חיפוש

עלייה בדרישה לפתרונות סייבר במדינות אירופה

המלחמה בין רוסיה לאוקראינה מעלה את הביקוש לפתרונות חדשניים בתחומי הביטחון והסייבר. "לישראל כמעצמת סייבר יש מגוון טכנולוגיות מתקדמות להציע", אומר ליאור פרנקל, יו"ר פורום חברות הסייבר בהתאחדות התעשיינים, ומייסד ומנכ"ל חברת Waterfall Security

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
דניאל דותן, בשיתוף פורום הסייבר
תוכן שיווקי

הממד הדיגיטלי הוא בעל תפקיד חשוב ומהותי במלחמת רוסיה-אוקראינה וככל שהסכסוך בין שתי המדינות מתגבר, כך התקפות הסייבר מתגברות אף הן.

המלחמה באוקראינה כבר מהתחלה חלשה על כמה חזיתות. יום לפני פלישת רוסיה לאוקראינה "נשק" הסייבר שימש כהקדמה למלחמה, כשמערכות מחשוב בארגונים ממשלתיים ובבנקים באוקראינה הפכו ליעדים למתקפות מניעת שירות מבוזרות (חסימת גישה של משתמשים לגיטימיים למערכות מידע והתקנים חיוניים). גורמים דיווחו על מתקפות סייבר נוספות שכללו מחיקת נתונים ממערכות מחשוב ונטרול המערכות. מעבר לכך, גורמים מעריכים כי הסנקציות הכלכליות הקשות שמפעילות מדינות האיחוד האירופי וארה"ב על רוסיה בעקבות המתקפה על אוקראינה, עתידות להחליש את כוחה הצבאי בהמשך, כך שהתקפות סייבר הופכות יותר ויותר לאופציה אפשרית עבורה.

צורך בהגנה על תשתיות קריטיות לאומיות

כתוצאה מכך, אוקראינה מגבירה את הגנות הסייבר כדי למזער את הנזקים ממתקפות סייבר אפשריות. "אוקראינה זקוקה לפתרונות סייבר מתקדמים מגוונים בתקופה זו". אומר ליאור פרנקל, יו"ר פורום חברות הסייבר באיגוד ההייטק של התאחדות התעשיינים, ומיסד ומנכ"ל חברת Waterfall Security, "חברות סייבר מערביות מנגישות את הפתרונות שלהן לאוקראינה, כגון חברת אבטחת הסייבר Cloudflare שבסיסה בסן פרנסיסקו, שהעניקה לאוקראינה פתרון הגנה על אתרי אינטרנט, רשתות תקשורת וחשמל וסייעה לאתרי הממשל האוקראיני לחזור לרשת תוך כדי מתקפת סייבר פעילה".

ליאור פרנקל, יו"ר פורום חברות הסייבר בהתאחדות התעשיינים, ומייסד ומנכ"ל חברת Waterfall Security
ליאור פרנקל, יו"ר פורום חברות הסייבר בהתאחדות התעשיינים, ומייסד ומנכ"ל חברת Waterfall Security
ליאור פרנקל, יו"ר פורום חברות הסייבר בהתאחדות התעשיינים, ומייסד ומנכ"ל חברת Waterfall Security
ליאור פרנקל, יו"ר פורום חברות הסייבר בהתאחדות התעשיינים, ומייסד ומנכ"ל חברת Waterfall Security

"מתקפות הסייבר על אוקראינה מייצרות תפיסה חדשה בקרב מדינות אירופה לגבי החשיבות וההכרח בפתרונות סייבר לכל מצב שלא יהיה", אומר ליאור פרנקל. "לישראל כמעצמת סייבר ומובילה עולמית בפיתוח טכנולוגיות סייבר מתקדמות ומגוונות, יש הרבה מה להציע לאוקראינה ולמדינות אירופה ככלל".

אילו טכנולוגיות סייבר מתאימות בעיקר למצב של מלחמה?
"ככל שיש יותר מלחמות עולה הדרישה לפתרונות סייבר, בעיקר להגנה על תשתיות קריטיות לאומיות. מלחמת רוסיה-אוקראינה הביאה להגדלת תקציבי הגנת הסייבר ברבות ממדינות אירופה, שעד לאחרונה השתמשו בטכנולוגיות סייבר בעיקר להגנה על פרטיות ופחות להגנה על תשתיות קריטיות. כיום רואים בבירור שינוי כיוון וחיפוש אחר פתרונות מתקדמים ומגוונים להגנה, כגון: טכנולוגיות להגנה על מוסדות פיננסיים, תעשיית התעופה, צינורות גז, רשתות המים ורשת החשמל. טכנולוגיות לזיהוי ואיתור גורמים תוקפים, טכנולוגיות למניעה ובלימת המתקפה בזמן אמת, מערכות הגנה מפני פריצה לנתונים רגישים, ועוד.

"זה מייצר הזדמנויות גדולות לחברות סייבר בישראל, גם כיוון שאנחנו במרחק גיאוגרפי קצר ממדינות אירופה ובעיקר כיוון שיש לנו טכנולוגיה מתאימה הרבה יותר מזו שיש באירופה, במיוחד בהגנה על תשתיות קריטיות".

מה פורום הסייבר עושה בעניין?
"התחלנו בתכנון משלחות מאורגנות למדינות אירופה. המשלחות כוללות נציגים מטעמינו ובכירי חברות סייבר ישראליות החברות בפורום וממוקדות פתרונות סייבר והגנה על תשתיות קריטיות. פורום הסייבר פועל בשגרה להעלאת רמת המוגנות בסייבר של המגזר התעשייתי בארץ וליצירת קשרים ושת"פים בין מדינות בתחום הסייבר. הוא מסייע לחברות הפורום בכניסתן לשווקים נוספים ברחבי העולם. הפורום משתף פעולה עם מערך הסייבר, מכוני היצוא ומשרד החוץ בכל הנושאים שעל הפרק, וכמובן גם במיצוי ההזדמנויות שקשורות לאירופה עכשיו".

מהן הפעילויות השוטפות שפורום הסייבר מבצע בשגרה?
"הנהלה פורום הסייבר מורכבת מנציגים של חברות סייבר שנפגשים באופן תדיר, מכוונים ומנהלים את התהליכים בפורום. אנו מקיימים פעילויות להעלאת מודעות לנושאי הסייבר אצל חברות תעשייתיות ומקרבים אותן אל הפתרונות של חברות הסייבר שחברו אלינו לפורום.

"אנו מקיימים כנסים בנושאי סייבר שכוללים את חברות הסטארט-אפ וחברות התעשייה לצורך העלאת המידע. בימי עיון ובכנסים אנו מחברים בין הסטארט-אפים ובין החברות התעשייתיות לפגישות אחד על אחד, לצורך הבנת הבעיה הספציפית בכל חברה תעשייתית והתאמת הפתרונות המדויקים בהתאם לצרכים.

"אנו עורכים ימי עיון מקצועיים ומקיימים כנס שנתי שבו חברות הסייבר מציגות פתרונות חדשניים וקיימים. פתחנו קו ישיר לחברות תעשייה שחברות בהתאחדות התעשיינים ואנו פועלים לספק להן פתרונות גם כשהן תחת מתקפה בזמן אמת וגם בשוטף, ומחברים להן באופן מיידי את חברות הסייבר המתאימות מהפורום".

למידע נוסף >>

בשיתוף פורום הסייבר

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מייסדי נו ניים, שי לוי שעזב את החברה לפני המכירה (מימין) ועוז גולן. לדברי השופט, אי אפשר לשלול כוונה להעשיר את גולן במהלך

    חברת ההייטק עיכבה פיטורי עובד, והוא נושל מ-12 מיליון שקל

    אפרת נוימן
    צינורות נפט גולמי בבית הזיקוק של ארמקו בראס תנורה, סעודיה

    "הברקה אסטרטגית": נפתח הברז בצינור של 1,200 ק"מ שנבנה בדיוק לרגע כזה

    בלומברג
    שכונת יובלים קרית שמונה

    קק"ל רוכשת עשרות דירות חדשות ב–100 מיליון שקל: "נשכיר במחיר נוח"

    רנית נחום-הלוי
    כטב"ם לוקאס של ספקטרוורקס, שמשמש במלחמת איראן

    "מלחמת ה-AI הראשונה": עמק הסיליקון הימר על מלחמה – והרוויח בגדול

    ניו יורק טיימס
    אתר בנייה בתל אביב

    בנק ישראל: הגירה מהארץ היא אחד הגורמים לחולשה במכירות הדירות

    הדר חורש
    עשן אחרי תקיפה בבירות בשבוע שעבר. סיכונים פיזיים גרועים מסיכונים פיננסיים

    צפיתי את המשבר הכלכלי של 2008. מה שצפוי לנו גרוע יותר