חיפוש

טלי כהן ליעד: שיפוץ טוב נמדד ביום שבו מחליטים למכור את הנכס

רוב בעלי הבתים מתכננים את הנכס בהתאם לצרכים הנוכחיים שלהם. אלא שבית הוא גם אחד הנכסים היקרים ביותר שהם יחזיקו בחייהם. מעצבת הפנים טלי כהן ליעד מסבירה איך בוחרים נכס נכון מלכתחילה, אילו החלטות תכנוניות מגדילות את ערכו, ואיך נמנעים מטעויות שעלולות לפגוע בסחירות שלו בעתיד

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
שיפוץ מוצלח מתחיל בהבנת הפוטנציאל האמיתי של הנכס
שיפוץ מוצלח מתחיל בהבנת הפוטנציאל האמיתי של הנכס
שיפוץ מוצלח מתחיל בהבנת הפוטנציאל האמיתי של הנכס צילום: איתי בנית
שיפוץ מוצלח מתחיל בהבנת הפוטנציאל האמיתי של הנכס צילום: איתי בניתתוכן שיווקי
בשיתוף טלי כהן ליעד
תוכן שיווקי

רוב האנשים משקיעים חודשים בתכנון השיפוץ, אך כמעט שאינם עוצרים לשאול את השאלה החשובה באמת: האם בחרו את הנכס הנכון מלכתחילה. הרי בית אינו רק המקום שבו אנחנו חיים, אלא גם השקעה נדל"נית. שיפוץ מוצלח אינו מתחיל בבחירת המטבח או הריצוף, אלא בהבנת הפוטנציאל האמיתי של הנכס עוד לפני החתימה על חוזה הרכישה.

טלי כהן ליעד
טלי כהן ליעד
טלי כהן ליעד
טלי כהן ליעד

לזהות את פוטנציאל ההשבחה

בין שמדובר בדירת קבלן ובין שמדובר בדירה לשיפוץ, כדאי להתחיל דווקא בבחינת הסביבה. חשוב לבדוק את התב"ע ולהבין כיצד צפויה להיראות הסביבה בעוד מספר שנים, האם צפויה בנייה שתסתיר את הנוף או שתפגע בפרטיות וכמה שנים צפויות להמשיך עבודות הבנייה באזור. מצד אחד, שכונה חדשה בשלבי הקמה עשויה ליהנות מעליית ערך משמעותית לאחר השלמתה, אך מנגד, לא פשוט לחיות בתוך אתר בנייה. גם לבחירת הקומה בבניין יש משמעות. עד לגובה של כארבע קומות ניתן ליהנות מצמרות העצים, פרמטר חשוב בקביעת שווי הנכס, בעוד שבקומות הגבוהות חשובה מאוד פתיחות הנוף והמרחב. בדומה, דירות הפונות לדרום ולמערב נהנות בדרך כלל מביקוש גבוה יותר, אך הכיוון לבדו אינו מספיק, ויש לבחון מה צפוי להיראות מכל חלון.

תכנון נקי, ישר וגמיש, עם מינימום זוויות ומחיצות מורכבות, שומר על ערך הנכס ומרחיב את קהל הרוכשים הפוטנציאלי
תכנון נקי, ישר וגמיש, עם מינימום זוויות ומחיצות מורכבות, שומר על ערך הנכס ומרחיב את קהל הרוכשים הפוטנציאלי
תכנון נקי, ישר וגמיש, עם מינימום זוויות ומחיצות מורכבות, שומר על ערך הנכס ומרחיב את קהל הרוכשים הפוטנציאלי צילום: איתי בנית
תכנון נקי, ישר וגמיש, עם מינימום זוויות ומחיצות מורכבות, שומר על ערך הנכס ומרחיב את קהל הרוכשים הפוטנציאלי צילום: איתי בניתתוכן שיווקי

בדירות יד שנייה יש לבחון את הבניין כולו ולא רק את הדירה עצמה. מצב החזית, הלובי, חדר המדרגות והתחזוקה השוטפת משפיעים על ערך הנכס לא פחות מהשיפוץ הפנימי. במקביל חשוב לבדוק האם קיימת היתכנות להתחדשות עירונית, האם ניתן יהיה בעתיד להוסיף ממ"ד או מרפסת והאם צפויה בנייה חדשה בסביבה.

גם מעטפת הבניין משפיעה ישירות על ערך הנכס. חלונות גדולים למשל משפיעים ישירות על איכות התאורה הטבעית ותחושת המרחב בנכס, ואלו מתבטאים כמובן גם בשוויו. לכן נעדיף תמיד מבנה עתיר מפתחים ופרויקט עם אלומיניום איכותי, בעוד שבדירות ישנות נעדיף בניין שמגלה גמישות בבחירת סוג האלומיניום, על מנת לאפשר לעצמנו חופש פעולה תכנוני. חלוקות משנה במעטפת הנכס נתפסות כאלמנט יוקרתי, וניתן ליישמן גם בדירות קבלן באמצעות הדבקת פרופילי חלוקה פנימיים לצורך שדרוגן.

בדירת קבלן כדאי להכין חלופות תכנוניות באמצעות מעצב פנים עוד לפני החתימה על הסכם המכר
בדירת קבלן כדאי להכין חלופות תכנוניות באמצעות מעצב פנים עוד לפני החתימה על הסכם המכר
בדירת קבלן כדאי להכין חלופות תכנוניות באמצעות מעצב פנים עוד לפני החתימה על הסכם המכר צילום: איתי בנית
בדירת קבלן כדאי להכין חלופות תכנוניות באמצעות מעצב פנים עוד לפני החתימה על הסכם המכר צילום: איתי בניתתוכן שיווקי

תכנון מקדים חוסך מאות אלפי שקלים

אחת הטעויות הנפוצות היא להזמין שירותי תכנון ועיצוב רק לאחר רכישת הנכס. בדירת קבלן כדאי להתעקש לקבל קובצי AutoCAD מהיזם ולהכין חלופות תכנוניות באמצעות מעצב פנים עוד לפני החתימה על הסכם המכר. בדירה קיימת מומלץ לבקש תוכנית מדידה, ואם אינה קיימת – להזמין מדידה אדריכלית ולבצע תכנון מקדים. רק כך ניתן להבין את השפעתם של עמודים, קורות וקירות תומכים על התכנון העתידי ולוודא שהנכס אכן מסוגל לתת מענה לצורכי המשפחה.

בית שלם, מוקפד ומטופל מושך יותר רוכשים, מקצר את זמן המכירה ולעתים קרובות מגדיל משמעותית את התמורה
בית שלם, מוקפד ומטופל מושך יותר רוכשים, מקצר את זמן המכירה ולעתים קרובות מגדיל משמעותית את התמורה
בית שלם, מוקפד ומטופל מושך יותר רוכשים, מקצר את זמן המכירה ולעתים קרובות מגדיל משמעותית את התמורה צילום: איתי בנית
בית שלם, מוקפד ומטופל מושך יותר רוכשים, מקצר את זמן המכירה ולעתים קרובות מגדיל משמעותית את התמורה צילום: איתי בניתתוכן שיווקי

גם בפנטהאוזים לא כדאי להניח שכל חלום ניתן למימוש. כיום קיימים אמנם פערים בין היצע לביקוש כך שיש מקום למשא ומתן על מפרטם הטכני. עם זאת, הסכמת היזם להוספה של בריכה או ג'קוזי אינה תופסת ללא אישור של מהנדס קונסטרוקציה מוסמך, כך שלא מומלץ להתקדם לרכישה לפני קבלת אישור פורמלי לתוספת.

לתכנן גם את המכירה העתידית

רבים מתפתים לתכנן בית שנתפר בדיוק למידותיהם, אך שוכחים שיום אחד יגיע גם הרוכש הבא. אם נוסיף לדוגמה חדרי רחצה צמודים לחדרי הילדים, כבר עתה כשהם עוד קטנים, נבצע השקעה שתשביח את הנכס. אם נבחר למקם חדר עבודה דווקא בסמוך לחלל ציבורי, נוכל בעתיד לפתוח אותו לטובת הרחבת הסלון. תכנון נקי, ישר וגמיש, עם מינימום זוויות ומחיצות מורכבות, שומר על ערך הנכס ומרחיב את קהל הרוכשים הפוטנציאלי.

וילונות, אמנות, צמחייה, טקסטיל ואביזרים נלווים משלימים את האדריכלות ומעצימים את תחושת הערך של החלל
וילונות, אמנות, צמחייה, טקסטיל ואביזרים נלווים משלימים את האדריכלות ומעצימים את תחושת הערך של החלל
וילונות, אמנות, צמחייה, טקסטיל ואביזרים נלווים משלימים את האדריכלות ומעצימים את תחושת הערך של החלל צילום: איתי בנית
וילונות, אמנות, צמחייה, טקסטיל ואביזרים נלווים משלימים את האדריכלות ומעצימים את תחושת הערך של החלל צילום: איתי בניתתוכן שיווקי

פרטים קטנים שמעלים את ערך הבית

את עיקר התקציב כדאי להפנות למה שקשה להחליף: תשתיות, חומרי גמר איכותיים, נגרות, תאורה ואלומיניום. במטבח רבים מעדיפים נגרות צבועה בתנור עם פיתוחים עדינים על פני חזיתות פורמייקה חלקות, משום שהיא מעניקה מראה עשיר ועל-זמני. פרופילים דקורטיביים, חיפויי עץ, בריקים או אלמנטים אדריכליים אחרים מוסיפים עומק ואופי לחלל ומעלים את ערכו.

קיר כוח אחד לפחות בחלל הציבורי הינו חיוני לתחושת היוקרה של הבית. הוא יכול להיות מחופה בעץ, באבן, בצבע מיוחד או בנגרות. בדירות בעלות אופי קלאסי, תאורה המשלבת גופים דקורטיביים קלאסיים עם תאורה טכנית מעניקה לבית מראה יוקרתי שאינו תלוי באופנות חולפות - ומעלה את ערכו.

פרופילים דקורטיביים, חיפויי עץ, בריקים או אלמנטים אדריכליים אחרים מוסיפים עומק ואופי לחלל ומעלים את ערכו
פרופילים דקורטיביים, חיפויי עץ, בריקים או אלמנטים אדריכליים אחרים מוסיפים עומק ואופי לחלל ומעלים את ערכו
פרופילים דקורטיביים, חיפויי עץ, בריקים או אלמנטים אדריכליים אחרים מוסיפים עומק ואופי לחלל ומעלים את ערכו צילום: איתי בנית
פרופילים דקורטיביים, חיפויי עץ, בריקים או אלמנטים אדריכליים אחרים מוסיפים עומק ואופי לחלל ומעלים את ערכו צילום: איתי בניתתוכן שיווקי

השלב שחוסכים בו ומייקר את המכירה

סטיילינג אינו מותרות. וילונות, אמנות, צמחייה, טקסטיל ואביזרים נלווים משלימים את האדריכלות ומעצימים את תחושת הערך של החלל. במקום להלביש את הבית רק לקראת המכירה כדי למקסם את המחיר, נכון להשלים אותו עד הפרט האחרון כבר בסיום השיפוץ. בית שלם, מוקפד ומטופל מושך יותר רוכשים, מקצר את זמן המכירה ולעתים קרובות מגדיל משמעותית את התמורה.

את עיקר התקציב כדאי להפנות למה שקשה להחליף: תשתיות, חומרי גמר איכותיים, נגרות, תאורה ואלומיניום
את עיקר התקציב כדאי להפנות למה שקשה להחליף: תשתיות, חומרי גמר איכותיים, נגרות, תאורה ואלומיניום
את עיקר התקציב כדאי להפנות למה שקשה להחליף: תשתיות, חומרי גמר איכותיים, נגרות, תאורה ואלומיניום צילום: איתי בנית
את עיקר התקציב כדאי להפנות למה שקשה להחליף: תשתיות, חומרי גמר איכותיים, נגרות, תאורה ואלומיניום צילום: איתי בניתתוכן שיווקי

שיפוץ מוצלח אינו זה שנראה מרשים ביום הכניסה לבית. הוא זה ששומר על ערך הנכס ומוכיח את עצמו ביום שבו מחליטים למכור אותו.

הכותבת היא עו"ד ומעצבת פנים, בעלת סטודיו בתל אביב ובטורינו איטליה, המתמחה בתכנון בתי יוקרה ושיפוצים מקיפים.

בשיתוף טלי כהן ליעד

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    פיטורים

    "כולם דרוכים כל הזמן": הפיטורים בהייטק שוברים גם את העובדים שנשארו"המשכורת לא שווה את זה": הפיטורים בהייטק שוברים גם את העובדים שנשארו

    אוריאל שכטר
    ערן זינמן (מימין) ורועי מן, מנכ"לי מאנדיי. השתכרו 7.4 מיליון דולר כל אחד בשנה שעברה

    14 מיליון ד', כל אחד: מנכ"לי מאנדיי שפיטרו 620 עובדים רוצים תגמול כפול

    עמרי זרחוביץ'
    חופשה בדובאי

    החופשה שבוטלה עלתה 17 אלף שקל, בית המשפט פטר את בוקינג מאחריות

    אפרת נוימן
    הכניסה לבניין מובילאיי בהר חוצבים, השבוע

    "בכל יום עוזבים עובדים": למה ההייטקיסטים החילונים נוטשים את מובילאיי?

    אוריאל שכטר
    רנן הרטמן, מייסד ומנכ״ל הקריה האקדמית אונו

    זו המכללה הגדולה והיקרה בישראל. איך כל כך הרבה בוגרים שלה נכשלים?

    מירב ארלוזורוב
    שמרת הזורע ב"ב אריה ויסמן

    "ההצלחה של איקאה בישראל לא ברורה לי. כמו עדר כולם הולכים לשם"