חיפוש

"עצמאות אנרגטית היא המפתח לחוסן לאומי"

ישראל תהפוך לגשר בין מזרח למערב בתחום האנרגיה באמצעות שיתופי פעולה עם סעודיה ומדינות המפרץ

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
פאנל עצמאות אנרגטית
פאנל עצמאות אנרגטית
מרב מילר, ברכה חלף, שרון חצור, אראל אבינרי ודורית בנט צילום: דרור סיתהכל
מרב מילר, ברכה חלף, שרון חצור, אראל אבינרי ודורית בנט צילום: דרור סיתהכל
דניאלה שמגר
תוכן שיווקי

"עלינו לוודא כי אנו מייצרים אנרגיה ממגוון מקורות, ולהוביל שיתופי פעולה אזוריים", אמר פרופ' אראל אבינרי, ראש התוכנית לתואר שני בהנדסת אנרגיה והספק במכללת אפקה, בפאנל שעסק בשאלה אם ישראל בדרך לעצמאות אנרגטית, ונערך במסגרת ועידת תשתיות 360 של TheMarker Labels.

הפאנל, בהנחיית מרב מילר, נפתח בריאיון עם אמיר שביט, יו"ר רשות החשמל, שאמר כי ישראל נסמכת בעיקר על גז טבעי, ובמקביל חלקן של האנרגיות המתחדשות הולך ומתעצם.

האם ישראל בדרך לעצמאות אנרגטית? חלק א TheMarker Labels

שרון חצור, סמנכ"לית תכנון, מדיניות ואסטרטגיה במשרד האנרגיה והתשתיות, אמרה כי הסכמי אברהם ושיתופי פעולה עם איחוד האמירויות וירדן הועילו רבות. "עם זאת, עלינו להגדיל את ההשקעה ואת ההוצאה הממשלתית על תשתיות, משום שהעולם מוטרד ממשבר האקלים וישראל חייבת להציע יותר ממעבר לאנרגיות מתחדשות". לכן, זו חייבת להיות אסטרטגיה לאומית, המגובה בהשקעות ורגולציה. "ביטחון אנרגטי, כלכלי וגיאופוליטי טמון במשק מבוזר עם יותר אנרגיות מתחדשות", הוסיפה.

לדברי ברכה חלף, מייסדת משותפת בקרן גראוויטי קליימט, ישראל צריכה להסתכל על עצמאות אנרגטית ככלי להשגת חוסן. "המשבר שלנו הוא בתחום ההשקעות, בשל עצירת המימון ממקורות זרים בזמן האחרון", אמרה חלף, והוסיפה כי רשות החדשנות מקדמת תוכנית שמטרתה לעודד את הגופים המוסדיים להיכנס להשקיע בקרנות ישראליות.

האם ישראל בדרך לעצמאות אנרגטית? חלק ב TheMarker Labels

לדברי דורית בנט, מנכ"לית ומייסדת החברה לאנרגיה מתחדשת אילת־אילות, אחד המוקדים החשובים הוא מציאת אפיקי אנרגיה מגוונים: "עלינו להשתחרר מהתלות בנפט ולתכנן את משק הגז הטבעי כך שישרת גם את הדורות הבאים". היא הוסיפה כי ישראל לא תעמוד ביעדי 2030, כיוון שכעת אנחנו נמצאים ב-11% אנרגיה מתחדשת. "אם נייצר שיווי משקל בין גז, סולר ומימן לאגירה ולתעשייה, החוסן שלנו יתבטא הן בגיוון והן בייצור העצמי".

אבינרי אמר כי "יש לנו הזדמנות לייצר רצף גיאוגרפי עם אינטרסים כלכליים משותפים". לדבריו, הפוטנציאל עם סעודיה ומדינות המפרץ הוא רב, ועשוי אף לפתוח עבורנו שער לאירופה שאינו תלוי בים סוף ובמפרץ הפרסי.

משתתפי הפאנל: שרון חצור, סמנכ"לית תכנון, מדיניות ואסטרטגיה, משרד האנרגיה והתשתיות; דורית בנט, מנכ"לית ומייסדת החברה לאנרגיה מתחדשת, אילת־אילות; פרופ' אראל אבינרי, ראש התוכנית לתואר שני בהנדסת אנרגיה והספק, מכללת אפקה; ד"ר ברכה חלף, מייסדת משותפת — קרן גראוויטי קליימט, המדענית הראשית במשרד האנרגיה לשעבר

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מבנה המעונות WEME ברחובות. היזם תמיר פינשטיין כיהן בעבר כמנכ"ל העירייה

    "קיווית לסטודנטים ופתאום את גרה עם גרושים או רואה במסדרון מישהו בן 60"

    עמית דוידוב
    מייסדי doubleAI. מימין לשמאל: ד"ר גל בנימיני, ד"ר נעם וייס, פרופ' אמנון שעשוע, פרופ' אור שריר, פרופ' יואב לוין ופרופ' שי שלו שוורץ

    מרוץ המיליארדים: כך הפכה הוזלת ה-AI למכרה הזהב של ההייטק הישראלי

    שגיא כהן
    חיילים בעמדת שמירה. עוד סחר בימי מילואים מתנהל סביב העבודות השחורות

    "שילמתי לרתך שעשה את זה תמורת 7 ימים": הסחר בימי מילואים יוצא משליטה

    חגי עמית
    צעירה בסופרמרקט

    "גם מי שמרוויח 30 אלף שקל לא שורד פה": יוקר המחיה מבריח את הצעירים

    עמית קמינסקי
    בנימין נתניהו

    האיש שניצח — וגם הפסיד, השניים שעקפו אותו — ושוחד המיליארדים שלא הספיק

    רותם שטרקמן
    השעות שהבינה המלאכותית חוסכת לא נחשבות זמן עבודה של עורך הדין, והלקוח הוא זה שיהנה מהחיסכון

    בזכות AI עורך הדין עבד רק שעה. על כמה שעות צריך לשלם לו?