חיפוש

השיקול של לגו לפתוח חנות בסנטר - בזכות הערכים החברתיים והסביבתיים

דן פילץ, מנכ"ל ומבעלי דיזנגוף סנטר, הסביר כי קיימות, סחר הוגן והעסקה ישירה מסייעים גם לשורת הרווח: "אנחנו חוסכים בהוצאות החשמל ובדרך מצמצמים פליטות. בנוסף, אנחנו מרוויחים עובדים עם מוטיבציה גבוהה"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
002478
002478
דן פילץ ואודה־יה כלפון צילום: ליאת מנדל
דן פילץ ואודה־יה כלפון צילום: ליאת מנדל
אגם קדם לוי
תוכן שיווקי

"התופעה הקמעונית הכי מעניינת בישראל היא דיזנגוף סנטר", אומרת אודה־יה כלפון, מנכ"לית חברת הייעוץ ODEYA Experience Knowhow. "הסנטר הוא מקום ייחודי בהיבט של חוויית הלקוח. אנשים מעריכים את העובדה שזה קניון לא משובט. זה מקום שמעורר נוסטלגיות, יש לציבור חיבור רגשי גדול אליו", הסבירה.

בשיחה עם כלפון בוועידת Commerce 2023, פירט דן פילץ, מנכ"ל ומבעלי דיזנגוף סנטר, על סוד הקסם של המרכז המסחרי הוותיק. "הסנטר הוא בין קניון לחנויות רחוב", אומר פילץ. "גם מקום לבילויים וקניות, אבל גם מקום לתוכן וחוויות".

דן פילץ בשיחה עם אודה-יה כלפון TheMarker Labels

פילץ סיפר כי "זהו הקניון הראשון שנפתח בארץ, בדצמבר 1977, ובתקופה ההיא לא ידעו כיצד לממן קניונים. לכן מכרו את מרבית הנכסים תוך כדי בנייה. אנחנו רכשנו בחזרה כרבע מהנכסים בבניין, מתחילת שנות ה-2000. כיום יש ריבוי בעלים, כולל של מגדלי המשרדים הנפרדים, אבל חברת ניהול אחת".

לדברי פילץ, המודל העסקי של דיזנגוף סנטר נועד לשלב בין רשתות החנויות הגדולות והבינלאומיות לבין עסקים קטנים ומקומיים. "זה מקום שרואה אנשים: אנחנו בלב תל אביב ופוגשים הרבה רעיונות ויוזמות. ברור שהרשתות הגדולות הן נדבך ראשי בפעילות שלנו. אי־אפשר לנהל קניון בלי זארה, פוקס, אדידס ורנואר. עם זאת, אנחנו מביאים גם את המותגים המיוחדים - יש לנו חנויות של נינטנדו, לגו וגם סבן אילבן".

פילץ אומר כי התכנון של מבנה הסנטר מסייע למודל העסקי הייחודי שלו. "הסנטר תוכנן להרבה עסקים קטנים בגודל של כ-40 מ"ר. כתוצאה מכך יש מחסור בשטחים גדולים. לכן אנחנו שמים דגש על פיתוח העסקים הקטנים". לדבריו, "מאחורי כל עסק קטן עומד בן אדם עם תשוקה ומומחיות. העסקים הקטנים מביאים איתם שירות אישי, ידע ומגוון. יש הרבה מאוד כוח לחנויות הקטנות והמיוחדות. צריך לזכור שיש פה עניין של מקומיות - כל מה שמיוצר בארץ, יש לזה ערך בפני עצמו גם לכלכלה שלנו וגם למנוע שינוע מיותר".

"הערכים הסביבתיים חשובים לנו, בכל העולם מבינים שזה צו השעה - לא רק צריכה, אלא כלכלה מעגלית שמחזירה לקהילה. מותגים בינלאומיים כמו לגו למשל, עומדים מאחורי הערכים האלה. השיקול לפתוח אצלנו או לא לפתוח – נובע גם מכך שדיזינגוף סנטר רואה סביבה ומשתדל מאוד להקטין את הנזקים שגורם לסביבה".

הנהלת דיזנגוף סנטר חרטה על דגלה שורת ערכים חברתיים כמו קיימות, סחר הוגן והעסקה ישירה. לדברי פילץ, הערכים החשובים הללו מסייעים גם לשורת הרווח. "אנחנו חוסכים יותר ממיליון שקל בשנה בהוצאות החשמל שלנו, ובדרך אנחנו מצמצמים בפליטות פחמן. בנוסף, אנחנו מעסיקים את כל העובדים בהעסקה ישירה. בכך אנחנו מרוויחים מוטיבציה גבוהה הרבה יותר של עובדי הניקיון. השירותים בסנטר נקיים תמיד, בזכות עובדים ששמחים לעשות את העבודה שלהם".

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר