חיפוש

שניידר אלקטריק בחרה באסטרטגיית Secure by Design

יגאל מנוח, סמנכ"ל פתרונות תעשייה בשניידר אלקטריק ישראל, מציג את החסם המרכזי בפני טרנספורמציה דיגיטלית בסקטור התעשייה וכיצד בחרה החברה להתמודד עימו

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
יעקב אברמוביץ, בשיתוף שניידר אלקטריק
תוכן שיווקי

"מגזר התעשייה מצוי בתהליך מואץ של טרנספורמציה דיגיטלית. זה לקח זמן, אבל אנחנו רואים גם בישראל שילוב של טכנולוגיות דיגיטל ביותר ויותר תהליכי ייצור תעשייתיים. השילוב הזה מייצר ערך מוסף אדיר, אבל גם חושף את המפעלים לנקודות תורפה חדשות הקשורות לעולמות הסייבר. החוכמה תהיה לדעת לשלב במפעלים פתרונות מאובטחים מהליבה, כדי שניתן יהיה ליהנות מהיתרונות ולהימנע מהסכנות", כך אומר יגאל מנוח, סמנכ"ל פתרונות תעשייה בשניידר אלקטריק ישראל, מובילה עולמית של תחומי ניהול אנרגיה ואוטומציה תעשייתית.

יגאל מנוח, שניידר אלקטריק ישראל | צילום: ג'רלדין רוסנטל
יגאל מנוח, שניידר אלקטריק ישראל | צילום: ג'רלדין רוסנטל
יגאל מנוח, שניידר אלקטריק ישראל | צילום: ג'רלדין רוסנטל
יגאל מנוח, שניידר אלקטריק ישראל | צילום: ג'רלדין רוסנטל

יגאל מנוח מציין כי "סיכוני הסייבר למפעלי תעשייה כוללים פגיעה ברציפות תפעולית ועסקית, פגיעה בבטיחות עובדים, פגיעה במוניטין, ריגול תעשייתי ועוד. למעשה, אחד החסמים הגדולים בפני טרנספורמציה דיגיטלית בסקטור פעילות זה הוא הפחד של הנהלות מפני מימוש של סיכונים אלה, וזו אחת הסיבות המרכזיות שהמהלך מתבצע באיטיות. מהלך כזה יכול להתבצע אך ורק עם ספק שהוא גם יועץ מהימן -Trusted Advisor ".

איך הופכים ליועץ מהימן?
"כאן נכנסת לתמונה שניידר אלקטריק (Schneider Electric), שפורטפוליו הפתרונות שלה לעולמות התעשייה מגוון וכולל קשת רחבה של משפחות מוצרים - החל מפתרונות בקרה תעשייתית, דרך אוטומציה תעשייתית וכלה במערכות לניהול אנרגיה. החברה קידמה אסטרטגיה של פיתוח מוצרים המשלבת מהליבה שלהם אלמנטים מחמירים של אבטחת מידע, והאסטרטגיה הזו נקראת – Secure by Design. המטרה היא להקשיח את מוצרי החברה כבר בתהליך הפיתוח ולנעול פרצות אפשריות. כדי להגיע לרמה מחמירה זו של פיתוח הטמיעה שניידר אלקטריק תקנים בינלאומיים מתחום הגנת המידע.

"דוגמה לתקן בין-לאומי כזה הוא ISA/IEC 62443-4-1 להסמכה של תהליכי פיתוח מאובטחים – Secure Development Lifecycle, ר"ת SDL. ההסמכה הזו הינה לתהליכים ופעולות אותם נוקטת החברה כדי שתוכנה ומוצרים - פיזיים ומבוססי תוכנה - יעברו פיתוח מאובטח ושילוב יכולות אבטחת מידע היישר בליבה שלהם. יש לציין כי גם לאחר ששניידר אלקטריק מטמיעה תקן היא אינה מפסיקה לחתור למצוינות, ובמקרה זה היא הייתה הראשונה בתעשייה להגיע לדרגת בשלות גבוהה של הסטנדרט – Maturity Level 4.

דוגמא נוספת הינה הסמכת CREST accreditation for penetration testing – הסמכה למעבדות הסייבר של שניידר אלקטריק וצוותי הפיתוח שלה בתחום של מבחני חדירה למוצרי החברה. המבחנים הללו מדמים מתקפות סייבר על מוצר במטרה לגלות בצורה אקטיבית חולשות אבטחה, פוטנציאל הגישה לחולשות אלו, תיקון שלהן ואמצעי הנגד שיכולים להגביר את אבטחת המוצרים.

יגאל מנוח מסכם כי "כל ההשקעה הזו בהטמעת אסטרטגיית Secure by Design מתבצעת בצורה רציפה ומתוך אחריות עמוקה שאנו חשים כלפי לקוחותינו והמשתמשים שלהם. מגזר התעשייה זקוק למידת האמון הזו כדי להתקדם ולהתפתח בתוך עולמות הטכנולוגיה, וזו הדרך בה שניידר אלקטריק בחרה כדי להגיע לאותה רמה של Trusted Advisor".

שניידר אלקטריק פעילה ביותר מ-100 מדינות. הכנסותיה בשנת 2024 עמדו על 38 מיליארד אירו, ומספר העובדים בעולם עומד על כ-160 אלף. בסניף הישראלי של החברה מועסקים כ-140 עובדים. החברה שותפה בהיבטי ניהול האנרגיה בפרויקטים לאומיים, דוגמת שדה התעופה הבין-לאומי רמון הסמוך לאילת, עיר הבה"דים בנגב, חשמול רכבת ישראל, השדה הסולארי באשלים, ועוד.

בשיתוף שניידר אלקטריק

לאתר החברה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ארנסט אנד יאנג לונדון

    האם אלפי סטודנטים צריכים לדאוג? "זה לא הייטק. לא יחליפו אותם כל כך מהר"

    אפרת נוימן
    בית קפה בתל אביב בזמן המלחמה עם איראן, בשבוע שעבר

    מתווה הפיצוי לעסקים עוד לא הוכרז — אבל אפשר להיערך אליו כבר עכשיו

    אפרת נוימן
    דוכן של מיסטרל בתערוכת נשק בוושינגטון. החברה משמשת כקבלן ראשי בחוזים של משרד ההגנה האמריקאי

    אקזיט לאייל בנאי: אונדס קונה את מיסטרל בעסקת מניות בשווי 175 מיליון ד'

    חגי עמית
    בורסת סיאול, היום. לאיראן יש דרך לשבש את המכונה הכלכלית העולמית

    הזינוק בנפט והמפולת בשווקים הם הניצחון של איראן על טראמפ

    דפנה מאור
    יהודה הלוי 123, לאחר פגיעות ההדף. הבניין אוכלס מחדש ב-2019 - אבל ההליך המשפטי עדיין מתנהל

    הבניין עבר התחדשות ללא תוספת ממ"דים עקב מגבלות השימור – ואז פגע הטיל

    שלומית צור
    תרגיל מערכת נגד טילים

    מערכות ההגנה האווירית שלנו יחידות במינן? המלחמה חשפה את המתחרה הגדולה