רמי לוי, מנכ"ל ובעלים של רשת רמי לוי שיווק השקמה, התייחס בשיחה עם מתן חודורוב, הפרשן הכלכלי ערוץ 13, להודעת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (משווקת קוקה קולה) כי תעלה את מחירי המוצרים שלה לקראת חג הפסח בכ–7%. הוא הבהיר כי הוא "לא מנהל מו"מ בנושא הזה כרגע".
לדבריו, "שיציעו מבצעים טובים. אחרי החג ננהל איתם משא ומתן, אבל בינתיים לא נעלה את המחירים. בסופו של דבר אני מאמין שהם יבואו לקראת הצרכן".
לוי קרא לצרכנים להשתמש בכוח שנמצא בידיים שלהם, ולבצע את הקניות בצורה חכמה וכך גם לחסוך עשרות אחוזים בסל הקניות שלהם. "הצרכן צריך לעשות את החשבון בעצמו ולהבין באיזה מוצרים יש תחרות", אמר לוי, "איפה אין תחרות? בסקטור הציבורי, כמו בנושא החשמל והמע"מ, שהוא אחראי ישירות ליוקר המחיה. לכן, לדברי לוי, "הגיע הזמן לטפל ברגולציה ולהפחית אותה. תחרות זה דבר טוב, אבל בינתיים אני לא רואה שמחיר סל הקניות ירד. מחיר ההובלות בעולם ירד, וכך גם מחיר חומרי הגלם. כשהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה תסתיים, אנחנו נצפה בירידת מחירים".
לדברי לוי, "כבר היום מרגישים ירידה במחירי הדיור, שבסוף ילכו וירדו עוד. המדינה הייתה אחראית על עליית המחירים, ועכשיו כשההיצע גדול מהביקוש, המחיר יורד. תהיה עוד בלימה של העלייה ואם יורידו מכסים במוצרים שונים המחירים ירדו 15%–20% כבר בתוך שנה או שנה וחצי".
בהתייחסו למחאה של טייסי אל על, שסירבו להטיס את פמליית ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו לרומא, השיב לוי, שהוא גם הבעלים של חברת ישראייר, כי "אין לקשר בין פוליטיקה לבין עסקים. תתארו לכם שמחר יגיע קופאי ויגיד שהוא לא רוצה לשרת לקוח ערבי, זה לא דבר הגיוני. החברה חצתה פה קו אדום. כשצריך לשרת משרתים בצורה שווה, בלי לערבב פוליטיקה ועבודה".
מאמין בחוזקה של הכלכלה הישראלית
ביחס להפיכה המשטרית ולדרך שיש לנקוט כדי להגיע לפתרון השיב לוי כי "יש לנהל מו"מ בלי תנאים מוקדמים. צריך להגיע להידברות. אם כל מפגין חושב שצריך לשנות את הרפורמה, אז צריך שכולם ישבו וידברו".
לוי העיד שאין לו כסף שמושקע מעבר לים שכן הוא מאמין בחוזקה של הכלכלה הישראלית. "אני גם לא אומר לאף אחד לא להשקיע בישראל ולא להוציא את הכסף מישראל", סיכם לוי, "חילוקי דעות תמיד יהיו לנו ולא צריך לשבור את הכלים בגלל זה. כולנו צריכים להבין שאין לנו ארץ אחרת".
בשיתוף רמי לוי שיווק השקמה



