חיפוש

עורך דין מקרקעין אריק ינאי : עסקאות נדל"ן בעיניים פקוחות

עו"ד אריק ינאי, המתמחה במקרקעין, מאמין שלחיפה פוטנציאל גדול בתחום הנדל"ן וממליץ להיעזר באנשי מקצוע ולבדוק היטב את הנכס לפני רכישתו. "מודעות מלאה לכלל היבטי החוזה עשויה למנוע חרטה ולחסוך הרבה כסף", הוא אומר

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
000978
000978
עו"ד אריק ינאי צילום: סמדר כפרי
עו"ד אריק ינאי צילום: סמדר כפרי
גלית בן חמו, בשיתוף עו"ד אריק ינאי
תוכן שיווקי

מעבר להיותו חיפאי ותיק, מאמין עו"ד אריק ינאי שלעיר הצפונית פוטנציאל אדיר בתחום הנדל"ן. "למרות שהנדל"ן התייקר מאוד בשנים האחרונות, מחירי הדירות בחיפה נותרו אטרקטיביים ביחס למחירים בגוש דן. בסכום שרוכשים כיום דירה קטנה ברמת השרון, אפשר לקנות דירה מרווחת מאוד בחיפה עם נוף לים. צריך גם לזכור, שעם התקדמות פרויקט חשמול מסילת הרכבת בין חיפה לגוש דן, למרחק בין מרכזי התעסוקה במרכז לבין חיפה יש פחות משמעות והיא תלך ותפחת עם השנים", הוא אומר.

משרדו של עו"ד מקרקעין ינאי עוסק בשלושה תחומים עיקריים, המרכזי שבהם הוא נדל"ן. חלק ניכר מהעשייה ממוקד בחיפה, בעיקר בליווי לקוחות פרטיים ויזמי נדל"ן בתחום רכישות נכסים למגורים ולהשקעה ובתחום ההתחדשות העירונית. בתחומים אלה פעיל ינאי גם באזור השרון.

כמו כן המשרד מטפל במיסוי מקרקעין, בחדלות פירעון תאגידית ופרטית ובליטיגציה מסחרית.

ינאי: "חיפה עוברת שינוי אדיר כבר יותר מעשור, ומציעה פתרונות מגוונים לכל מי שרוצה לרכוש נכס אטרקטיבי. יש הרבה מאוד פרויקטים של התחדשות עירונית המקודמים בחיפה, שכונת קרית אליעזר היא מהגדולים בהם. בשכונות נווה דוד, נווה שאנן והדר יש דירות רבות למכירה שלא חצו את קו מיליון השקלים. לצד זה יש תנופת בנייה אדירה. הנכסים האלה אטרקטיביים מאוד למשקיעים שמעוניינים לרכוש נכס ולשדרג את הערך שלו בעוד כמה שנים. יש גם שכונות חדשות שהולכות ומתרחבות, ומותאמות לצורכי המשפחות הצעירות. לאחרונה אושרה תוכנית להרחבת שכונת נאות פרס במבואותיה הדרומיים של חיפה, שתוסיף לעיר כ־2,500 יחידות דיור. כמו כן אישרה עיריית חיפה מסמך מדיניות שבמסגרתו חולקה העיר לאזורים, ולגבי כל אחד מהם נקבעה מדיניות תכנונית ספציפית שנועדה לעודד התחדשות עירונית התואמת את אופיו של כל אזור".

ההחלטה הצרכנית החשובה ביותר

לדבריו, כניסה לתהליך רכישה ללא ליווי מקצועי כרוכה בסיכון. "יש דירות בשכונות הוותיקות של חיפה שלא עברו תהליך פרצלציה או שקיים צו סכנה או צו הריסה על הנכס, והקונים אינם מודעים למידע החיוני הזה בעת החתימה על החוזה. לצערי, הם נחשפים להשלכות של חוסר הידיעה רק אחרי שחתמו על החוזה והתחייבו למחיר", מציין עו"ד ינאי. "מתסכל להיתקל באנשים שהתחרטו על הנכס שקנו במיטב כספם וחסכונותיהם, רק כי לא עשו את הבדיקות המקדימות הדרושות. הרי כשבאים לרכוש רכב מיד שנייה הולכים למכון מוסדר ובודקים כל מרכיב ברכב ובעסקה, אז למה לא לעשות את זה בעת רכישת דירה, שזו ההחלטה הצרכנית המשמעותית והחשובה ביותר שעושה אדם בימי חייו?".

משרדו של עו"ד ינאי מלווה את הרוכשים בכל שלבי הקנייה, החל מהבדיקות המוקדמות החיוניות. לפי הצורך נעשית בדיקה נוספת ומוקדמת של שמאי מקרקעין, הבוחן את תוכניות הנכס, קיומן של אזהרות, וכן את זיהוי הנכס המדויק ורישומו בטאבו.

היבט משמעותי נוסף שניתן במסגרת ליווי עסקת הנדל"ן מטעם משרדו של עו"ד ינאי הוא מיסוי מקרקעין. בהיבט הזה מתבצעים תחשיבי המס על הנכס, כך שהרוכשים מקבלים תמונת מיסוי מדויקת ומלאה, ולעתים אף זוכים לצמצם את הוצאות המס בזכות תחשיבי המשרד. כמו כן המשרד דואג להכנת השומות ולהגשת הדיווח לרשות המסים.

רק לאחר השלמת כל הבדיקות המקדימות הנדרשות נערך החוזה, ולאחריו הבטחת קיום התחייבויות הצדדים לחוזה, ולבסוף - רישום הזכויות.

"בתהליך שאינו מקיף דיו, הרוכשים עלולים לפגוש את ההשלכות רגע אחרי שחתמו על החוזה מול המוכרים ונתנו את הסכמתם לשלם את סכום הקנייה", אומר עורך דין מקרקעין אריק ינאי. "בשלב הזה יוצא שמאי המקרקעין מטעם הבנק לבדוק את הנכס, וייתכן שהוא יגלה צו סכנה או שהזיהוי של הנכס אינו נכון, מה שמוביל את הבנק לא לאשר את סכום המשכנתה המלא במקרה הטוב או לדחות את הבקשה למשכנתה במקרה הרע. הרוכשים מוצאים את עצמם מחויבים לשלם סכום שאין להם, ובנוסף, אינם יכולים להתקדם בעסקה".

לקנות דירה בלחיצת כפתור

לדבריו, "לאחרונה חלה מהפכה דיגיטלית של ממש בענף הנדל"ן, שתאפשר למעורבים בעסקאות נדל"ן לחתום על חוזה באופן דיגיטלי בלחיצת כפתור, בלי שיצטרכו להדפיס את המסמכים הרבים, וחתימתם תוטמע בכלל עמודי החוזה. זה מהלך שעתיד לשנות באופן משמעותי את מעמד הרכישה ולצמצם את הזמן שמוקדש לו. אמנם בשלב הראשון יידרשו שני הצדדים להגיע למשרד עורך הדין לחתימה על החוזה, אבל אני מאמין שלא רחוק היום שבו נוכל לשלוח קישור ללקוחות, והם יוכלו לחתום על החוזה מכל מקום בעולם".

משרדו של עו"ד ינאי ממתין בזרועות פתוחות לחידוש הדיגיטלי, ויהיה מהראשונים שיאמצו את הטכנולוגיה המתקדמת לטובת לקוחותיו. "הפרקטיקה הולכת ומשתנה בהתאמה למציאות המתקדמת. בעיניי זה מהלך מדהים, שהתבקש שיגיע גם לסביבת הנדל"ן, ואנחנו ערוכים להטמיע אותו אצלנו ולהכניס אותו לשימוש מיידי", מציין ינאי.

לרכוש נדל"ן או להמתין

בשל ההתקררות הניכרת לאחרונה בשוק הנדל"ן, נשמעים קולות סותרים בנוגע לעתידו של הענף בשנים הבאות. יש הגורסים שתחול ירידה משמעותית במחירי הדירות. מנגד, יש שמעריכים שצפויה סטגנציה במחירים בטווח הקרוב, ובטווח הרחוק תתרחש עליית מחירים נוספת, מתונה יותר. ינאי: "בסופו של דבר, מדובר בעניין של ביקוש והיצע, כשברור שהיקפי הבנייה כיום אינם מסוגלים להדביק את הביקושים. אני חושב שבטווח הארוך מחירי הדירות ימשיכו לטפס מעלה, אבל בצורה מתונה מבעבר. הצפי לדעתי הוא לשוק יציב ובריא יותר ולא להיפוך מגמה.

"ההחלטה אם לרכוש נכס או להמתין צריכה להיות פרקטית, וחשוב להבחין בין רוכשי דירה למגורים לבין משקיעים. ההמלצה שלי היא להיכנס לעסקה בצורה מפוקחת, בליווי אנשי מקצוע טובים, להבין את משמעויות הריביות של הבנקים והמשכנתאות ולערוך את כל הבדיקות המוקדמות וההכרחיות על הנכס".

עו"ד אריק ינאי
כתובת: נתנזון 5, חיפה
ליצירת קשר: 052-2824649 | 04-8622248
למעבר לאתר >>
למעבר לעמוד הפייסבוק >>

בשיתוף עו"ד אריק ינאי

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ארנסט אנד יאנג לונדון

    האם אלפי סטודנטים צריכים לדאוג? "זה לא הייטק. לא יחליפו אותם כל כך מהר"

    אפרת נוימן
    בית קפה בתל אביב בזמן המלחמה עם איראן, בשבוע שעבר

    מתווה הפיצוי לעסקים עוד לא הוכרז — אבל אפשר להיערך אליו כבר עכשיו

    אפרת נוימן
    דוכן של מיסטרל בתערוכת נשק בוושינגטון. החברה משמשת כקבלן ראשי בחוזים של משרד ההגנה האמריקאי

    אקזיט לאייל בנאי: אונדס קונה את מיסטרל בעסקת מניות בשווי 175 מיליון ד'

    חגי עמית
    בורסת סיאול, היום. לאיראן יש דרך לשבש את המכונה הכלכלית העולמית

    הזינוק בנפט והמפולת בשווקים הם הניצחון של איראן על טראמפ

    דפנה מאור
    יהודה הלוי 123, לאחר פגיעות ההדף. הבניין אוכלס מחדש ב-2019 - אבל ההליך המשפטי עדיין מתנהל

    הבניין עבר התחדשות ללא תוספת ממ"דים עקב מגבלות השימור – ואז פגע הטיל

    שלומית צור
    תרגיל מערכת נגד טילים

    מערכות ההגנה האווירית שלנו יחידות במינן? המלחמה חשפה את המתחרה הגדולה