גיל מימרן מסתכל על עולם הפיננסים בצורה מפוקחת ורחבה. אין לו מחויבות לאף חברת ביטוח, דבר שמאפשר לו לשים את הלקוחות וצורכיהם במרכז. לפני 20 שנה, לאחר שהשתחרר בדרגה בכירה משירות צבאי שנמשך 22 שנה, הקים ביחד עם גל חוגג את "מימרן חוגג" - שירותי פנסיה, שוק ההון וביטוח. במסגרת פעילות החברה הוא מעניק שירות וייעוץ לשכירים, עצמאיים, בעלי שליטה, חברות וועדי עובדים. לא פעם הוא משנה את עמדתם של הלקוחות בכל הנוגע לתפיסת העולם הפנסיונית ומאפשר לרבים ליהנות בגמלאות מקרן הפנסיה שבה השקיעו לאורך השנים. "קרן פנסיה היא המוצר הבסיסי הכי טוב למי שהכנסתו לא עולה על 20 אלף שקל ברוטו והיא שומרת על העתיד שלו, ויש לבחון את כדאיותה על פי התשואה, המאזן האקטוארי ודמי הניהול ובסדר החשיבות הזה", הוא מסביר.


המשרד שבראשו עומד מימרן, משלב שירותי פנסיה, ביטוח ושוק ההון. העובדה שאינו מחויב לאף חברת ביטוח או לבית השקעות כזה או אחר, מאפשרת לו לשווק ללקוחותיו את המוצרים שמתאימים להם מתוך המגוון הרחב וכפי שהוא מיטיב להגדיר: "אנחנו מעניקים מעטפת כלכלית, משפחתית ארגונית ותפעולית". לדבריו, בכך הוא מבקש להבטיח לכל לקוח עתיד פיננסי בטוח, במקביל לליווי שהוא מעניק כדי שבמקרה של אירוע חריג התכנון הפנסיוני לא יתפרק. "אנחנו מציעים ללקוחות שלנו סופרמרקט של מוצרים ביטוחים ופיננסים של כל החברות והם רק צריכים להגדיר את הצרכים", אומר מימרן. "אנשים לפעמים בוחרים בברור מאליו, אבל כאיש צבא לשעבר אני יודע שיש גם 'תקיפות מהאגף', ולכן היכולת שלנו לשלב בין חברות הביטוח, בתי ההשקעות וקרנות הפנסיה, מגנה על הלקוח ומייצרת עבורו את התמונה הרחבה יותר שתסייע לו לבחור נכון. בהכוונה ובידע המקצועי שלנו, אנחנו מעניקים שירות ממוקד לאפשרויות הנכונות ביותר ללקוח".
התאמה למסלול הנכון
מימרן מסביר כי בישראל פועלות שמונה חברות המנהלות קרנות פנסיה, כשכל אחת מהן מכילה מסלולים שגם הם מתפצלים ביניהם. התוצאה: הלקוח צריך לבחור בין מאות ואף אלפי אפשרויות. הוא מציין כי רבים נוטים לחשוב שהמוצר אליו נחשפו באמצעות בני משפחה או קרובים מתאים גם להם, אולם מגלים שהמציאות שונה לחלוטין. "יש לתפור חליפה המותאמת לכל אחד ולצורך העניין אני החייט של המוצרים הפיננסיים והביטוחים", הוא אומר. "אנחנו ממליצים לכל לקוח לקחת את החבילה המתאימה לו לפי המאפיינים האובייקטיבים, הבקשות והצרכים. זה מייצר את הערך המוסף שלנו: אמינות ונאמנות לאורך זמן וטיפול מתמשך, תוך התאמות ושיפורים ככל שניתן, לצד הפריסה הרחבה של המוצרים".
הוא מוסיף כי ההיכרות עם הלקוחות היא משמעותית כדי לקבל כמה שיותר פרטים שאותם ניתן לתרגם לחליפת הצבירה הפנסיונית, ההון המצטבר והכיסוי הביטוחי הנכון והמתאים להם ולבני משפחותיהם. זאת, לאחר שנבחנו כל הפרטים הרלוונטיים הנוגעים להכנסה, מצב משפחתי, מצב רפואי, גיל, סטטוס עבודה ואף השקפה דתית. "יש, למשל, מסלול הלכתי המאושר ומתואם עם רבנים. אני מסביר ללקוח שומר מצוות את ההבדלים ומאפשר לו רכישת קרן פנסיה מתוך ערכיות", אומר מימרן.
הפרמטרים לבדיקת הקרן
התפיסה הרווחת היא שעלות דמי הניהול הם המשמעותיים ביותר בעת השקעה בקרן פנסיה, אך מימרן אומר כי מדובר למעשה רק ברכיב אחד מתוך שלושה שיש לבדוק. הוא מציין כי בשל מיתוג לא נכון, הלקוחות עלולים לבחור קרן רק משום שדמי הניהול נמוכים, אך שוכחים לבדוק את התשואה. לכן, לדבריו, "יש לבדוק את תשואות הקרן – מרכיב חשוב ומשמעותי לא פחות מעלות דמי הניהול. לפעמים מה שזול יהיה הכי יקר".
בנוסף, מכניס מימרן אל המשוואה פרמטר נוסף, שרבים לא מתייחסים אליו בבואם לבחור קרן פנסיה: המאזן האקטוארי - האם קרן הפנסיה משלמת כספים לעמיתים כתוצאה מפטירה או תאונה יותר ממה שגובה מהם. "המאזן חייב להיות מאוזן כל שנה, ואם הוא לא מאוזן החברה המנהלת מחייבת את הצבירה של העמית. כך יוצא שייתכן שעמית שילם פחות דמי ניהול אבל בפועל העלות הייתה גבוה הרבה יותר", הוא מסביר. "מדובר במאות ואלפי שקלים של עלות לעמית. מרבית העובדים אינם מודעים לכל התמונה. הם מקבלים את ההצעות של משווקים ישירים שמייצגים את החברות המנהלות ולא את האינטרס של הלקוח, במקום להתייעץ ולבדוק בעצמם. חייבים להתעורר ולהבין שדמי הניהול הם לא הדבר הכי חשוב ושכל אחד יכול לבחור את קרן הפנסיה ואת הסוכן. בסוף הדרך העובדים צריכים להתמודד עם ירידה אפשרית בהכנסה עד לשיעור של 25 אחוז, והם חייבים לדאוג לפנסיה שלהם כדי לא למצוא את עצמם עם פער הכנסה חודשי גדול, דווקא כאשר זקוקים לכל סכום אפשרי".
הוא מוסיף כי כדי להבטיח ביטחון כלכלי בפנסיה, הוא ממליץ להשקיע בקופות גמל להשקעה בהתאם לשינוי במצב המשפחתי. כך, למשל, בין גילאי 50 ל-67 כשהילדים עוזבים את הבית וההוצאות פוחתות אפשר להשקיע מאות שקלים בחודש ולמנף את הקרן. עוד הוא מציע, לא לחשוש לקחת הלוואות על חשבון קרן השתלמות והוא גם מסביר מדוע: "הקרן נותנת הלוואות נמוכות בפריים מינוס חצי - שאף בנק לא נותן. התשואה ממשיכה להיחשב על כל הסכום, כך שאם לקחתי הלוואה מהקרן אני ממשיך להרוויח עליה ולמעשה חסכתי 50 אחוז מהעלויות ומינפתי את הקרן לטובתי".
"הערך המוסף של משרדנו הוא בראייה כוללת של הצרכים; טיוב התוכנית הקיימת; טיפול מתמשך על ציר הזמן ומתן פתרונות לשינויים אישיים, תעסוקתיים, כלכליים והצרכים המשפחתיים במהלך התהליך כולו", מסכם מימרן.
* אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת באשר לכדאיות ההשקעה ואין בו משום תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכיו האישיים של כל אדם
משרד מימרן:
טלפון: 050-7876652
לפנייה במייל: gil@gmf.co.il
למעבר לאתר החברה >>
בשיתוף משרד מימרן חוגג





