ההיסטוריה האורבנית של תל אביב רושמת בימים אלה את אחד משיאיה, עם השינוי הדרמטי שעובר אזור שדרת הרכבת בעיר. האזור הופך לשער החדש לכל הבאים לעיר הגדולה ולמרכז החדש של תל אביב, שמקבל את הבאים לעיר מרחבי הארץ והעולם ומחבר אותם ללב ההוויה התל אביבית, מקומות הבילוי, התרבות, הקולינריה והפנאי של העיר ללא הפסקה.
פרויקט בולט וייחודי במתחם החדש הוא INTRO TEL AVIV, המוקם בימים אלו ממש בידי החברות המובילות אפי קפיטל ושובל נחשון. מדובר בפרויקט אייקוני, הכולל מגדל משרדים לצד מגדל מגורים, שמשולב בו בית מלון מפואר, והכל מעל שטחי מסחר, בתי קפה ומסעדות. היזמים מדגישים כי לפרויקט הוקדשה מחשבה רבה ותכנון עד הפרטים הקטנים ביותר במטרה ליצור חוויית משתמשים איכותית וזאת על ידי מיטב אנשי המקצוע: התכנון האדריכלי התבצע על ידי משרד ישר אדריכלים; עיצוב הפנים במגורים והמשרדים הופקד בידי המעצבת דנה אוברזון; ושטחי המלונאות והמסחר עוצבו על ידי משרד BK אדריכלים.
עקרון עירוב השימושים מיושם בפרויקט INTRO TEL AVIV בצורה יוצאת דופן ומיטבית, מה שיוצר מוקד אורבני ייחודי בקצב של 24/7 בנוף המקומי - נגיש ומבטא שילוב אמיתי של תעסוקה, בילוי, מסחר ותיירות. כל פרט בפרויקט תוכנן מתוך הבנה שהוא לא רק משרת את המשתמשים – אלא משפיע על החוויה שלהם, בין שמדובר במשרד שהוא בסיס החברה וכרטיס הביקור שלה, מגורים אקסקלוסיביים שכוללים תכנון מחושב ונוף לכל העיר, או בית מלון מפואר שיכול לשרת בנוחות וביעילות גם את אורחי החברות שבמגדל המשרדים. אין צורך לצאת מבניין לבניין, כמו שקורה בפרויקטים אחרים של עירוב שימושים, ובמרחק נסיעת מעלית ניתן ליהנות מארוחת ערב טובה במסעדת השף, משחייה מרעננת לפני העבודה או מגישה נוחה ומהירה למשרד.
חיבור בין עסקים, אירוח ולייף סטייל
מגדל המגורים מציע מגוון דירות של 2.5 ,2 ו-3 חדרים, כמו גם קומות פרימיום החל מהקומה ה-23, בהן נבנות דירות ייחודיות ויוקרתיות. הבניין מאובזר בחניון פרטי, גינה אורבנית ומעליות משוכללות. בקומה החמישית, הנקראת GATE 5, יפעל מרחב Wellness לחוויית לייף-סטייל משולבת שכוללת: חדר כושר מפואר, בריכה, ספא מפנק ומסעדת שף שיעמדו לרשות דיירי המתחם.
הדירות עצמן מתוכננות בצורה פונקציונלית ומרווחות מאוד, החל מ-48 מ"ר בדירת 2 חדרים ועד ל-240 מ"ר לדירת פנטהאוז סופר אקסקלוסיבית. המחירים מתחילים מ-3.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים. הדירות מעוצבות בשלושה סגנונות עיצוב עליהן עמלה מעצבת-העל דנה אוברזון, כך שלרוכשי הדירה נותר רק להכניס את הריהוט והחפצים האישיים שלהם, כך מציינים בחברות היזמיות. אחד הרוכשים המעניינים בפרויקט הוא כוכב הכדורגל אוסקר גלוך שרכש 2 דירות, לצד רוכשי דירות נוספים שמגיעים מתחום היזמות, ההייטק והפיננסים.
מגדל העסקים, שיתנשא לגובה של 34 קומות, יכלול 29 קומות משרדים, החל מהקומה השישית. שטחי המשרדים רחבי ידיים (כ-1,000 מ"ר לקומה), מתוכננים בצורה אופטימלית ויעילה לחלוקת פנים ומכוונים לאכלוס חברות מהמובילות במשק.
מגדלי המגורים והמשרדים מציעים הזדמנויות שיכולות לקרוץ גם למשקיעים: בניגוד לרוב שטחי המשרדים היוקרתיים בתל אביב שמיועדים להשכרה – המשרדים בפרויקט INTRO TEL AVIV מיועדים למכירה בלבד ומציעים לחברות הגדולות הזדמנות לשים סוף להוצאות שוטפות ולהיות בעלים של משרדים בפרויקט יוקרתי בתל אביב, עם פוטנציאל השבחה שניתן לשער שיושפע מהתמורות והשינויים המשמעותיים שעוברים על אזור שדרת הרכבת.
מלון עסקים
הקומפלקס משלב, כאמור, קומת קרקע מסחרית ובה מסעדות ומקומות בילוי, שמעליה – בגובה של 20 מטרים מעל המולת הרחוב, ייבנה מלון עסקים ברמה גבוהה, על פני שלוש קומות. בית המלון צפוי לתת שירות וחוויית אירוח ייחודית – נוחה, נגישה ויעילה - לאורחי החברות הגדולות שיאכלסו את מגדל המשרדים, כמו גם לתיירים מקומיים ומחו"ל שיגיעו לתל אביב.
נגישות מקסימלית לעיר וממנה
מאפיין בולט נוסף של פרויקט INTRO TEL AVIV הוא נגישות מיטבית לטובת דייריו. הפרויקט נבנה בסמוך לצירי תנועה מרכזיים, בהם נתיבי איילון, הקו האדום של הרכבת הקלה, תחנת ההגנה של הרכבת הכבדה, וציר התנועה התל אביבי המרכזי מנחם בגין. למעשה, כינויו של האזור "השער החדש לתל אביב" נגזר מכך שבתוך עשור יהיה האזור שער הכניסה הראשי לעיר לבאים מאזור גוש דן.
היזמים מציינים כי הסלוגן שנבחר ללוות את קמפיין השיווק לפרויקט - "לשם תל אביב הולכת" - הוא לא סתם אמירה: "אזור שדרת הרכבת כבר היום מציג ביקושים גבוהים וצפוי להיות אחד מהאזורים הכי נחשקים בתל אביב. בתחומי פרויקט INTRO TEL AVIV יהיה מפגש תת-קרקעי של שלושה מקווי הרכבת הקלה, כך שזה יהיה מיקום עם נגישות תחבורתית ענפה והגעה פשוטה מכל מקום. אנו צופים כי העסקים הגדולים והבולטים ביותר יגיעו למתחם וימשכו איתם אוכלוסיות חזקות".
שטחי המשרדים מוצעים למכירה בגדלים שונים החל מכ-200 מ"ר ועד ל-1,000 מ"ר לקומה, והם משווקים במחירי פריסייל בימים אלה, כמו גם הדירות במגדל המגורים היוקרתי. מועד האכלוס צפוי לקראת אמצע 2029.
בשיתוף אפי קפיטל







