"השאיפה שלנו היא לקלוט מתמחים שילכו יחד איתנו כברת דרך משמעותית למשך עשרות שנים, יהפכו לשותפים ואף יובילו בעתיד את הפירמה", כך אומר עו"ד אלון פומרנץ, השותף-המנהל וראש מחלקת ליטיגציה במשרד ליפא מאיר ושות', בריאיון לקראת שבוע ראיונות ההתמחות.
ליפא מאיר ושות', שנחשב מזה למעלה מ-35 שנה לאחד ממשרדי עורכי הדין הבולטים בישראל, ידוע כבית הספר הטוב ביותר לפרקטיקה בשוק עריכת הדין. "אצלנו המתמחים הם לא רק כלי למחקר משפטי ואיסוף אסמכתאות. הם עובדים ישירות מול שותפים בכירים. משתתפים בפגישות עם לקוחות וישיבות ניהול משא ומתן. הם מגיעים לדיונים בבתי המשפט, בבוררויות ובעתירות לבג"ץ. הם מהווים כוח חשוב בצוותים המשפטיים ויכולים להביא את עצמם לידי ביטוי, לקבל מידה רבה של אחריות, להציע רעיונות ופתרונות ואף לבצע משימות מסוימות באופן עצמאי", מדגיש עו"ד פומרנץ.
מה מייחד את ההתמחות בליפא מאיר לעומת משרדים אחרים?
"המבנה הייחודי של המשרד, שבו כמחצית מעורכי הדין הם שותפים מובילים העוסקים בעשרות תחומים, מבטיח למתמחים עבודה צמודה לאותם שותפים ותהליך חניכה ומנטורינג המאפשר גם ללמוד מהטובים ביותר וגם להתבלט. אצלנו לא ייתכן מצב שבו מתמחה ימצא את עצמו עוסק אך ורק במחקר משפטי ואיסוף אסמכתאות עבור עורכי דין שהוסמכו שנה או שנתיים לפניו. אצלנו באמת רואים את המתמחים והם חשובים לנו.
"המשרד משקיע משאבים רבים בבניית דור העתיד וכפועל יוצא מכך נחוש לטפח את המתמחים ולחבר אותם לערכים ולדנ"א המשרדי", הוא מוסיף. "אנחנו מחפשים מועמדים המפגינים כישורים ויכולות מקצועיות ברמה גבוהה יותר וכאלו המסוגלים לעמוד במשימות מורכבות, אבל במקביל מציבים דגש מרכזי על האישיות והערכים, שכן בסופו של יום חשוב לנו לאמץ לחיקנו אנשים טובים שכיף לעבוד איתם והם עשויים מהחומרים הנכונים".
לדברי פומרנץ, "מרבית שעות היום אנחנו באינטראקציה בין-אישית עם האנשים איתם אנו עובדים ועל כן חשוב לנו שהאווירה הנעימה, הקולגיאליות והמשפחתיות האופיינית לנו תשמרנה. התמחות טובה היא התמחות שגם מקנה הכשרה מקצועית מעולה וכלים לעתיד, גם מקנה ערכים מקצועיים, אנושיים וחברתיים וגם מטפחת את אהבת המקצוע והמאפיינים הייחודיים שלו. ההתמחות אצלנו היא שילוב אופטימלי בין ההסתכלות לטווח הארוך ולטווח הקצר".
אופק קריירה אמיתי
משרד ליפא מאיר זוכה כדרך קבע במקומות הראשונים בשורה של דירוגים מובילים כדוגמת BdiCode, Chambers & Partners, WTR, Legal 500 ו-Dun’s 100, בלמעלה מ-25 תחומי התמחות, ביניהם: ליטיגציה מסחרית, נדל"ן, מיזוגים ורכישות, מימון, תשתיות, חדלות פירעון, היי-טק ועוד. כמו כן, הוא מתמחה בתחומים נישתיים מגוונים, לרבות דיני תחרות, הגנת הסביבה, סייבר, בריאות, מכרזים והרשימה עוד ארוכה.
בין הלקוחות הבולטים אותם משרת המשרד ניתן לציין חברות, ארגונים וגופים בולטים במשק הישראלי, ביניהם בנקים, חברות ממשלתיות ומשרדי ממשלה, חברות ביטוח, חברות בנייה, חברות היי-טק ועוד, זאת לצד תאגידים בין-לאומיים. המשרד קשור עם פירמות בין-לאומיות המונות עשרות אלפי עורכי דין, לרבות פירמת Andersen, פירמת Yingke (משרד עוה"ד הסיני הגדול בעולם) ורשת משרדי עוה"ד Ally Law.
המשרד מתייחד בכך שכמחצית מעורכי הדין בפירמה הם גם שותפים. "יש לכך משמעות אדירה, שמלמדת על תחושת השייכות למקום ומוכיחה גם כי מדובר במשרד עם אופק אמיתי, כחלק ממסלול התקדמות טבעי עבור עורכי הדין הרבים שהפכו ממתמחים לעורכי דין ומעורכי דין לשותפים", מציין פומרנץ. "זוהי זכות גדולה עבורנו לספק מצד אחד את כל סל השירותים המשפטיים בסטנדרטים הגבוהים ביותר לתאגידים הגדולים ביותר בארץ ובעולם, ומצד שני להעניק שירות אישי ומוקפד כמקובל במשרדי בוטיק מתמחים, בדגש על עבודה בצוותים מצומצמים ואיכותיים במיוחד. המטרה היא להוביל את הלקוחות לתוצאה הטובה ביותר בצורה אופטימלית ועם ערך מוסף יוצא דופן".
עבודה בצמוד לשותפים - כבר מהיום הראשון
הדיסציפלינה הנהוגה במשרד ליפא מאיר ושות' כלפי קהילת המתמחים נחשבת מזה שנים לכזו המושתתת על כבוד הדדי ועבודה בסינרגיה מלאה. "הרעיון הוא להשקיע רבות בשיתוף פעולה והשתלבות, על מנת לספק למתמחים את בית הספר הטוב ביותר שהם יכולים לקבל", מבהיר עו"ד פומרנץ שממשיך לשטוח את "האני מאמין" של המשרד בנושא.
"אנחנו לא רק נותנים שכר ותנאים מצוינים ואת כל הצ'ופרים הרגילים שהמשרדים המובילים נוהגים לתת כסטנדרט. אנחנו נותנים הכשרה וחווית התמחות אמיתית ומעצימה. כבר מהיום הראשון המתמחים שלנו עובדים בצמוד עם השותפים, כשהם נוטלים חלק מלא בכל תהליך העבודה. הם לוקחים חלק בישיבות עם הלקוחות, במשאים ומתנים, ישיבות אסטרטגיה, דיונים והופעות בבתי משפט, גישורים או בוררויות. זוהי הסיבה שמבחינתנו היחס כלפי המתמחים, מרגע שהתקבלו למשרדנו, הוא כאל עורכי דין לכל דבר ועניין ולעיתים הרעיונות והתרומה שלהם הם פורצי דרך. הסיפוק של מתמחה שאפשרו לו לבוא לידי ביטוי, שיתפו אותו בתהליך בצורה אמיתית, הקשיבו לו ואף יישמו את רעיונותיו, הוא סיפוק שלא ניתן להשוות אותו לסיפוק שמגיע מקיומו של ארגז גלידות במקרר שבמטבח, או מעוד צ'ופר סטנדרטי שמשרדים מחלקים לעובדיהם. כמו תמיד במקצוע שלנו, צריך להבדיל בין העיקר לבין הטפל".
איך זה מתבטא בפועל?
"עיקר ההשקעה שלנו לאורך כל השנה וחצי של ההתמחות כוללת הכשרה מעמיקה, יחד עם בניית מערכת יחסים מקצועית המתבצעת בצוותים מצומצמים. השותפים ועורכי הדין עובדים יד ביד עם המתמחים ומעניקים להם את מלוא תשומת הלב, במטרה לסייע להם להתמקצע בצורה הטובה ביותר ולהיות חלק מובנה מהעשייה המשפטית. זהו תהליך מנטורינג שבמהלכו המתמחה מאמץ את דפוסי העבודה והערכים המקצועיים והאישיים שלו לעתיד כעו"ד. המתמחים אצלנו סופגים המון ידע וניסיון מעורכי דין מובילים בכל התחומים, כאשר בסיום התקופה הם כבר מהווים חלק אינטגרלי מפעילות הפירמה.
"מי שמתקבל להתמחות אצלנו לא רק עובד בצמוד לשותפים מובילים בתחומים רבים ומקבל ארגז כלים מושלם, אלא לומד לאהוב גם את המקצוע, גם את הארגון ועובדיו וגם את לקוחותיו. מבחינתנו זה לא מספיק רק להיות משפטן מצוין או 'רובוט' עם ידע וציונים טובים. אנחנו זקוקים לאנשים ורסטיליים עם איכויות ויכולות מגוונות, שמגיעים מתוך מוטיבציה, רעב לתרום ולהצליח ותשוקה אמיתית למקצוע".
תחושת שייכות ומשמעות
מעבר לפן המקצועי, פומרנץ שם דגש על חוויית ההתמחות במשרד, שלדבריו מאוד חשובה לפירמה. "בסופו של יום, המטרה מבחינתנו היא שכל עורכי הדין והמתמחים יקומו בבוקר עם חיוך וחדוות עשייה וכך גם יחזרו הביתה בסוף יום העבודה", הוא מדגיש. "זה מתכתב עם תפיסה של Work Life Balance , כלומר, איזון בין הקריירה לחיים האישיים. זה כולל למשל, יום עבודה מקוצר אחד בשבוע ואפשרות לצאת מהמשרד בשעות גמישות ובהתאמה לצרכים. אנחנו בהחלט מאמינים שאפשר לעבוד בצורה יעילה ונכונה שמשתלבת עם אורח חיים שפוי, תוך מניעת השתעבדות לעבודה תובענית מידי. איזון נכון מאפשר לא רק חיים אישיים ומשפחתיים טובים ובריאים יותר, אלא גם תפוקות מקצועיות טובות יותר. כשהייתי עו"ד צעיר במשרד אפשרו לי לעשות תואר שני במשפטים ולאחר מכן תואר שני במנהל עסקים וכן אפשרו לי לצאת לחופשות של מספר שבועות בשנה. זה לא פגע בתרומה או בהתקדמות שלי אלא להיפך. לכן אני מאמץ גישה זו גם כשותף מנהל".
מה ביחס לפן החברתי במשרד?
"לאורך כל השנה אנחנו דואגים להקצות לצד פעילויות הכשרה מקצועית, גם תקציב ייעודי לטובת גיבוש חברתי, החל מערבי מתמחים ואירועים חברתיים, משרדיים ומחלקתיים, שמטרתם לשמר את האווירה המשפחתית והקולגיאלית, כמו גם את שיתוף הפעולה והחברות בין כולם. בסופו של יום, חשוב לזכור שמעבר לעבודה, אנחנו שואפים להיות מקום שנעים לעבוד בו וכזה שכל העובדים בו הם חברים האחד של השני, תומכים אחד בשני ומחוברים לארגון ולערכים שהוא מייצג. התפיסה הרווחת אצלנו היא שברגע שמצליחים לקדם את הערכים הללו וליישם אותם בפועל, לא רק בדיבורים אלא גם במעשים, תחושת השייכות והמשמעות של כל החברים בארגון גדלה, וכך גם הפרודוקטיביות והתפוקה שלהם בעבודה היום-יומית ומתן השירות המקצועי ללקוחות".
מה חשוב לכם לראות במתמחים שלכם בטרם הם נקלטים למשרד?
"מעבר למקצועיות, כישורים, משמעת עצמית ומסירות לעבודה, אנחנו מאוד מעריכים מועמדים שמביאים איתם ידע או ניסיון ייחודיים וכן איכויות מגוונות, בדגש על מצוינות ועשייה אישית יוצאת דופן, כדוגמת דוברי מספר שפות, אנשים מעורבים ברמה החברתית/קהילתית, בוגרי שירות צבאי מאתגר, ניסיון ניהולי (אפילו של מסעדה או חנות) ועוד. זהו עוד ערך מוסף ומשמעותי שאנחנו מחפשים במתמחים שלנו, ואגב, אנו מעדיפים שונות בין המתמחים ולא את אותו 'אב-טיפוס'".
מה הטיפ המנצח שלך למתראיינים?
"התייחסו לראיון כאל ראיון הדדי. הכינו שיעורי בית, שאלו שאלות, חקרו, היו דינאמיים ושדרו אנרגטיות חיובית. הקרינו בטחון עצמי, אבל הישארו צנועים. נסו להבין עם עצמכם איזו שיטת וחוויית התמחות מתאימה לכם. באיזה תחומים תרצו לעסוק וממי תרצו ללמוד. איזה סוג ארגון מתאים לכם והיכן תקבלו את ההכשרה הטובה ביותר. התבלטו והביאו את עצמכם לידי ביטוי וכן תהנו מתקופת ההתמחות. בסופו של יום, הביאו את עצמכם והשאירו על המראיין חותם עם סיפור, אמירה, עשייה ייחודית שלכם או הישג יוצא דופן".
שותפים שרואים אותך
אדי חלפון, בוגר תואר ראשון במשפטים ותואר ראשון במינהל עסקים, התמחות במקרקעין, מאוניברסיטת רייכמן. מתמחה במחלקת נדל"ן ומלונאות
"לדעתי הקסם של המשרד הוא האנשים שעובדים בו. יצא לי לבקר בהרבה משרדים ולא יצאתי באותה תחושת בטן כמו שהייתה לי בראיון בליפא. במהלך שבוע הראיונות, התכוונתי לסגור במשרד גדול אחר. הגעתי לראיון בליפא בעקבות המלצה של חבר קרוב. כבר בתחילת הריאיון הבנתי שאני רוצה להתמחות בליפא. החוויה שלי בליפא מאיר היא חוויה טובה. נקודה. מעבר לזה שיש פה אנשים מקסימים שכיף לעבוד איתם (שזה הכי חשוב), יצא לי לעבוד עם כל השותפים במחלקה שלי ועם ראשי המחלקה בפרט ובזכות כל זה למדתי המון. למרות שבמחלקה ישנם צוותים מוגדרים, ראשי המחלקה איפשרו לי לצבור ניסיון גם בתחומים מגוונים ובעבודה עם שותפים נוספים. רק הייתי צריך לבקש. הרגשתי חלק מהצוות לכל דבר ועניין והייתי מעורב בכל הפגישות והמו"מ.
"לראשי המחלקה ולשותפים חשוב ללמד ולפתח את המתמחים. בנוסף ישנן הרצאות שהשותפים בעצמם מעבירים על נושאים שאנחנו נתקלים בהם ביום-יום ועל מקרים שצוותים נתקלו בהם בתיקים של המשרד.
"היה לי חשוב להתמחות במשרד שבו אוכל לעסוק בתיקים מעניינים בתחום הנדל"ן. ליפא הוא מקום שנותן לך הזדמנויות להוכיח את עצמך. לדעתי, מי שמחפש התמחות משמעותית, בה לומדים ועובדים עם שותפים שרואים אותך, שיגיע לראיון אצלנו."
מוטיבציה ורצון ללמוד
לין תבל, בוגרת תואר ראשון במשפטים מהמכללה למינהל. מתמחה במחלקת דיני עבודה
"כשהגעתי לראיון בשבוע הראיונות במשרד ליפא מאיר מהר מאוד הבנתי שזה המקום בו אני רוצה להיות. היה לי ברור שהדנ"א בליפא זהה לשלי. זה היה ניכר באופן שבו המתמחים קיבלו אותי והאווירה ששררה במשרד, שהייתה שונה מכל משרד אחר בו התראיינתי. תחושת הבטן שלי אמרה שזה המקום בו אוכל לפרוח ולהתפתח. כיום, כחצי שנה אל תוך ההתמחות, אני יודעת שהגעתי למקום הנכון. כבר מהרגע הראשון קיבלתי אחריות גדולה וידעתי שעל אף ניסיוני המועט, סומכים עלי בעיניים עצומות. הדבר התבטא בכתיבת כתבי טענות, יצירת קשר עם לקוחות או עורכי דין של הצד שכנגד והגעה לדיונים ופגישות עם לקוחות. כמובן שעל כל משימה שנדרשתי לבצע קיבלתי פידבק שיצר מוטיבציה ורצון ללמוד, להתפתח, להשקיע ולתת מעצמי למחלקה שגורמת לי להרגיש משפחה".
סיפוק מקצועי שאין שני לו
שחר גורביץ, בוגר תואר ראשון במשפטים ותואר שני במינהל עסקים מהאוניברסיטה העברית בירושלים. מתמחה במחלקת ליטיגציה
"במסגרת עבודתי בצוות מחלקת ליטיגציה אני מרגיש חלק מהותי בעשייה. בתקופה יחסית קצרה הספקתי ללמוד רבות ולטפל במספר תיקים מרתקים ולקחת בהם חלק משמעותי. אני מרגיש חלק מההצלחה בתיקים וכך לצד העבודה האינטנסיבית אני חש סיפוק מקצועי שאין שני לו".
חלק משמעותי בתיקי המשרד
טל שהרבני, בוגרת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן. מתמחה במחלקת נדל"ן ומימון
"בתחילת שבוע הראיונות טרם גיבשתי החלטה בנוגע למשרד ספציפי בו ארצה להתמחות, אבל חיפשתי מקום שבו אוכל להתפתח מקצועית וללוות תיקים משמעותיים. עם הגעתי לראיון בליפא מאיר, הרגשתי בבית והבנתי שזה המשרד בו ארצה להתמחות. היום, אני סוגרת חצי שנת התמחות- אני מברכת על החלטתי. המשרד משלב בין מקצועיות חסרת פשרות לבין יחסי אנוש מעולים, ומאפשר לנו, המתמחים לקחת חלק משמעותי בתיקי המשרד, מה שתורם באופן ניכר להתפתחות המקצועית שלי. בתור מתמחה במשרד, הרגשתי ועודני מרגישה שאני עובדת עם צוות שתמיד יהיה שם עבורי בכדי להדריך, ללמד וגם לומר מילה טובה".
ליווי עסקאות גדולות
דימה קאסם, בוגרת תואר ראשון במשפטים ובחשבונאות מאוניברסיטת תל-אביב. מתמחה במחלקת טכנולוגיה, מיזוגים ורכישות
"כבר כמתמחה צעירה זכיתי להשתתף בעסקאות אסטרטגיות, החל משלב המו"מ, דרך כתיבת הסכמים מא' ועד ת' וליווי של לקוחות חשובים במשק. כיום אני יכולה להעיד שהאחריות הרבה שהוטלה עלי והמנטורינג שמאפיין את ההתמחות במחלקה שלנו, הקנו לי כישורים והשכלה משפטית ברמה של עורכת דין. העבודה במחלקה מלמדת ומאתגרת בעיקר בזכות האנשים שאני עובדת איתם. כל שותף וכל עורך דין מביא עמו חשיבה יצירתית ומקצועיות, בין אם מדובר במיזוגים ורכישות, היי-טק וקרנות השקעה, סייבר והגנת מידע ואפילו בריאות דיגיטלית".
התמחות בסביבת עבודה מלמדת ונעימה
הדר גלבוע, בוגרת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת חיפה. מתמחה במחלקה המסחרית
"שבוע הראיונות הוא שבוע לחוץ ועמוס, בו המרואיינים נמצאים בתחושה מתמדת של בחינה. תקופה זו היא הזדמנות לבחון היכן תרצו להתמחות ואף להמשיך בקריירה. אחד העקרונות החשובים שהנחו אותי בבחירת משרד בשבוע זה הוא מציאת משרד שמלבד היותו מקצועי וגדול הוא מקום שטוב וכיף לעבוד בו. תקופת ההתמחות כוללת בתוכה שעות ארוכות ואינטנסיביות, לכן חשוב היה לי להתמחות בסביבת עבודה מלמדת ונעימה.
המחלקה המסחרית מחולקת למגוון תחומי משפט שונים וכמתמחה במחלקה אני זוכה בהתמחות שמעמיקה את הידע המסחרי שלי. העבודה במחלקה כוללת השתתפות בדיונים, עסקאות וליווי חברות, תוך היכרות עם אנשי מפתח בעולם המשפט בכלל והתחום המסחרי בפרט".
ליפא מאיר ושות'
כתובת: בית אמות השקעות, רח' ויצמן 2, תל-אביב (קומות 18-21)
טל': 03-6070600
מס' עוה"ד במשרד והשותפים: כ-85, מתוכם 45 שותפים ושותפות
מספר המתמחים במשרד: 25
נשות קשר למתמחים: ליהי אלימלך, ענבר אלוני
דוא"ל להעברת מועמדות להתמחות: hr@lipameir.co.il
אתר: www.lipameir.co.il
בשיתוף משרד עוה"ד ליפא מאיר ושות'




