חיפוש

Dipsee: מערכות חכמות לזיהוי טביעות במים

דיפסי מפתחת מערכות בטיחות לזיהוי טביעות במים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
דיפסי מערכת זיהוי טביעה
דיפסי מערכת זיהוי טביעה
מערכת בטיחות למניעת טביעות. מערכת דיפסי בפעולה צילום: יניב וקנין
מערכת בטיחות למניעת טביעות. מערכת דיפסי בפעולה צילום: יניב וקנין
אלמוג פולדר, תוכן מקודם
תוכן שיווקי

מקרי מוות מטביעה מגיעים להיקף של יותר מ- 360 אלף מקרים מדי שנה בעולם, מתוכם 140 אלף ילדים מתחת לגיל 15. אומנם גדרות וכיסויים מכניים מסייעים בצמצום מקרי הטביעה אולם הם פתרונות מכניים פשוטים יחסית ובמקרים רבים בעלי בריכות אינם טורחים להשתמש בהם כראוי. פתרונות אחרים הם חיישני אינפרה-רד או חיישני ציפה, אולם גם להם יש מספר נקודות חולשה. ראשית, הם מספקים התראות שווא רבות. שנית, הם אינם מכסים את כל קשת המקרים ואינם מספקים הבחנות שונות. כך למשל, מצב של כניסת פעוט לבריכה אומנם ייצור התראה, אולם גם מקרה של כניסת כדור תועה. מצד שני, מקרה שבו מבוגר ישחה בבריכה ויקבל התקף לב ויתחיל לטבוע לא יזוהה על ידי מערכות כגון אלו.

יניב וקנין
יניב וקנין
מייסד חברת Dipsee, יניב וקנין. צילום: יח"צ
מייסד חברת Dipsee, יניב וקנין. צילום: יח"צ

לעומת זאת דיפסי משלבת בבריכות פרטיות טכנולוגיות מתקדמות של בינה מלאכותית. הפיתוח כולל מצלמה חכמה המצלמת את אזור הבריכה ויודעת לחזות ולהתריע על סכנה או טביעה ממשית. כך למשל המערכת תתריע על ילד שמסתובב לבד ללא מבוגר בקרבת הבריכה או ילד שהיה עם מצוף יד והוריד אותו.

המערכת מופעלת באמצעות אפליקציה שמאפשרת שליטה מלאה בהגדרות במוצר. בעת זיהוי מקרה טביעה או תרחיש מסוכן תתקבל התרעה בטלפון, ואם לא תהיה תגובה מידית תופעל האזעקה הביתית. בעזרת טכנולוגיות מתקדמות של בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת נמנעות אזעקות שווא, שהן אחת הבעיות הקשות במערכות ההגנה המוכרות כיום.

מייסדי החברה הם יניב וקנין בן 37 ממודיעין. בעל ניסיון בפיתוח וניהול בחברות הייטק בתחום של סנסורים ואיתי דרור בעל ניסיון באלגוריתמים ומחקר ופיתוח בחברות הייטק.

בינה מלאכותית שתציל אתכם מטביעה Yaniv Dipsee

לאתר חברת Dipsee >>

לסטארט-אפים נוספים שלא תרצו לפספס בוועידת TMTI 2019 >>

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    צביקה הדר

    התפשר: צביקה הדר מכר את ביתו בתל אביב ב-14 מיליון שקל

    הדר חורש
    למעלה מימין: בני מאירוב, יאיר לפידות, קובי אלכסנדר; למטה מימין: אבנר סטפק, דייב לובצקי וניר ברקת

    קובי אלכסנדר שווה כבר מיליארד שקל: כך זינק שוויים של בכירי בתי ההשקעות

    מיכאל רוכוורגר
    בר וינקלר (מימין) ורועי ללזר. "זה עלינו, ליצור את החברה הכי גדולה שיצאה מישראל"

    בדרך לשבור את השיא של וויז: המרוץ של שני יזמים בני 24 ו-35בדרך לשבור את השיא של וויז: המרוץ המשוגע של שני יזמים בני 24 ו-35

    שגיא כהן
    פיטנס

    אריזות קטנות, עוד חלבון והמון כושר. השינוי העסקי שגרמו זריקות ההרזיה

    עמרי זרחוביץ'
    טל ישראלי דה מרקר

    "אני מרוויח יותר מ–80% מהאוכלוסייה - ועדיין לא יכול לקנות בית"

    עמית קמינסקי
    קיבוץ בית קמה

    "הקיבוץ מרוויח מהשכרת הבתים. למה שאנחנו, היורשים, לא נהנה מזה?"