חיפוש

מוסף סייבר | ינואר 2026

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
מוסף סייבר ינואר 2026 תמונה פותחת
מוסף סייבר ינואר 2026 תמונה פותחת

לקוראים ולקוראות שלום,
מגזין זה יוצא לאור עם פתיחת כנס ותערוכת Cybertech Global 2026 בתל אביב - אירוע שבו ישראל חוזרת ומבססת את מעמדה כבירת הסייבר העולמית. אך השנה, בין הביתנים והטכנולוגיות, עולה בבירור כי הגנת סייבר פסיבית כבר אינה מספיקה. נדרש מעבר חד מגישה של "חומות ובלימה" לאסטרטגיה של ציד איומים אקטיבי וחשיבה התקפית, המזהה את התוקף עוד לפני שביצע את הצעד הראשון.

בעולם שבו בינה מלאכותית יוצרת (GenAI) הפכה לנשק בידי מדינות עוינות, ומתקפות על תשתיות קריטיות כמו מים, אנרגיה ובריאות הן עובדה קיימת, אנחנו נדרשים לשינוי פרדיגמה. המגזין שלפניכם צולל לעומק האתגרים הללו: מהצורך הקריטי באסדרה לאומית כ"חגורת בטיחות" הכרחית, דרך אימוץ חשיבה התקפית ועד לפתרונות Private AI שנועדו להבטיח את הריבונות של הארגון על המשאב היקר ביותר שלו - המידע.

מילה לגבי רגולציה. בעולמות ההייטק, רגולציה נתפסת לעיתים קרובות כגורם מעכב או כחסם בירוקרטי, אך המאמר של מערך הסייבר הלאומי בגיליון זה מבהיר כי במרחב הקיברנטי היא דווקא הכרחית; המציאות מוכיחה כי לא ניתן עוד לסמוך על כוחות השוק לבדם שיבטיחו חוסן לאומי, ועל ישראל לצעוד בעקבות הסטנדרטים המחייבים של אירופה והעולם המערבי כדי להגן על נכסיה הקריטיים.

בסיכומו של דבר, הכתבות והראיונות בגיליון זה מציגים את הדרך שבה הופכים מערכות טכנולוגיות מורכבות לכלים מעשיים של הגנה, תגובה והכרעה.
אנו מזמינים אתכם להשתמש במגזין זה כמצפן במרחב הסייבר הדינמי של 2026.

קריאה מהנה ומועילה!

בברכה,
יואל צפריר, עורך

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומנכ"ל OpenAI סם אלטמן, ביום רביעי. לאמריקה יש אינטרס כלכלי לשלוט ב–AI ולהרוויח ממכירתה לזרים

    ארה"ב חלשה מול איראן, אבל בדבר החשוב הזה — היא מעצמה שאין לה מתחרה

    אקונומיסט
    הנהלת ספייס־אקס, ביום הנפקת החברה. המסיבה נכנסת לשלב שבו הדברים יוצאים מכלל שליטה

    האם האופטימיות בוול סטריט כבר הפכה לטירוף? ההוכחה נמצאת במסחר באופציות

    אקונומיסט
    סימונה ולסקי גויכמן

    "המנהל אמר לי: AI עושה עבודה טובה יותר". מה יעשו אלפי מפוטרי ההייטק?

    עמית קמינסקי
    פופאיי, מלטה

    בריחת הון: העשירים מהגרים - ועסקי הרילוקיישן פורחים

    אקונומיסט
    הונגריה מחאת מורים

    "יש לך חדר פנוי במדריד?" התופעה שמאיימת על הדמוקרטיות בעולם

    דפנה מאור
    פרויקט אאורה סיטי בחדרה. רנט איט רכשה 50 דירות בפרויקט

    420 דירות במיליארד שקל: "הצטברו פה מלאים שיכולים להספיק לכמה שנים"