חיפוש

המילה האחרונה בעניין הגז הטבעי עדיין לא נאמרה

הגז הטבעי כמקור המשמעותי ביותר לייצור חשמל זול לכל אורך השנה. תמונת מצב

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
צילום: shutterstock
ארנון רונד, בשיתוף חברת ARC
תוכן שיווקי

מהפכת האנרגיה המתחדשת בישראל, המאפשרת ייצור חשמל נקי וירוק יותר באמצעות מתקנים סולארים משולבים אגירה, הינה מהפכה חשובה ביותר אשר תייצר אפשרויות רבות ומגוונות למשק הישראלי. בה בעת אין לזנוח את הגז הטבעי כמקור ייצור החשמל המשמעותי ביותר הקיים כיום במדינה, המאפשר ייצור חשמל זול לכל אורך השנה. להמשך השימוש בגז טבעי לייצור חשמל מבוזר, במקביל לטכנולוגיות נוספות, יתרונות רבים:

שימוש לכל אורך שעות היום ואי תלות במזג אוויר, שעות שמש מוגבלות ועוצמת הרוח; הגז הטבעי בישראל, גם לאחר עליית המחירים בשנה האחרונה, הינו זול מאוד יחסית לרוב מדינות העולם. עלויות ההשקעה, התפעול והפחת בייצור חשמל בגז הטבעי זולות יותר מיצור חשמל ממתקנים סולאריים ומתקני אגירה, או לפחות שווה להן; ייצור חשמל מבוזר באמצעות גז טבעי מאפשר גם שימוש בתוצרי חום המנוע לשימושים נוספים דוגמת מים חמים, מים קרים, קיטור, חימום שמן ועוד. עובדה המגבירה את הנצילות האנרגטית מהמנועים; מנועי גז טבעי הינם אמינים בצורה יוצאת דופן, דורשים תחזוקה מינימאלית וכן מאפשרים עבודה רציפה וזמינות גבוהה; שימוש בגז הטבעי הינו בעל ערך כפול עבור המדינה, שכן המעגלים אשר נהנים משימוש בגז נרחבים ביותר החל ממאגרי הגז, דרך חברת נתג"ז, וכלה בחברות החלוקה, התחזוקה והביצוע וגם התושבים דרך תשלומי המס וקרן העושר.

ארנון רונד | צילום: נעמה בן שמחון
ארנון רונד | צילום: נעמה בן שמחון
ארנון רונד | צילום: נעמה בן שמחון
ארנון רונד | צילום: נעמה בן שמחון

חברת ARC, מלווה כבר יותר מ-20 שנה את משק הגז הטבעי בישראל, ובשנים האחרונות גם את כל תחום האנרגיות המתחדשות בארץ ובחו"ל. משרדינו מלווה מאות פרויקטים ללקוחות מוניציפליים, ציבוריים, ממשלתיים ופרטיים. ב-10 השנים האחרונות אנו מלווים כ-60 פרויקטים של מתקני קוגנרציה בגדלים שונים.

החלטת רשות החשמל להענקת פרמיה אורבנית בלמעלה מ-70 ערים בישראל, תביא להרחבת הקמת תחנות קטנות במרחבים עירוניים. פרמיה זו תייצר כדאיות גבוהה במיוחד בשימוש בחשמל, גם בשעות השפל, ותייצר ודאות ליזמים שונים בהקמת מתקנים המבוססים על מודל השוק, אשר עתיד להיות מוחל כבר בינואר 2024.

יתרה מכך, לאור המחסור הצפוי באמצעי ייצור החשמל במדינה, נכון לתמוך בהקמת מספר רב של תחנות כוח קטנות, אשר יוכלו בכל רגע נתון לייצר חשמל עבור רשת החשמל ולאפשר בכך עוד חשמל זמין. תחנת ייצור קטנה, בהספק של 5 מגה אשר תעבוד לאורך כל שעות השנה, תוכל לספק למעלה מ-40 מיליון קוט"ש, צריכה גבוהה מצריכות שנתיות של בית חולים ממוצע בישראל. הקמת 100 תחנות תוכל "לזרוק" לרשת בכל שעה נתונה כ-500 מגה המהווים כ-3.5% מסך החשמל הנצרך.

ייצור החשמל המבוזר יאפשר להפחית משמעותית מהעומס על רשת הולכת החשמל הקורסת.

עלות חשמל גז טבעי - עלות החשמל המבוססת על גז טבעי בתחנות כח קטנות משתנה מאזור לאזור כתוצאה ממחירי הבסיס של הגז הטבעי. ייצור חשמל בגז טבעי כלכלי יותר ככל שגודל המתקן גדול יותר והופך לכלכלי יותר אם ניתן למכור תוצרים תרמיים נוספים לצרכנים הסמוכים לתחנה עצמה. עלות הייצור הממוצעת לקוט"ש נעה בין 17 ל-26 אגורות.

חיסכון בחשמל - מתקני ייצור חשמל המייצרים גם קור או קיטור משיאים ערך עבור בעליהם לאור העובדה כי חלק מהייצור המסורתי של קור באמצעות צ'ילרים או קיטור (חום), המיוצר באמצעות דלקים פוסיליים אחרים, הינו תוצר לוואי של מתקן הייצור. על ידי כליאת החום השיורי ניתן להפחית שימוש בצ'ילרים קיימים ובכך לחסוך בחשמל ולהפחית שימוש באמצעי ייצור מסורתיים.

שילוב עם אגירה - הקמת מתקן גנרציה עם מתקן אגירה הצמוד לו מגדילה את יעילות המתקן והשימוש בכל גודל המנוע לכל אורך שעות היממה, שכן בזמנים בהם המפעל אינו צורך את כל השימוש בחשמל מהמנוע, החשמל העודף נאגר במתקן האגירה, ובשעות העומס נמכר לרשת, למספק או למפעל שכן.

התחרות מול יצרני החשמל הפרטי - מתקני ייצור מהווים מוצר משלים לאנרגיות מתחדשות ומאפשרים מתן הנחות משמעותיות לצרכני הקצה, לעיתים כפולות ואף משולשות בהשוואה להנחות החשמל של היח"פים.

הכותב הינו מנכ"ל חברת ARC-העוסקת באנרגיה, כלכלה ומכרזים.

לפרטים: Arnon.rund@arc-il.com

לאתר >>> חברת ARC

בשיתוף חברת ARC

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר