אירועי השנים האחרונות הולידו טלטלות דרמטיות בשוקי ניירות הערך. התפרצות מגפת הקורונה, המלחמות באוקראינה וברצועת עזה, מהפכת הבינה המלאכותית ושובו של דונלד טראמפ לבית הלבן - כל אלה הגבירו מאוד את התנודתיות בשווקים והובילו לרגעי שיא ושפל דרמטיים. ברקע חוסר הוודאות בשווקים הסחירים, כאשר הריבית עדיין נותרת ברמתה הגבוהה זה עשרות שנים ומחירי המניות גבוהים יחסית – יותר ויותר משקיעים פרטיים מחפשים הזדמנויות השקעה חלופיות, שיאפשרו לגוון את תיק הנכסים ולהפחית את התנודתיות בו.
השאיפה לגיוון תיק השקעות מובילה משקיעים רבים אל עולם ההשקעות האלטרנטיביות. מוצרי השקעה אלטרנטיביים מאפשרים למשקיעים לקבל תשואה שאינה מתואמת עם ביצועי השווקים הסחירים– וכך לגוון ולפזר יותר את תיק ההשקעות. הנהירה אל המוצרים האלטרנטיביים מורגשת היטב גם בארץ – והיא מתבטאת בין היתר בכנס השקעות מיוחד שיתקיים בהמשך החודש בתל אביב.
הכנס, המיועד למשקיעים כשירים בלבד (כפי שהוגדרו על ידי חוק ניירות ערך), יתקיים ב-27 בפברואר בשעות הערב במלון קראון פלאזה במתחם עזריאלי בתל אביב – והוא נועד לחשוף למשתתפים הזדמנויות השקעה שאינן זמינות לציבור הרחב. מאחורי הכנס המיוחד עומדים שורה ארוכה של גופים מובילים בתחום ההשקעות כמו Apollo, StepStone, FIRMA , GC Partners, Bonart ו-Partners Group.
התוכן המקצועי של הכנס נבחר מתוך מטרה ברורה: לאפשר לציבור המשקיעים הכשירים גישה לקרנות אקסקלוסיביות שונות שהיו סגורות עד לאחרונה לקהל המשקיעים הפרטיים – ולמעשה היו נחלתם הבלעדית של הגופים המוסדיים הגדולים. במסגרת הכנס יערכו על הבמה שיחות והרצאות להצגת ההזדמנות באפיקי השקעה שונים כמו מוצרים מובנים, קרנות גידור בנאמנות וקרנות חוב – ולצידן גם תוכן רלוונטי וחשוב על המציאות הגיאופוליטית המשתנה.
הגופים הגדולים בעולם
אחד מאפיקי ההשקעה שצוברים פופולריות גוברת בשנים האחרונות הוא עולם המוצרים המובנים. מדובר במוצרי השקעה אלטרנטיביים המאפשרים למשקיעים לקבל תשואה מוגדרת מראש לצד הגנה מסוימת מפני ירידות בשווקים. במהלך הכנס ידבר יאיר שני, מנכ"ל חברת סיגמא ניהול תיקים, על היתרונות של השקעה במוצרים מובנים בתקופה הנוכחית. לאחר מכן תיערך שיחה עם מלי לבייב, מנהלת שיווק קרנות גידור בחברת סיגמא, על אפיק השקעה נוסף שנהנה מרלוונטיות גבוהה בתקופה הנוכחית: קרנות גידור בנאמנות.
"זמן החוב הפרטי" - עליית הריבית בשנים האחרונות הגדילה בצורה ניכרת את האטרקטיביות של קרנות חוב – אשר מאפשרות למשקיעים ליהנות מהיתרונות של סביבת ריבית גבוהה ושעורי חדלות פרעון נמוכים יחסית. הכנס יכלול מושב מיוחד שיאפשר חשיפה למגוון הזדמנויות רחב בהשקעה בחוב – בהשתתפות ד"ר משה ברקת, לשעבר הממונה על רשות שוק ההון, מפירמת CIM Group . במהלך המושב יוצגו קרנות חוב של הגופים הגדולים ביותר בעולם, כמו Apollo, StepStone, ו-Partners Group – אשר מנהלים כל אחד השקעות בשווי של מאות מיליארדי דולרים.
לצד זאת, במהלך הכנס תיערך הרצאה של הכתב לענייני ערבים אוהד חמו, שנועדה לנתח את המצב הגיאופוליטי במזרח התיכון לאור עסקת החטופים. במציאות שבה החלטות פוליטיות וצבאיות משפיעות בצורה ישירה על ביצועי השווקים, הניתוח הגיאופוליטי משחק תפקיד משמעותי גם בתהליכי קבלת ההחלטות של משקיעים.
כנס הזדמנויות ההשקעה מוגבל למספר מצומצם של משתתפים – ובימים אלה נפתחה הרשמה מקוונת לציבור המשקיעים הכשירים. מארגני הכנס אומרים כי ההרשמה צפויה להיסגר בימים הקרובים – על מנת לשמור על אופיו האקסקלוסיבי והסגור של הכנס.
אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ השקעה, המלצה או חוות דעת באשר לכדאיות ההשקעה ואין בו משום תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכיו האישיים של כל אדם
בשיתוף סיגמא קלריטי בית השקעות וגלובל נט גמל





