חיפוש

המטרה: להחזיר את כולם לעבודה, חזקים יותר משהיו

בארגון ג'וינט־תבת פועלים להשיב את שוק העבודה לשגרה: "המשימה היא לחזור לאופטימיות שאבדה", אמרה המשנה למנכ"ל

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
005458
005458
סוזן חסן צילום: דרור סיתהכל
סוזן חסן צילום: דרור סיתהכל
אבי יופה, בשיתוף ג'וינט־תבת
תוכן שיווקי

כמה שבועות מפרוץ המלחמה נכנסה סוזן חסן, משנה למנכ"ל ג'וינט־תבת, לרכבה ונסעה לצפון הארץ, כדי לראות מקרוב את העסקים הבודדים שנותרו פתוחים ולפגוש את ארגוני החברה האזרחית המפתחים תוכניות ופתרונות עבור המפונים הרבים. "הלכנו לחפש תקווה בכבישים", סיפרה חסן בוועידת HRevolution של TheMarker Labels, "אנחנו ארגון שיוצא לשטח כדי לזהות את האתגרים ולספק מענה. אצלנו לא מפתחים תוכניות ממשרדים בירושלים. הג'וינט מאמין בצמצום פערים חברתיים וכלכליים דרך יצירת שיתופי פעולה בין מגזרים ככלי לקידום פריון וצמיחה בשגרה ובחירום, אלא שבשטח אנחנו רואים את אומת הסטארט-אפ אל מול האוכלוסיות שנותרו מאחור. כרגע התפקיד שלנו הוא לדאוג לכך שהפערים לא יתרחבו, ושותפויות בין מגזרים הם גורם משנה משחק. כדי להוביל שינוי כלכלי חברתי צריך לייצר שיתופי פעולה בין המגזר העסקי, ארגוני החברה האזרחית והממשלה. בג'וינט־תבת התחלנו לעשות את זה".

חסן סיפרה על שותפויות שנוצרו בין 13 משרדי ממשלה, ארגוני חברה אזרחית ועסקים כדי להביא לשינוי שכבר התחיל — בכניסה ל–32 משקים ו-20 מפעלים וביצירת מענה וליווי לאלפי מחפשי עבודה מעוטף עזה, מהגליל ונפגעי מלחמה. "כובד המשקל עובר לשטח", מבהירה חסן, "אנחנו מייצרים פרויקטים שנכנסים למשקים ועובדים עם מנהלים, מפעלים וארגונים עסקיים".

"התפקיד שלנו הוא לעזור לאוכלוסיות הפגיעות להתאושש ולהיות חלק מהתמונה האופטימית שהיינו בה כמדינה לפני המלחמה", מסכמת חסן. "כל הפעולות שאנחנו עושים מוכוונות למטרה הזו: לצמצם את ההיעדרות משוק העבודה".

בשיתוף ג'וינט־תבת

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מכירת דירה ירושלים עיר עתיקה

    הדירה האחרונה בפרויקט היוקרה נמכרה לחרדי אמריקאי תמורת 100 מיליון שקל

    מיכאל רוכוורגר
    התעשייה Industry סדרה סדרות

    "לא משנה כמה אנוח, משהו בי לא חוזר לעצמו": ברוכים הבאים לעידן השחיקה

    יהלי פדרבוש
    מייסדי פאגאיה: יהב יולזרי (מימין), גל קרובינר ואביטל פרדו, בהנפקה בנאסד"ק ב-2022, יחד עם תחזית התשואה הפנימית של הקרן, מתוך מצגת שיווקית מאוקטובר 2022

    הפרצה לא נסגרה: השקיעו מיליונים בקרן של פאגאיה — ועכשיו תובעים אותה

    איתי פת-יה
    המגדלים של JTLV באזור שוק מחנה יהודה בירושלים. רוב הדירות נרכשו על ידי תושבי חוץ

    "העיר לקראת קריסה": הקושי למכור דירות שלח את משה ליאון ליהודי ניו יורק

    רנית נחום-הלוי
    אבישי אברהמי, מנכ"ל ומייסד-שותף של וויקס. לטענתו נקלע ל"מלכודת מס"

    פסק הדין שחושף את סכסוך המיליונים של מנכ"ל וויקס

    אפרת נוימן
    ראבאל מפעל פלסטיקה

    "זה אבסורד - מי שצבר מיליונים בפנסיה ייהנה מהטבות מס על חשבון החלשים"