חיפוש

"אנחנו הולכים לסביבה אינפלציונית, בלי קשר להדפסת כסף או למלחמה באוקראינה"

חיים ישראל, האסטרטג הגלובלי הראשי בבנק אוף אמריקה, מאמין כי מדינות חייבות להשקיע בייצור אנרגיה ובטכנולוגיות שיאפשרו להשתחרר מהתלות בייבוא

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
חיים ישראל, אסטרטג גלובלי ראשי בבנק אוף אמריקה
חיים ישראל, אסטרטג גלובלי ראשי בבנק אוף אמריקה
חיים ישראל, אסטרטג גלובלי ראשי בבנק אוף אמריקה צילום: תומר אפלבאום
חיים ישראל, אסטרטג גלובלי ראשי בבנק אוף אמריקה צילום: תומר אפלבאום
דניאלה שמגר, תוכן שיווקי
תוכן שיווקי

"אנחנו צפויים לראות אינפלציה מובנית בכלכלה העולמית, והיא עומדת ללוות אותנו עוד עשורים רבים", אמר אתמול חיים ישראל, אסטרטג גלובלי ראשי בבנק אוף אמריקה, בראיון למתן חודורוב, פרשן כלכלי בחדשות 13, בוועידה של TheMarker Labels.

לדברי ישראל, הסביבה האינפלציונית היא תוצר של מחסור גובר במשאבים, לצד תהליכי דה גלובליזציה שתומרצו על ידי המשברים הגלובליים העולמיים. "במשבר הקורונה מדינות הבינו את התלות בשרשרות האספקה, ונוצר צורך קיומי חדש לייצר דברים בבית. לכן כיום השיקולים של מה לייצר כבר אינם נובעים מעלות מול תועלת", אמר. הוא הוסיף כי משבר המזון העולמי התחיל עוד לפני המלחמה באוקראינה, מכיוון שבחברת השפע "אנחנו אוכלים יותר וצורכים יותר, אך מייצרים פחות".

תהליכים אלו עומדים לשנות את מפת ההשקעות העולמית, וגם ישראל עתידה להצטרף למשחק. לדבריו, "מדינות מבינות שהן חייבות להשקיע בייצור אנרגיה ובטכנולוגיות שיאפשרו להן לייצר באופן עצמאי ולא להסתמך על ייבוא. מובן שיידרשו השקעות הון ראשוניות בסכומים גבוהים, מה שיוביל באופן טבעי גם לנסיקת האינפלציה".

"אחת הדוגמאות הבולטות היא התלות שלנו בסין לזיקוק ליתיום. בלי ליתיום לא יהיו לנו טלפונים סלולריים או מכוניות חשמליות. מה קורה אם מחר סין מחליטה שהיא לא מייצאת?" ישראל הוסיף כי המדינה צריכה לבחור את הכיוון העתידי שלה. "כיום רוב הכלכלה שלנו מבוססת על ייבוא וייצוא, אבל יש לנו יתרונות אדירים גם בתחום האנרגיה וגם בתחום המשאבים הטבעיים".

לדבריו, העתיד הכלכלי ימשיך להיות מושתת על טכנולוגיות מתקדמות. גם כשמדובר במזון, לא נראה יותר את שטחי הענק, אלא פיתוחים כמו חקלאות ורטיקלית ואורבנית. "ישראל פורצת דרך ומובילה בהרבה תחומים, וגם בהתפלת מים", הוסיף.

התחזיות למיתון האינפלציה בעקבות העלאת הריבית אינן מרשימות את ישראל. לדבריו, צריך לצאת מהפרדיגמות הישנות, ולא ניתן יותר לסמוך על עליית הריבית שתמתן את המחירים. את העתיד הכלכלי שלנו הוא רואה בפיתוח טכנולוגיות: "אנחנו צריכים לבטוח בטכנולוגיות ולהשקיע בהן, שם נמצא העתיד".

כמו שאמרתי, יש דה-גלוביזלציה מלאה. ישראל חייבת להחליט איפה היא נמצאת בעולם החדש הזה. כי אנחנו מוטי סחר בינוני. גם ייבוא וגם ייצוא זה כמעט רוב מוחלט של הכלכלה שלנו.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר