חיפוש

הטכנולוגיה מוכנה, הארגונים עוד לא

מדוע למרות קפיצת המדרגה בטכנולוגיית AI Voice עדיין יש נציגים אנושיים במוקדי שירות הלקוחות? נראה שהחסם המרכזי אינו טכנולוגי אלא ארגוני

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
ניצן גוטמן
תוכן שיווקי

עולם שירות הלקוחות עובר מהפכה. טכנולוגיות Voice AI מאפשרות כיום לנהל שיחות מורכבות, להבין כוונות, לזהות רגשות ולפעול בזמן אמת, באופן שבעבר היה שמור לבני אדם בלבד. אז מדוע, למרות ההתקדמות, רוב מוקדי השירות עדיין מאוישים בנציגים אנושיים? התשובה פשוטה ומורכבת כאחד - החסם המרכזי אינו טכנולוגי אלא ארגוני.

ניצן גוטמן | צילום: יח"צ
ניצן גוטמן | צילום: יח"צ
ניצן גוטמן | צילום: יח"צ
ניצן גוטמן | צילום: יח"צ

הטכנולוגיה עצמה קיימת, משתפרת ומוכיחה את עצמה יום אחר יום. מערכות Voice AI יודעות לנהל שיחות קוליות מלאות, לנתח בקשות מורכבות ולשלוח את המידע למערכות הארגון, תוך כדי שיחה. אך בארגונים רבים, בעיקר הגדולים והמסורתיים, התחושה הרווחת היא שהטכנולוגיה עדיין לא "מבושלת". המנהלים מזהים את הפוטנציאל, אך חוששים: "מה אם נתחיל פרויקט, נשקיע משאבים וניכשל?" החשש הזה מובן. חלק מהפרויקטים באמת נכשלים - לא בגלל שהטכנולוגיה לא עובדת, אלא כי הארגון לא מוכן לקלוט אותה. בנוסף, העיכוב באימוץ נובע גם כן מהעובדה שמנהלים לא מודעים לקפיצת המדרגה בשנה האחרונה ביכולות התמיכה של טכנולוגיה זו בעברית - אכן יישרנו קו ליכולות הבנה ודיבור שלא נופלות מהשפות הנפוצות. ולכן, נדרש שינוי עמוק - בתהליכים, בתרבות הארגונית, בממשקים בין מערכות. זהו שינוי שמחייב חשיבה מחודשת על חוויית הלקוח - לא כמשהו שנעשה בידי אדם בלבד, אלא כתהליך משולב של אדם ומכונה.

הצד האופטימי? לא מדובר בסיפור אוטופי שבו המכונות מחליפות את בני האדם. להפך. הכניסה של Voice AI יוצרת משרות חדשות ומקצועות חדשים - מומחי אוטומציה עסקית, מהנדסי תעשייה וניהול עם אוריינטציה טכנולוגית, אנשי מוצר עם הבנה עמוקה ב-AI ובמסע לקוח.

בזמן שארגונים רבים עדיין מהססים, יש כאלה שכבר רצים קדימה. אנחנו ב-Voicenter חווים זאת על בשרנו. לקוחות שמחליטים לאמץ את החדשנות, משלבים יכולות Voice AI בתוך תהליכים קיימים ולא מחליפים הכל ביום אחד. הם לומדים, בודקים, משתפרים ובעיקר מתקדמים מהר יותר מהשוק. התוצאה היא שירות טוב יותר, יעילות גבוהה יותר, ומיצוב כארגון חדשני שמדבר בשפה של מחר.

השוק עדיין שרוי בוואקום. יש פער עצום בין היכולות הקיימות לבין היקף האימוץ בפועל. אבל כבר ברור שמי שידע לגשר על הפער הזה – בין טכנולוגיה להבנה ארגונית – יהפוך לקטר שמוביל את התחום. המנצחים לא יהיו רק מי שמפתחים טכנולוגיה מתקדמת, אלא מי שמבינים תהליכים עסקיים ומסוגלים להטמיע את הבינה הקולית בתוך עולם השירות, המכירות והתמיכה.

בעתיד הלא רחוק, כשנחייג למוקד שירות, ייתכן שלא נדע אם אנחנו מדברים עם אדם או עם נציג וירטואלי ולא כי מישהו ניסה להסתיר, אלא כי זה פשוט לא יהיה משנה. השיחה תהיה מדויקת, אישית, מקצועית ובעיקר אפקטיבית. השאלה היא לא אם זה יקרה אלא מי יהיו אלה שיעזו להוביל את השינוי.

הכותב הוא מנכ"ל Voicenter

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    בורסת סיאול, היום. לאיראן יש דרך לשבש את המכונה הכלכלית העולמית

    הזינוק בנפט והמפולת בשווקים הם הניצחון של איראן על טראמפ

    דפנה מאור
    יהודה הלוי 123, לאחר פגיעות ההדף. הבניין אוכלס מחדש ב-2019 - אבל ההליך המשפטי עדיין מתנהל

    הבניין עבר התחדשות ללא תוספת ממ"דים עקב מגבלות השימור – ואז פגע הטיל

    שלומית צור
    תרגיל מערכת נגד טילים

    מערכות ההגנה האווירית שלנו יחידות במינן? המלחמה חשפה את המתחרה הגדולה

    חגי עמית
    Iran Strait of Hormuz What to Know

    השווקים במלחמה: הדפוס ההיסטורי מצביע על הזדמנות קנייה, אך הסיכון אמיתי

    יגאל נוימן
    עו"ד אודי ברזלי

    הסכסוך עם סוחר הנשים חשף את "הבנק המחתרתי" של עורך הדין הבכיר

    גור מגידו
    בורסה לניירות ערך בתל אביב

    הבורסה בתל אביב התנתקה מהעולם: "זה לא יימשך עוד הרבה"