חיפוש

עלבד: מיקוד עסקי – שלב היישום

עלבד נכנסת לשנת ה-40 להיווסדה עם אסטרטגיה ברורה למנף את היתרונות התחרותיים שלה בשווקי היעד המרכזיים, להפעיל כבר ב-2025 את קו הייצור הירוק והחדשני בדימונה ולרוץ מהר יותר בעולמות הפיתוח העסקי והחדשנות. כחברה גלובלית עם לקוחות מענקיות התעשייה העולמית, עלבד נדרשה לבצע במקביל כמה מהלכים מאתגרים, וכעת מנכ"ל החברה, יעקב חן, מסביר כיצד ניתן היה לצמוח ולשפר את שורת הרווח ובה בעת לתרום גם לתעשייה המקומית

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מכונת הייצור | צילום: רועי שור
מכונת הייצור | צילום: רועי שור
מכונת הייצור | צילום: רועי שור
מכונת הייצור | צילום: רועי שור
גלי לויטה ליבוביץ, בשיתוף עלבד
תוכן שיווקי

לפני כשנתיים, באחת מישיבות הדירקטוריון בעלבד, התקבלה ההחלטה – החברה תבצע מיקוד עסקי, ובמקום לחשוב מה היא היתה רוצה לשווק ללקוחותיה, היא תקשיב לצרכי השוק ותדע לספק מענה איכותי ומתקדם לביקושים. זו אינה החלטה קלה או טריוויאלית בחברה הנחשבת מזה שנים כאחת מחברות התעשייה הגדולות בישראל, חברה גלובלית מובילה שבין לקוחותיה מותגים מובילים ורשתות בינלאומיות. אבל עלבד, שתציין בשנה הבאה 40 שנות פעילות, החליטה וביצעה.

המיקוד העסקי כלל מיצוי כלל היכולות והיתרונות התחרותיים של עלבד בשני שווקי היעד המרכזיים, והחברה החלה לרכז את מאמציה בפעילות המגבונים הלחים באירופה ובפעילות מוצרי ההיגיינה הנשית בשוק האמריקאי. צריך לזכור שרק לפני כמה שנים, בעת מגפת הקורונה, היה נדמה שפניה של עלבד לשנים של ביקוש מתמשך וחריג למגבונים לחים, אבל אז המגפה שככה באחת, ועלבד נדרשה להמציא עצמה מחדש.

עלבד מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק של מגבונים לחים לתינוקות ולעולם הניקיון, בדים לא ארוגים ומוצרי היגיינה נשית, כולל קוסמטיקה וטואלטיקה. החברה, בהובלת המנכ"ל יעקב חן, שבתפקידו האחרון שימש כסמנכ"ל הכספים והמשנה למנכ"ל תנובה, נדרשה לבצע את תוכנית המיקוד כשברקע שתי החלטות על הפרק: כניסה לתהליך של צמיחה רווחית וייצוב פיננסי שיחזק את איתנותה הפיננסית של החברה ויעמיד אותה על שתי רגליים יציבות, לצד ריצה מהירה יותר לעולמות של חדשנות ופיתוח עסקי בתחום הבדים הירוקים.

יעקב חן | צילום: רמי זרנגר
יעקב חן | צילום: רמי זרנגר
יעקב חן | צילום: רמי זרנגר
יעקב חן | צילום: רמי זרנגר

תהליך הצמיחה הרווחית והייצוב הפיננסי בוצע בנחישות, ונכון לתוצאות הרבעון השלישי של 2024 אשר דווחו לאחרונה, החברה חצתה רף הכנסות רבעוניות של 450 מיליון שקל, גבוה אף מזה שאפיין את עסקיה בשיא תקופת הקורונה, והרווח הנקי מפעילות נמשכת גדל והסתכם ברבעון ב-14 מיליון שקל. במקביל, החברה מקטינה באופן שיטתי את היקף החוב שלה ומחזקת את מבנה ההון.

במבט ל-2025, השנה הקרובה אמורה להוות סימן דרך בפעילותה העסקית של עלבד, כשהחברה צפויה להפעיל קו ייצור נוסף לבדים ירוקים ולהרחיב את פעילותה בתחום. הקו החדש בדימונה צפוי להתחיל לפעול בשנת 2025, לאחר שהחברה השקיעה בו עד היום כ- 160 מיליון שקל, ועשוי להציב את עלבד בעמדת זינוק אל מול מתחרותיה בעולם בכל הקשור להיערכות לרגולציה האירופית והדרישה הצפויה בשנים הקרובות להתבסס יותר ויותר על קווי ייצור ירוקים, ללא פלסטיק.

חן מסביר כי כחברה ישראלית מובילה, עלבד מייצגת את חזון התעשייה הישראלי, מספקת תעסוקה איכותית בפריפריה ותורמת משמעותית לכלכלה המקומית והלאומית.

נוכחות גלובלית וייצור כחול לבן

כחברה גלובלית מייצרת עלבד מוצרי פרייבט לייבל עבור רשתות קמעונאיות גדולות מהמובילות בארץ ובעולם ועבור מותגים מובילים. מוצרי החברה נמכרים בלמעלה מ-50 מדינות, כולל ישראל, ומיוצרים ב-7 מפעלים הנמצאים בישראל ובאירופה. בישראל בלבד מפעילה עלבד ארבעה מפעלים. במשואות יצחק נמצאים מטה החברה ושני מפעלים בהם מועסקים כ-400 עובדים (כולל עובדי המטה), המייצרים מגבונים ובדים לא ארוגים.

מפעל נוסף בו מועסקים כ-60 עובדים נמצא בדימונה וכולל קווי ייצור לבדים ירוקים ללא פלסטיק למגבונים רגילים ולמגבוני נייר טואלט לח הנשטפים באסלה. לדבריו של חן, במטרה לתת מענה לרגולציה ולתקנים המחמירים בתחום הקיימות והסביבה, "המגבון שלנו עשוי מחומרי גלם שמקורם בעץ, מיוצר בטכנולוגיה שמאפשרת פירוק ושטיפה קלה ויעילה באסלה, ומותאם לרגולציות בינלאומיות". מפעל החברה בקיסריה, המייצר טמפונים, מעסיק כ-300 עובדים, וחן מסביר כי "בתחום זה הפכנו ליצרן הפרייבט לייבל המוביל בארה"ב. זאת בזכות השימוש בכל הטכנולוגיות, החל מטמפון עם מוליך או ללא מוליך, טמפון שמתאים לפעילות ספורטיבית, ועד למוצר העשוי מנייר ומכותנה אורגנית".

הפיתוח העסקי של עלבד פוגש את הלקוחות בחו"ל באמצעות שלושה מפעלים נוספים הממוקמים האחד במרכז גרמניה - אתר ייצור הכולל כ-600 עובדים המשרת את מרכז אירופה; השני בפולין הכולל למעלה כ-250 עובדים ומשרת את מזרח אירופה; ואתר ייצור הממוקם בספרד, כולל גם הוא כ-250 עובדים ומשרת בעיקר את ספרד, צרפת ופורטוגל.

הסיפור הירוק של עלבד

חן מדגיש כמה חשוב לו באופן אישי לנהל חברות שמשקיעות בקיימות וכי זו אחת הסיבות שבגללן בחר להגיע לעלבד לפני כשנתיים. עלבד זכתה בדירוג פלטינה של מדד מעלה, בזכות עמידה בקריטריונים כדוגמת מדיניות וניהול איכות סביבה, ניהול ודיווח ESG, וכן קביעת ומדידת יעדים סביבתיים כגון הפחתת צריכת אנרגיה ופליטות גזי חממה, פסולת, מים ושפכים. "מבחינת התייעלות בצריכת אנרגיה והפחתת פליטות, בכל אתרי הייצור אנחנו עוברים משימוש בדלקים מזהמים לגז טבעי. בגרמניה ובספרד אנחנו משתמשים בחשמל שמקורו באנרגיה מתחדשת, ובנוסף לכך עושים שימוש בפאנלים סולאריים המותקנים בדימונה, משואות יצחק ובפולין", מספר חן. הוא מוסיף: "כדי לייעל את הטיפול בשפכים, הקמנו מתקן לטיהור שפכים (מט"ש) במשואות יצחק ועד סוף השנה יוקם מט"ש נוסף בדימונה. אנחנו מקדמים פרויקטים לצמצום הטמנת הפסולת והגדלת שיעור המיחזור. כחלק מהמגמה הירוקה, גם בפיתוח המוצרים אנחנו משתמשים באריזות ממוחזרות או ניתנות למיחזור ומשלבים במגבונים פורמולות מינימליסטיות, אשר מצמצמות את השימוש בכימיקלים ומעודדות שימוש בחומרים שמקורם בשאריות מזון, תוך הפחתת ההשפעה הסביבתית".

לדברי חן זה לא מסתכם רק בכך. גם ההתנהלות במשרדי החברה היא ירוקה, וזה אומר שהמערכות עוברות דיגיטציה, במטרה לצמצם ככל הניתן את השימוש בנייר, כמו כן החברה מתעדפת עבודה עם ספקים בעלי מודעות לאיכות הסביבה, הפועלים על פי תקנים מחמירים.

תמצית האסטרטגיה והפריסה

חן מתייחס גם ליתרון הוורטיקלי של עלבד: "רוב השחקנים באירופה מתמחים בייצור בדים או מגבונים. אנחנו יודעים לעשות גם וגם", הוא מסביר ומציג את המפעל בדימונה כמודל לאתר ייצור הפועל בחזית הטכנולוגיה. לדבריו, הקו החדש יהיה היברידי הכולל בנוסף לייצור בדים למגבונים נשטפים גם ייצור בדים למגבונים ירוקים ומתכלים, המשמשים תחליף לבדים המיוצרים לטובת מגבונים לתינוקות ולניקיון.

"התעשייה בישראל מאותגרת ולכן היא תוכל להחזיק לאורך זמן רק עם חדשנות וטכנולוגיה מתקדמת. עלבד היא דוגמה לחברה שמשמשת מנוע צמיחה לתעשייה בישראל המקיימת חשיבה גלובלית תוך שילוב טכנולוגיות מתקדמות", אומר חן.

לפרטים נוספים >>

בשיתוף עלבד

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משרד סופטליין רוסיה

    מלכודת ה-32 אלף שקל בחודש: מובטלי ההייטק מתקשים להחליף מקצוע

    רותי לוי
    הנדסת חשמל בר אילן

    "פתחנו את ההרשמה והייתה התפוצצות. בשבוע הקפצנו פעמיים את ציון הקבלה"

    אוריאל שכטר
    2025 הייתה שנה פנטסטית למשקיעים הישראליים

    הקרנות שהובילו את טבלת התשואות בינואר - וכמה הניבו מסלולי S&P 500

    ג'ניה וולינסקי
    אליכין

    מהרגע הראשון היישוב הזה היה יוצא דופן לעומת הקיבוצים והמושבים סביבו

    ענת ג'ורג'י
    שלומי עוז  " עוז קרמיקה " ב"ב

    "לואי ויטון של הקירות": החנות לחומרי בניין שנהפכה לרשת ענק לקרמיקה

    שלומית לן
    בנימין נתניהו ויוסי שלי בביקור במפעל סינרג'י באפריל 2023

    עורך הדין שחילק הוראות במייל ללשכת נתניהו תובע 14 מיליון שקל