"גיוון והכללה הם החיים עצמם", אמר דן פילץ, מנכ"ל דיזנגוף סנטר, בכנס "גיוון והכללה בתעסוקה 2030", שנערך במתחם הקניון. על רקע מהלכי הממשלה האחרונים הדגיש פילץ את חשיבות הכנס באקלים הפוליטי הנוכחי. "אני מאוד שמח שהכנס מתקיים כאן אצלנו", הוא הכריז. "חשוב לנו לעשות את זה דווקא עכשיו, בסיטואציה הזאת שבה העקרונות הכי בסיסיים של החיים שלנו, כמו שוויון ומלחמה בגזענות, מוטלים בספק. תעסוקה ופרנסה הוא משהו שחשוב ובסיסי לכולנו".
נופר זיגדון, מנהלת משאבי אנוש בדיזנגוף סנטר, הסבירה כי חברת הניהול של הקניון מקדישה משאבים רבים להגברת הגיוון. "החברה שלנו מעסיקה 125 עובדים בהעסקה ישירה. יש לנו עובדי מטה, כספים, שיווק, הנהלה וקיימות – וגם עובדי שטח. כל עובדי האחזקה והניקיון מועסקים על ידינו ישירות. על המדים של המאבטח או המנקה לא כתוב מ.מ. שירותי ניקיון – אלא דיזנגוף סנטר. בחרנו לוותר על התיווך הקבלני".
לדבריה, ההחלטה לעבור למודל העסקה ישירה תורמת באופן ישיר לשורת הרווח של חברת הניהול. "בצורה חד משמעית, העסקה ישירה היא טובה יותר ועולה פחות כסף מהעסקה קבלנית. לנקות את הבניין ולאבטח אותו עולה לנו פחות כסף – בזכות ההעסקה הישירה".
בכנס סיפרה זיגדון על המאמצים של חברת הניהול לשפר את חוויית העבודה של עובדי הניקיון והמיחזור. "לגייס ולשמר עובדי קצה זה משהו מאוד מורכב – במיוחד היום. לא פשוט לייצר אצלם תחושת נאמנות. הפקטור הראשון זה שכר, אך אין לנו את היכולת לחרוג מהמקובל בענף. אז איך בכל זאת אנחנו מצליחים במקום שבו אחרים אפילו לא מנסים? התשובה היא מדיניות של הכללה. אנחנו חושבים על העובדים, חושבים במיוחד איך לייצר אצלם עניין ולצ'פר אותם".
בחברת הניהול של דיזנגוף סנטר בחרו להגדיר את עובדי הניקיון כ"עובדי ניקיון ומיחזור". זיגדון אמרה כי זאת מדיניות מכוונת שנועדה לשלב בין קידום תפיסת הקיימות – לבין קידום העובדים. "תוך כדי הניקיון, העובדים אוספים אשפה ועושים הפרדה של הפסולת לצרכי מיחזור. את האשפה שהם אוספים אנחנו מוכרים – כאשר 90% מהרווחים הולכים לעובדים. הכסף הזה מגיע למשכורת שלהם כבונוס".
זיגדון אמרה כי המפתח לגיוס ושימור עובדי קצה הוא יצירת מערכת יחסים משמעותיות מול העובדים. "אנחנו עושים הכל בגובה העיניים: מדברים איתם, מקשיבים להם ושותים ביחד איתם קפה. אנחנו נותנים להם להרגיש שהם קולגות ושהם חלק מהיומיום שלנו. כמו שיש חוויית לקוח – יש לנו חוויית עובד. אני מפנה זמן לעובדים שלי כדי שירגישו הכי חשובים שיש".
בשיתוף דיזנגוף סנטר





