כשענקית הקמעונאות שופרסל הבינה שיש לה צורך בצידנית שומרת קירור עבור המוצרים הקפואים והמצוננים ששליחיה מעבירים ללקוחות המזמינים משלוחי מזון הביתה - היא ידעה למי לפנות.
לוגיסטיפלסט, המתמחה בפתרונות אחסון ושינוע, הייתה הבחירה המתבקשת. החברה נרתמה למשימה ולאחר תהליך פיתוח ייצרה עבור שופרסל צידנית השומרת על הטמפרטורה המתאימה למשך שעות רבות. היא אף מתקפלת בקלות לגודל של כרבע מנפח האחסון שלה - וכך מאפשרת לעובדי המרלו"ג ולשליחי שופרסל נוחות וגמישות. כיום משתמשת שופרסל בפיתוח בכל משלוחיה, ובמקביל מתעניינות בו חברות בארצות הברית ובאירופה.
ארגזי פלסטיק רב פעמיים
הצידנית של שופרסל היא רק אחת משורה של מוצרים ייעודיים שמפתחת לוגיסטיפלסט. כבר יותר מעשור שהחברה מספקת פתרונות קיימים או מותאמים אישית לתחומי התעשייה, החקלאות, השוק המוסדי והשוק הקמעונאי. עיקר פועלה הוא ייצור ארגזי פלסטיק רב-פעמיים. בנוסף היא מתעסקת באחסון, שינוע ומתן פתרונות ללוגיסטיקה פנימית וחיצונית, פנים מפעלית וחוץ מפעלית.
לאור המודעות לנושאי הקיימות ואיכות הסביבה, מתמודדת בשנים האחרונות לוגיסטיפלסט עם ביקוש ער מצד חברות המעוניינות להחליף את ארגזי הקרטון החד פעמיים בהם הן משתמשות בארגזים רב-פעמיים שיחזיקו זמן רב. "ארגז שלנו מסוגל להחזיק בין 800 ל-1,000 סבבים מרצפת הייצור ללקוח ובחזרה", אומר אמיר רז, מנכ"ל החברה. "כך שאפשר לומר שהוא יכול לחסוך כ-1,000 קרטונים.
אם בעבר היה קושי להוכיח לארגונים גדולים את החזר ההשקעה שברכישת ארגזי פלסטיק על פני קרטון - היום זה ברור להם ובנוסף הם פתוחים יותר לאפשרות הזאת מסיבות סביבתיות. המודעות לסביבה ירוקה מייצרת ללוגיסטיפלסט יותר ויותר מנועי צמיחה ופתיחות של השוק לפתרונותיה".


מה עוד השתנה בתחומכם עם השנים?
"השינוי הגדול ביותר, שהואץ משמעותית בתקופת הקורונה, הוא המעבר לרכישה און-ליין. רוב השוק הקמעונאי כיום עובר לשם, ממוצרי אופנה ועד מכולת. כך שאם בעבר מוצר הגיע מרצפת הייצור לשווקים - היום הוא מגיע מרצפת הייצור למחסן ומשם לבית הלקוח.
הגברת הרכישות ברשת הביאה קמעונאים רבים להרחיב את פעילות המסחר המקוון שלהם ומכאן לקנות יותר ארגזים ולהקפיד על עמידותם. פה אנחנו נכנסים עם ארגזי הפלסטיק הרב פעמיים שלנו, המיוצרים מחומרים עמידים ואיכותיים. עליית הביקוש לצרכי אחסון הביאה לצורך במיקסום מקום - ואותנו לפתח ארגז מתקפל שכאשר הוא ריק תופס רק חמישית מהמקום שהוא תופס כשהוא מלא. כך נחסך מקום רב במרלו"ג. פתרון נוסף הוא ארגז מונובלוק, שאינו מתקפל אלא נערם אחד על השני. הוא מותאם במיוחד לצרכי המסועים שבמחסן. אין צורך שארגז יתכנס ויתקפל אם הוא הולך רק למידוף ולא ללוגיסטיקה.
"ארגז כזה גם מתאים לעבודה עם רובוטים של מחסנים - מה שמביא אותנו לשינוי שעובר תחום האחסון: מחסנים הופכים לחכמים.
הליקוט בהם נעשה בצורה אוטומטית ורובוטית. לוגיסטיפלסט יודעת לתת פתרון לכל מחסן לפי הצרכים הספציפיים שלו, כולל לאלו. הגמישות שלנו והניסיון שצברנו בשנים האחרונות נותנים לנו הבנה של כמעט כל המחסנים והפתרונות שקיימים כיום בעולם. ביכולתנו לייצר ארגזים שינועו על מסועים בצורה שקטה, ארגזים שניתן יהיה לזהות במערכות זיהוי ייעודיות RFID וארגזים המתאימים לעבודה עם רובוטים ומצלמות".
יעילות ורובוטיקה
ללוגיסטיפלסט פורטפוליו מוצרים רחב. בתחום הארגזים יכולים לקוחותיה לבחור בין ארגזים מרושתים, ארגזים מתקפלים, ארגזים תעשייתיים, מיכלים אטומים, ארגזים מתכנסים/לוגיסטיים, עגלות, קופסאות ותאי אחסון. עוד מציעה החברה פחים ופחי דוושה וסלי כוסות. כל מוצרי החברה ידידותיים לסביבה וניתנים למיחזור. ארגז פלסטיק ששומש 1,000 פעמים ואז נשבר - נשלח למיחזור ומחומריו נבנה ארגז חדש "כך שהארגז השבור בעצם ממשיך את עבודתו", כפי שמנסח זאת רז.
בין לקוחות החברה ניתן למצוא חברות וגופים מובילים במשק, ביניהם קבוצת כי"ל, רפא"ל, התעשייה הצבאית, אלביט, משטרת ישראל, משרד ראש הממשלה, דואר ישראל, דקסון, הוט וסופר פארם. 30% ממחזור המכירות של החברה מגיע מייצוא לארצות הברית, אירופה והמזרח הרחוק. למרות שארגזים נחשבים פעמים רבות למוצר גנרי למדי, לקוחות בכל המקומות הרחוקים הללו הבינו את איכות המוצר של לוגיסטיפלסט ומעדיפים להזמין את ארגזיה כל הדרך מישראל מאשר להסתמך על חברות מקומיות באזורן.
"הלקוח יודע שאצלנו הוא מקבל מוצר הבנוי מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ובצורות הנדסיות מותאמות לצרכיו", אומר רז. "אנחנו יודעים לייצר ארגז ולהבין מראש איפה יימצא הבלאי שלו ולהנדסו בהתאם.
לא כל מי שנמצא בשוק הזה יודע לעשות זאת, יש בו שחקנים שפחות מתעסקים בתעשייה ולכן פחות מודעים לנקודות תורפה. את הארגזים שלנו גם ניתן לשטוף במהירות וביעילות ולהחזיר אותם לשימוש ללא פגע דרך מכונות השטיפה הרובוטיות. אנחנו יודעים לחסוך בצורה משמעותית בהובלות חוזרות מהלקוח לרצפת הייצור ולהגדיל את מספר הסבבים שארגז יכול לעשות. וחשוב גם כן: הכל כחול-לבן. המפעל שלנו נמצא פה וכל המוצרים מיוצרים בו. בזכות הטכנולוגיה העדכנית בה אנו משתמשים בכוחנו להתמודד עם כל יצרן בעולם, הן באיכות והן בעלות המוצר - אפילו כשמדובר ביצרנים מסין. בזכות היעילות והרובוטיקה במפעל אנו מסוגלים להגיע למוצר הנמכר בעלויות השוות לכל יצרן בכל מדינה אחרת".


ומה הן התוכניות לעתיד?
"בימים אלו לוגיסטיפלסט מלווה סטארט-אפ ישראלי שהייחוד שלו הוא היכולת לקחת מוצר בודד אחד ולהעביר אותו עד בית הלקוח. החברה הזאת נמצאת לאחר גיוס הון משמעותי, לקראת פתיחת מספר סניפים בארצות הברית. היא תשתמש בפתרונות שונים שפיתחנו, ביניהם ארגזים מתקפלים ומוצרי שינוע וקירור".
בשיתוף לוגיסטיפלסט








