשלבת בין שתי השיטות המובילות בשוק. אנחנו עובדים בצוות ובמקביל נותנים מענה אישי דרך מנטור, שמלווה את המתמחים לאורך כל הדרך. כל מתמחה עובד עם מספר עורכי דין וכך נחשף לפרקטיקות עבודה שונות. לדוגמה, מתמחה בנדל''ן ייחשף גם לתחום התחדשות עירונית, גם לעולם הנדל"ן המניב וגם לתחום העסקאות. מתמחה במחלקה המסחרית ייחשף למגוון רחב של עסקאות מסחריות, כגון עסקאות השקעות, מיזוגים ורכישות והסכמים מסחריים. מתמחה במחלקת הליטיגציה ייחשף בין היתר לתביעות מסחריות, לעתירות מנהליות ולתובענות ייצוגיות. המתמחים גם נחשפים לשיטות עבודה שונות וכך יכולים לקבל הכשרה דרך כמה גישות משפטיות, תוך קבלת מענה מקצועי ואישי ברמה הגבוהה ביותר".

מה לגבי ההווי חברתי במשרד?
שגיא: "חשוב לי ולחברים שלי שהמשרד יהיה מקום שאנו נהנים להימצא בו. וקסלר-ברגמן הוא בדיוק כזה, ולצד אווירה חברתית מיוחדת ומכילה, המשרד מארגן פעילויות חברתיות מגוונות, כגון ערבי מחלקה, ערבי צוות, מפגשי מתמחים,HAPPY HOUR בימי חמישי, טיולים וימי גיבוש. לאחרונה חזרנו מטיול משותף ברומא שהיה פשוט מדהים. יש כאן אווירה מיוחדת במשרד, שהופכת כל מי שמשתייך לכאן לחלק מהמשפחה".

וקסלר, ברגמן ושות', עורכי דין
שנת ייסוד: 1936
כתובת: רח' יהודה הלוי 23 תל-אביב (מגדל דיסקונט)
טל': 03-5119393
דוא"ל: office@wblaw.co.il
אשת קשר אחראית מתמחים:
עו"ד הילה גולדפלד
משלוח מועמדות להתמחות:
hilag@wblaw.co.il
אתר: wblaw.co.il
מס' עוה"ד: 65
מס' מתמחים: 10
תחומי עיסוק עיקריים: נדל"ן, התחדשות עירונית, תכנון ובנייה, ליטיגציה אזרחית, מסחרית ומנהלית, חברות, מיזוגים ורכישות, היי-טק, שוק ההון ובנקאות, חדלות פירעון, דיני עבודה, פרטיות והגנת מידע.

בשיתוף וקסלר, ברגמן ושות'

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ישראלים שנתקעו בקפריסין מתכוננים לעלות לשיט חילוץ בנמל לימסול, במהלך מבצע "עם כלביא" בשנה שעברה

    רגב רצתה להחזיר ישראלים באונייה מקפריסין, וגילתה ש"הצוות פרו־פלסטיני"

    יפעת ראובן
    מצר הורמוז באיראן, תמונה אווירית מדצמבר 2023

    המלחמה מאיימת להמיט משבר גלובלי על הכלכלה העולמית

    ניו יורק טיימס
    כריסטין לגארד, נשיאת הבנק המרכזי האירופי עם ג'רום פאואל, יו"ר הפד, 2019

    בעקבות המלחמה עם איראן: הסיכון שמרעיד את השווקים ברחבי העולם

    דפנה מאור
    IRAN-CRISIS/

    המלצה יוצאת דופן, באמצע הלילה, רגע לפני המתקפה: לקנות דולר, למכור שקל

    איתן אבריאל
    הר יונה נוף הגליל

    "הם קובעים פה את המחירים. באים לקבלנים וקונים 100 דירות בבת אחת"

    טלי חרותי-סובר
    015960

    רק 70 איש ייהנו מ-100 מיליון שקל: העסקה שקורעת את עמק חפר