חיפוש

חדשות מהבית

בישראל צצו כפטריות אחרי הגשם מרכזי דיור מוגן עשירים בפעילויות, ביצירה ובעונג שמגיע עם הטייטל "גיל הזהב". לא מאמינים? מבזקי הניוז הללו בשבילכם!

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מרכז נורית ביפו
מרכז נורית ביפו
חדשות מהבית- מרכז נורית ביפו צילום: שי אפשטן
חדשות מהבית- מרכז נורית ביפו צילום: שי אפשטן
קובי טיריפינטו
תוכן שיווקי

לראשונה בארץ: בית דיור יוקרתי לתשושי נפש

קבוצת "נאות אבי" המפעילה ארבעה מרכזים גריאטריים, השקיעה 55 מיליון בהקמת "מרכז נורית" – בית דיור יוקרתי, מעוצב ומאובזר המיועד לתשושי נפש (דמנציה ואלצהיימר).

"מרכז נורית", משתרע על דונם אחד וכולל 5,000 מטר בנוי ברחוב פחד יצחק 6, ביפו.

תערוכה של אופירה ברק באחוזת פולג
תערוכה של אופירה ברק באחוזת פולג
תערוכה של אופירה ברק באחוזת פולג צילום: עדי חייט
תערוכה של אופירה ברק באחוזת פולג צילום: עדי חייט

למרכז, ארבע קומות מגורים, בכל אחת מהן לובי, מרפסת פתוחה עם נוף לים, חדר אוכל, מרפאה ומטבח. בכל קומה מתגוררים כ-24 דיירים, בחדרים בודדים או זוגיים.

דורש צפייה: צוהר לגיל הזהב

בימים אלה עלתה "עד מאה כעשרים" - סדרה דוקומנטרית חדשה ב-HOT, הפותחת דלת לעולמם וסיפוריהם של בני הגיל השלישי.

במרכזה, דיירי רשת הדיור המוגן "עד 120" החושפים אירועים וסיפורים מעוררי השראה, חלקם שזורים בהיסטוריה של המדינה, אחרים בהגנת המולדת, ונוספים בתרומה לחברה ולמדינה.

בפרק השני מובא סיפורה של דינה פרג'ון, "הגברת הראשונה של התחנה", שהיתה אחת הנשים היחידות בארץ וכנראה גם הראשונה שבהן, שניהלה תחנת דלק במשך 20 שנה.

דינה פרג'ון
דינה פרג'ון
דינה פרג'ון צילום: שי אפגין
דינה פרג'וןצילום: שי אפגין

פרג'ון ושותפתה אודיה בלטוך, עבדו בתחנה שניהל אביה של דינה, בת"א. בשנת 1993, כשאביה נפטר, קיבלה דינה את ניהול תחנת הדלק ויחד עם שותפתה הן הפכו אותה לסיפור הצלחה.

שמעו סיפור: סבתא בישלה דייסה

דיירי "אחוזת צהלה" השתתפו במסורת "פסטיבל מספרי סיפורים" בערב מיוחד בהנחייתה של נירה תובל - מנכ"לית אגודת הסופרים, שהתקיים בטיילת שמאחורי האחוזה.

אילנה בן דב, דיירת האחוזה, פסיכולוגית לשעבר וסטנדאפיסטית לגיל המבוגר, הסבירה את ההבדלים בין "סבתא בישלה דייסה" בעדות השונות. "אצל הסבתא העיראקית" אמרה בן דב, "הדייסה הוחלפה בקוסקוס ואצל הפולנייה אין דבר כזה שמישהו לא קיבל דייסה. כולם מקבלים!".

בהמשך הופיע השחקן שמעון מימרן שסיפר על עבודתו עם חנוך לוין ואף הציג קטעים מהצגותיו. הערב נחתם באתנחתא מוזיקלית עם אבי בנימין - המנהל המוזיקלי של "תיאטרון גשר" שפיקד על הקלידים לקולה של הזמרת מיכל ויינברג.

צופים לא רק לילדים

ב"פאלאס" להבים נפתח גדוד מצר - גרסת הדור השלישי של תנועת הצופים, במסגרתה זוכים בני הדור השלישי למפגשים ופעילויות המועברים ע"י מדריכי השבט ביישוב.

לאחרונה יצאו הדיירים עם מדריכי התנועה למחנה קיץ בפארק אשכול שכלל לינה באוהלים ופעילויות שטח.

סדרת דיוקנאות

ב"אחוזת פולג", מתגוררת האמנית אופירה ברק. בעיצומו של הסגר הראשון שהצטרפה לאחוזה בחרה להעלות את מורל הדיירים וגם להכיר חברים כשהחלה לצייר דיוקנאות שלהם.

עתה, שנה אחרי, היא מקיימת במקום את "סדרת דיוקנאות" - תערוכה הכוללת את 88 ציורי הדיוקן שעמלה עליהם.

שבט להבים של הצופים
שבט להבים של הצופים
שבט להבים של הצופים צילום: ירון בייקר
שבט להבים של הצופים צילום: ירון בייקר

"כבוד השופט!"

ב"אחוזת ראשונים" מציינים שנתיים לפרויקט "משפט מבוים" בו מציגים סיטואציות וסוגיות משפטיות אקטואליות הלקוחות מהחיים וביחד עם הציבור דנים בדילמות וסוגיות חברתיות ומשפחתיות.

את המשפט מלווים משפטנים בדימוס ואנשי רוח מהאחוזה, ואת ההכרעה מקבל שופט תוך לקיחת חוות דעת שונות גם מהציבור המשתתף.

יש מוצא: כלבנות

בדיור המוגן "נופי מוצא" מרשת "נווה עמית", החלו להנהיג חוג כלבנות טיפולית, כחלק מהדאגה לרווחתם של הדיירים, וההכרה בהשפעה החיובית שיש לכלבים על בני הגיל השלישי, בייחוד בתקופה של בדידות וסגר.

בעקבות השינוי החיובי שעברו והעידו עליו דיירי הבית, שהשתתפו בחוג, נאותה ההנהלה להגמיש את תנאי ההצטרפות ולהתיר לדיירים בעלי דירות גן וצמודי קרקע לגדל את חיות המחמד שלהם.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר