חיפוש

ביטוח, יזמות וביטחון:איך נראית פריצת דרך?

ועידת העסקים של שחם אורלן הפגישה את בכירי ענף הביטוח והפיננסים עם יזמים, אנשי ביטחון ומובילי דעה, לדיון על חדשנות, צמיחה והיכולת להוביל בעולם של אי-ודאות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
406230
406230
צילום: פאביאן קולדורףתוכן שיווקי
בשיתוף שחם אורלן
תוכן שיווקי

מה הופך רעיון לפריצת דרך? האם זו טכנולוגיה חדשה, החלטה אמיצה, או דווקא היכולת להתמיד כשכולם סביבך מוותרים? בעולם שבו שווקים משתנים במהירות, טכנולוגיות משבשות מודלים עסקיים והמציאות מחייבת הסתגלות מתמדת, השאלה "איך מייצרים פריצת דרך?" הפכה לאחת השאלות המרכזיות עבור מנהלים, יזמים ובעלי עסקים. בדיוק סביב השאלה הזו התכנסו כ-300 בכירי ענף הביטוח והפיננסים בוועידת העסקים השנתית של שחם אורלן בירושלים, ליומיים של הרצאות, דיונים ומפגשים עם אנשים שהצליחו לפרוץ גבולות בתחומי היזמות, העסקים, הביטחון והפיננסים.

בין ביטחון, שוק ההון ומסעדנות

הבחירה בנושא "איך מייצרים פריצת דרך?" לא היתה מקרית. לאורך כל הוועידה חזר מסר מרכזי אחד: פריצת דרך איננה רגע בודד של הצלחה, אלא תהליך מתמשך של למידה, התמדה, הסתגלות ויכולת להתמודד עם אי-ודאות. בין שמדובר ביזמות טכנולוגית, בעולם הביטוח והפיננסים, במנהיגות עסקית או אפילו בזירות ביטחוניות ותקשורתיות – הדרך לפריצת דרך מורכבת מהיכולת להשתנות, להתחדש ולהמשיך לנוע קדימה גם בתקופות מאתגרות.

הקו המחבר בין כלל הדוברים היה החיפוש אחר אותה פריצת דרך. את הוועידה פתח מנכ"ל שחם אורלן, רן ברעם, שהציג את תפיסת העולם המנחה את הסוכנות: שילוב בין יציבות, מקצועיות והתחדשות מתמדת. ברעם הדגיש את המחויבות של הסוכנות לליווי סוכניה לאורך כל שלבי הפעילות העסקית ואת חשיבות שיתופי הפעולה עם חברות הביטוח ובתי ההשקעות, המאפשרים לסוכנים ליהנות ממעטפת מקצועית רחבה וממנועי צמיחה משמעותיים.

404291
404291
רן ברעם, מנכ"ל חברת שחם אורלן צילום: פאביאן קולדורף
רן ברעם, מנכ"ל חברת שחם אורלןצילום: פאביאן קולדורףתוכן שיווקי

אורי לוין, מייסד-שותף של Waze ואחד מהיזמים הישראלים הבולטים בעולם, שיתף את המשתתפים בתובנות מעולם היזמות והחדשנות והציג את הדרך להצלחה לא כרצף של ניצחונות, אלא כמסע רצוף ניסיונות, טעויות והתמדה. לדבריו, דווקא הקשיים שבדרך הם לעתים האינדיקציה לכך שנמצאים במסלול הנכון. הגישה הזו עוררה עניין רב בקרב המשתתפים, שרבים מהם מתמודדים בעצמם עם אתגרי צמיחה בעולם עסקי דינמי ותחרותי. רונן אגסי, מנכ"ל מגדל ביטוח ופיננסים, הוביל שיחה שעסקה באתגרים ובהזדמנויות העומדים בפני ענף הביטוח בשנים הקרובות לצד זוהר כהן, ה-CISO של מגדל, שסקרה את איומי הסייבר בעידן הבינה המלאכותית והציגה את האתגרים החדשים שעמם נדרשים ארגונים להתמודד. גם כאן עלה מסר דומה: בעולם של שינויים טכנולוגיים מואצים, היכולת להסתגל במהירות היא תנאי בסיסי לשמירה על יציבות ארגונית ועסקית.

ועידת העסקים של שחם אורלן שחם אורלן

בהמשך נערך פאנל פיננסים והשקעות בהשתתפות בכירים מבתי ההשקעות הבולטים בישראל, שדנו במגמות המרכזיות בשוק ההון, באסטרטגיות השקעה ובאתגרים הכלכליים הצפויים למשק הישראלי. הפאנל, בהנחיית עמליה דואק ודליה ברק, סיפק למשתתפים תמונה רחבה ועדכנית של הסביבה הפיננסית המשתנה. בוועידה השתתף גם מושיק בן פורת, נשיא לשכת סוכני ביטוח. בן פורת, שהחל דרכו בשחם אורלן, התייחס לפוליסת האחריות המקצועית החדשה של הלשכה והתאמתה לעולם הייעוץ העכשווי.

את יום הכנס הראשון חתמה הרצאה מרתקת של אל"מ אביחי אדרעי, דובר צה"ל בערבית לשעבר, שחשף את מאחורי הקלעים של עבודתו בזירה התקשורתית המורכבת של המזרח התיכון והסביר כיצד מסרים משתנים בהתאם לקהל היעד, להקשר ולפלטפורמה. אדרעי הדגיש כי תקשורת אינה רק העברת מידע, אלא כלי שמסוגל לעצב תפיסות, תגובות ולעתים אף מציאות שלמה בזמן אמת. את הערב סיימה הופעה של להקת תיסלם, שהתקיימה בזאפה ירושלים.

היום השני של הוועידה התמקד במגמות כלכליות, ביזמות ובמנהיגות עסקית. הוא נפתח בסקירה כלכלית של שרון רייך, מנכ"ל איילון, ובהמשך התקיים פאנל מקצועי בתחום הביטוח האלמנטרי בהשתתפות בכירים מחברות הביטוח המובילות בישראל. הדיונים עסקו בהתפתחויות בענף, בשינויים רגולטוריים ובאתגרים המקצועיים הצפויים בשנים הקרובות. בהמשך עלה לבמה היזם ואיש העסקים עמוס לוזון, ששיתף את הקהל בניסיונו בעולם הנדל"ן, היזמות וההנפקות. אחריו התקיימה שיחה בין ירון שמאי, מנהל חטיבת הפיננסים ובריאות במגדל ביטוח ופיננסים, ואורי לביא פלג, עורך עיתון פוליסה, ששוחחו על מגמות מרכזיות בעולם הביטוח והבריאות.

שחם אורלן

את הוועידה חתם אסף גרניט, השף, המסעדן ואיש העסקים בעל כוכב המישלן, שסיפר על הדרך שבה הפך מותג ישראלי מקומי לרשת מסעדות בינלאומית מצליחה. גרניט דיבר על שירות, מצוינות, יצירתיות, ניהול ויזמות, ויכולת להוביל עסק ישראלי לשווקים גלובליים, תוך שמירה על זהות וערכים.

אחריות, חדשנות וקהילה

לצד התוכן העסקי והמקצועי, הוועידה שמה דגש משמעותי גם על אחריות חברתית ונתינה לקהילה. לאירוע ההופעה הוזמנו פצועי צה"ל ונכי צה"ל, נשות מילואים וחיילים בשירות סדיר כאות הוקרה על תרומתם. בנוסף, נתרמה תרומה לעמותת "חיוך לכל ילד", הפועלת למען ילדים חולי סרטן, והסוכנות בחרה לתמוך בעסקים מהצפון באמצעות רכישת מארזי שי מיקב בקריית שמונה.

404289
404289
מירב נמרוד, סמנכ"לית חברת שחם אורלן צילום: פאביאן קולדורף
מירב נמרוד, סמנכ"לית חברת שחם אורלןצילום: פאביאן קולדורףתוכן שיווקי

מעבר להרצאות, לפאנלים ולמפגשים האישיים, הוועידה המחישה את החזון של שחם אורלן כסוכנות 360 מעלות המחברת בין כל עולמות הביטוח, הפיננסים וההשקעות תחת קורת גג אחת. הריכוז של מאות בכירים ומובילי דעה ליומיים של למידה, נטוורקינג והשראה יצר אירוע שהפך לאחד המשמעותיים בענף בשנים האחרונות. גם השימוש הנרחב בכלי בינה מלאכותית בתכנון ובהפקת הכנס סימל את המחויבות של הסוכנות לחדשנות ולהובלה מקצועית. את הכנס הפיקה מירב נמרוד, סמנכ"ל ומנהלת המטה בשחם אורלן.

בסיומם של יומיים גדושים בתוכן, נדמה שהתשובה לשאלה שהובילה את הוועידה התבהרה: פריצת דרך אינה רגע של השראה או מהלך בודד שמשנה מציאות, אלא תפיסת עולם. היא נבנית מהיכולת לאתגר הנחות יסוד, לזהות הזדמנויות בתוך אי-ודאות ולהמשיך להתפתח גם כשתנאי הסביבה משתנים. זהו גם העיקרון שמנחה את שחם אורלן בפעילותה – שילוב בין ניסיון, יציבות וחשיבה מתחדשת בעולם הביטוח והפיננסים.

שחם אורלן
לפרטים נוספים ופניות >
לעמוד הלינדקאין >

בשיתוף שחם אורלן

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    פרויקט אאורה סיטי בחדרה. רנט איט רכשה 50 דירות בפרויקט

    420 דירות במיליארד שקל: "הצטברו פה מלאים שיכולים להספיק לכמה שנים"

    יוסף חרש
    אביגדור וילנץ, מייסד ויו"ר אקסייט

    סטארט־אפ השבבים מקריית גת לקראת גיוס ענק לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר

    שגיא כהן
    משתתפי הוובינר של בנק לאומי, מימין לשמאל בכיוון השעון: אפיק להב, אסא ששון, עלמא הופמן וריקי בש, מנהלת מערך הייעוץ בבנק לאומי

    "התיק שלי נחתך ב-18%, אבל יש לי סבלנות וזמן לחכות"

    אסא ששון
    מגרש מכוניות בנמל אילת. יותר מדי שנים ישראל נסמכת על מסים שמוטלים על מחיר המכונית, ופחות על השימוש בה

    אחרי 25 שנה: באוצר מתכננים רפורמה שתרעיד את מערכת המס בישראל

    מירב ארלוזורוב
    הטכניון

    בגרות 115, פסיכומטרי 740: מחיר הכניסה לאחד המקלטים האחרונים מפני ה-AI

    רותי לוי
    *

    "מורה יקבל כאן שכר התחלתי של 16 אלף שקל - אנחנו דורשים ממנו הרבה יותר"