חיפוש

"עבור הלקוחות, איכות המותג חשובה יותר מכל"

יעל קנדר, ראש יחידת BDO Digital, הציגה בכנס נאמנות לקוחות של TheMarker Labels סקר שבחן את נאמנות הצרכנים: "מועדון לקוחות טוב מעלה את הסיכוי שימשיכו לרכוש מהחברה ויוציאו יותר כסף על מותגיה"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
יעל קנדר
יעל קנדר
יעל קנדר צילום: דרור סיתהכל
יעל קנדר צילום: דרור סיתהכל
אבי יופה, תוכן שיווקי
תוכן שיווקי

יעל קנדר, ראש יחידת BDO Digital, הציגה בכנס נאמנות לקוחות של TheMarker Labels את ממצאיו של סקר חדש שבחן את מדד הנאמנות של הצרכנים בישראל. 94% מהנשאלים העידו כי הם חברים במועדון לקוחות אחד לפחות, בעוד שרק 6% מהם העריכו שאינם חברים אפילו במועדון אחד.

"הלקוחות לא זוכרים בהכרח את מועדון הלקוחות שבו הם חברים", סיפרה קנדר. "בפילוג של האוכלוסייה נמצא שבני דור האלפא — בגיל 18 עד 22 — חברים במועדון אחד לפחות, לעומת 94-98% בקרב לקוחות אחרים". בסקר השתתפו 309 משיבים בני 18 ויותר מהחברה היהודית.

It's complicated: האם הלקוחות שלכם נאמנים? TheMarker Labels

10% מהמשתתפים בסקר ציינו כי הם לא מימשו הטבות או נקודות בשנה האחרונה, ושמועדון הלקוחות שהם זכרו יותר מהכל הוא המועדון שבו השתמשו בתדירות הגבוהה ביותר.

"90 אחוזים מהנשאלים הודו כי מימשו הטבות או נקודות בשנה האחרונה במועדון לקוחות אחד לפחות", סיפרה קנדר. "בסוף הדבר דומה לארנקים הדיגיטליים. אין מקום ל–20 כרטיסים, ואנשים יזכרו את שלושת המותגים המובילים בקרב הלקוחות. הרעיון הוא להמשיך ולעבוד כל הזמן על הקשר עם הלקוחות".

כמחצית מהנשאלים ענו גם כי הם מאמינים שמועדון לקוחות טוב גורם ללקוח להוציא יותר כסף על מותגי החברה. "תוכנית נאמנות טובה משנה התנהגות של צרכנים, וצריך לעבוד בזה", הבהירה קנדר. "מועדון לקוחות טוב מעלה את הסיכוי שימשיכו לרכוש מאותה החברה ויוציאו יותר כסף על מותגי החברה. 65% מהנשאלים בקרב דור ה–Z הסכימו עם האמירה הזו, בעוד שהדור הצעיר יותר מודע לדרך שבה הוא יכול למקסם את הכסף שלו".

רמת שביעות הרצון הגבוהה ביותר ניכרה ממועדוני לקוחות בענפי האופנה, הביוטי ורשתות ההסעדה, בעוד שהרמה הנמוכה ביותר נרשמה בקרב גופים בתחומי התעופה, התחבורה והביטוח. "שם אף אחד לא ניצח", סיפרה קנדר. "יש כאן הזדמנות גדולה להיות עוגן משמעותי ראשון בענפים האלה, עם תוכנית נאמנות משמעותית".

"שמירה על הסביבה ואחריות חברתית דורגו כערך חשוב פחות בהקשר של נאמנות", סיכמה קנדר. "איכות המותג מנצחת כל ערך אחר. חברות ומותגים צריכים לשזור בתוכניות הנאמנות חיבור גדול יותר למקומות ערכיים".

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מייסדי נו ניים, שי לוי שעזב את החברה לפני המכירה (מימין) ועוז גולן. לדברי השופט, אי אפשר לשלול כוונה להעשיר את גולן במהלך

    חברת ההייטק עיכבה פיטורי עובד, והוא נושל מ-12 מיליון שקל

    אפרת נוימן
    צינורות נפט גולמי בבית הזיקוק של ארמקו בראס תנורה, סעודיה

    "הברקה אסטרטגית": נפתח הברז בצינור של 1,200 ק"מ שנבנה בדיוק לרגע כזה

    בלומברג
    שכונת יובלים קרית שמונה

    קק"ל רוכשת עשרות דירות חדשות ב–100 מיליון שקל: "נשכיר במחיר נוח"

    רנית נחום-הלוי
    כטב"ם לוקאס של ספקטרוורקס, שמשמש במלחמת איראן

    "מלחמת ה-AI הראשונה": עמק הסיליקון הימר על מלחמה – והרוויח בגדול

    ניו יורק טיימס
    אתר בנייה בתל אביב

    בנק ישראל: הגירה מהארץ היא אחד הגורמים לחולשה במכירות הדירות

    הדר חורש
    עשן אחרי תקיפה בבירות בשבוע שעבר. סיכונים פיזיים גרועים מסיכונים פיננסיים

    צפיתי את המשבר הכלכלי של 2008. מה שצפוי לנו גרוע יותר