חיפוש

משה ברנע שמאות מקרקעין: מימוש הזכויות בחלקת המגורים במושבים

שמאי המקרקעין משה ברנע מסביר מדוע חשוב שבעלי נחלות יכירו את זכויותיהם ויפנו לליווי מקצועי, וכיצד הוא פועל בשביל להקל עליהם

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
001652
001652
צילום: באדיבות משה ברנעתוכן שיווקי
רננה מור, בשיתוף משה ברנע שמאות מקרקעין
תוכן שיווקי

מחירן של נחלות במושבים האמיר בשנים האחרונות, אך לצד העלייה בערך הקרקע גוברת והולכת גם המורכבות באשר לזכויות בנחלות. לדברי שמאי המקרקעין משה ברנע, השילוב בין מחירי קרקע גבוהים, רגולציה והמדיניות בתחום הקרקעות בישראל מחייב את בעלי הנחלות להכיר היטב את זכויותיהם לפני קבלת כל החלטה.

ברנע, שמאי המתמחה במקרקעין במושבים, טוען כי מציאות זאת מקשה על בני משפחות ותושבים ותיקים לממש את זכויותיהם ולבנות, להשכיר או למכור את ביתם במושב, ובמקביל יוצרת תהליך שבו בעלי יכולת כלכלית נכנסים ליישובים ודוחקים החוצה חלק מהאוכלוסייה המקומית.

עבור משפחה שמחזיקה נחלה, מדובר לעתים בנכס בשווי של יותר מ-15 מיליון שקל, לכן כל טעות במימוש זכויות, מכירה, חלוקה בין יורשים או תכנון הבנייה עלולה להיות בעלת משמעות כלכלית גדולה.

לדברי ברנע, שמאי מקרקעין יכול לסייע במיפוי הזכויות, בבחינת אפשרויות הבנייה, בהכנת טבלאות איזון בין בני משפחה ובבחינת דרישות תשלום של רשות מקרקעי ישראל, היטל השבחה ומס שבח. וככל שיש צורך, גם להגיש שומות אחרות, במטרה להפחית חיובים שונים.

פעילות ציבורית

ברנע פועל גם בזירה הציבורית לשינוי המדיניות של רשות מקרקעי ישראל בכל הנוגע לנחלות ומשקי עזר. הוא הקים את עמותת יישובי כביש חוצה ישראל ועמותת אדמתי. בנוסף, הוא שותף בצוות מחקר בראשות פרופ' רחל אלתרמן ממכון נאמן בטכניון, הבוחן את השפעת המדיניות הקרקעית על המושבים והקיבוצים.

בין הסוגיות שבהן הוא מעורב נמצאות דמי הרכישה בנחלות, חישוב הוצאות הפיתוח וחוסר האפשרות להשכיר בתי מגורים בנחלה. לדבריו, חלק מההסדרים הקיימים כבר אינם רלבנטיים למציאות הנוכחית. "אנחנו פועלים כדי למקסם את התועלת מהנכס היקר ביותר שנמצא בידי חברי המושבים, ובמקביל לצמצם ככל שניתן את התשלומים לרשויות באמצעות מדיניות קרקעית עדכנית ושומות הוגנות", הוא אומר.

לדעת ברנע, השילוב בין שינויי המדיניות לבין ערכי הקרקע הגבוהים הופך את הצורך בייעוץ מקצועי לחשוב מתמיד. "כל פעולה הקשורה בנחלות וגם במשקי העזר צריכה להיעשות בליווי אנשי מקצוע. עורך הדין צריך להוביל את התהליך, לאחר קבלת שומת מקרקעין, ולעתים להיעזר גם במתכנן ומודד". לדבריו, לצד הכרת הזכויות, המאבק במדיניות רשות מקרקעי ישראל יסייע לבעלי נחלות המעוניינים להמשיך ולהחזיק במשקים ולעסוק בחקלאות ולבעלי נחלות אחרים לממש את מלוא הפוטנציאל של הנחלה - ולהימנע מטעויות שעלולות לעלות מיליוני שקלים.

חברי ההתיישבות יקבלו סיוע מהעמותה החדשה "אדמי-ארצי" שהוקמה לאחרונה, במטרה להגיע להסדרים הוגנים באשר לחלקות המגורים ועיבוד השטחים החקלאיים.

משה ברנע שמאות מקרקעין
לפניה טלפונית 054-7246767 >
לפניה במייל >

בשיתוף משה ברנע שמאות מקרקעין

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    המרכז המסחרי בסביון

    סביון, סרט מלחמה: מי הפך את היישוב של עשירי ישראל לזירת קרב

    טלי חרותי-סובר
    דולפין, מוצר הדגל של מיטרוניקס

    "היו טעויות": השווי זינק ל–9 מיליארד שקל, חברי הקיבוץ התעשרו, והכל קרס

    ענת ג'ורג'י
    מימין: אודי ושי רקנאטי; משמאל: דני ודיוויד פדרמן

    "החברות הגיעה לקרע מוחלט, כינו אותם בוגדים": הקרב בין 2 המשפחות החזקות

    שלומית לן
    גלי אפל קסטל

    "קבלן שבעבר הפיל לי עסקות בגלל 5,000 שקל ימכור היום גם ב–100 אלף פחות"

    רותם שטרקמן
    הדמיה של רוטשילד 10, בתל אביב

    על מה משלמים דיירי המגדלים אלפי שקלים בחודש?

    מיכל פלטי
    הנוף לכותל המערבי שנשקף מחלון המטבח

    בגיל 91 הוא החליט למכור: הדירה הנדירה מול הכותל מוצעת ב-50 מיליון שקל