חיפוש

תכנון פרישה

פתרונות עדיפים: ביטוח מנהלים וקרן פנסיה - הבדלים ויתרונות

שמוליק קוטלר, מנכ"ל פתרונות עדיפים - סוכנות לביטוח, מסביר מה חשוב לדעת על קרן פנסיה וביטוחי מנהלים ובמה הם שונים זה מזה

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
539987
539987
שמוליק קוטלר צילום: משה כהן
שמוליק קוטלר צילום: משה כהן
בשיתוף פתרונות עדיפים - סוכנות לביטוח
תוכן שיווקי

מה מאפיין קרן פנסיה וביטוח מנהלים?

אף ששניהם נועדו לאותה מטרה – הבטחת הכנסה לאחר הפרישה והבטחת ההכנסה למשפחה במקרה של פטירה מוקדמת או כניסה למצב של נכות או אובדן היכולת לעבוד – קיימים ביניהם הבדלים מהותיים שחשוב להכיר.

קרן הפנסיה מאופיינת בכיסוי ביטוחי מובנה, הנרכש באופן אוטומטי מתוך ההפקדות החודשיות לקרן. לצד זאת קיימת בה גמישות מוגבלת יחסית בהתאמת הכיסוי הביטוחי לצרכים אישיים של החוסך. בנוסף, דמי הניהול בקרן הפנסיה נמוכים באופן משמעותי מהנהוגים בביטוח מנהלים, וקיים בה מנגנון איזון אקטוארי, לפיו שינויים בתוחלת החיים או בהיקף התביעות בגין נכות משפיעים על כלל העמיתים בקרן, כך שבמצב של עלייה בתביעות, ההתאמות נעשות בין רכיב הביטוח לבין רכיב החיסכון של כלל החוסכים בקרנות הפנסיה החדשות. משנת 1995, אין הבטחה מקדימה לגובה הקצבה שתתקבל במועד היציאה לגמלאות, והיא מחושבת בהתאם לנתונים אקטואריים שיהיו קיימים במועד העתידי להגשת הבקשה לקבלת קצבה חודשית. המנגנון החדש בקרן הפנסיה מעניק רשת ביטחון מהמדינה בשיעור של 5.15% תשואה ריאלית צמודת מדד, על 30% מהכספים המושקעים על ידי קרן הפנסיה בשוק ההון החופשי. המדינה מתחייבת להשלים את הפער אם התשואות תהיינה נמוכות מ-5.15%.

במה ביטוח מנהלים שונה מקרן פנסיה?

בביטוח המנהלים הוותיק הובטחו לחוסכים התנאים לקבלת הקצבה שלהם בגיל הפרישה מראש, בעת הצטרפותם לתוכנית זאת, בעזרת מקדם הקצבה הקובע את הזכות לקבלת קצבה קבוע. המקדם לא ישונה על ידי חברת הביטוח. בנוסף, דמי הניהול גבוהים מאוד באופן יחסי לקרן הפנסיה וחלקם מיועדים גם לממן את ההבטחה הקבועה של מקדם הקצבה ואת הביטחונות שהחברה מחויבת לרתק בהתאם לדרישות משרד האוצר, על מנת שתוכל להבטיח את התחייבותה למבוטחים בפוליסה.

בביטוח המנהלים ניתן להגדיר את גובה סכומי הביטוח באופן פרטני ואף לוותר על ביטוח נוסף למקרה של פטירה מוקדמת של המבוטח. כמו כן, במקרה של פטירה מוקדמת המוטבים והשארים יקבלו את הכספים באופן חד-פעמי (הוני) ולא כקצבה חודשית.

בביטוח המנהלים כל הכספים מושקעים בשוק ההון, ובחלק מהפוליסות ניתן גם לבחור מסלולי ביטוח בעלי סיכון (וסיכוי) מוגבר, לדוגמה 100% מהכספים יושקעו במניות. בדרך כלל נהוג שהביטוח למקרה של אובדן כושר עבודה מוגדר לעיסוק הספציפי של המבוטח ערב התרחשות מקרה הביטוח, ולא לכל עיסוק סביר אחר המתאים להשכלתו ולניסיונו, כמוגדר בקרן הפנסיה. בנוסף, נהוג שביטוח המנהלים לא יקזז את תגמולי הביטוח למקרה של אובדן כושר עבודה. עלות הביטוח למקרה של אובדן כושר העבודה יקרה משמעותית מעלות פנסיית הנכות בקרן הפנסיה במרבית המקרים.

מה כדאי לעשות לפני שמחליטים לגבי התמהיל בין השניים?

אין מוצר "טוב" או "רע" באופן מוחלט. קרן פנסיה מצטיינת ביעילות, בעלויות נמוכות ובהגנות מערכתיות, בעוד שביטוח מנהלים ותיק מספק ודאות קצבתית נדירה באמצעות מקדם מובטח. במקרים רבים הפתרון האופטימלי הוא שילוב מושכל בין השניים. לכן מומלץ לפנות לסוכן ביטוח פנסיוני מקצועי שיערוך לכם סימולציות והשוואות בין שני המוצרים, בעזרתם תגיעו להחלטה מושכלת לגבי התמהיל הנכון בין שני המוצרים, ובמקרים מסוימים אף יומלץ להפסיק עם החיסכון בביטוח מנהלים ולהעבירו לקרן הפנסיה.

הכותב הוא מנכ"ל פתרונות עדיפים - סוכנות לביטוח. הסוכנות מתמחה בביטוח אחריות מקצועית, ביטוח עסקים וביטוח אחריות מוצר, לצד ביטוח פנסיוני וחיסכון ארוך טווח.

פתרונות עדיפים - סוכנות לביטוח
טלפון: 03-9222912 | 054-4946290
לפנייה במייל >>

בשיתוף פתרונות עדיפים - סוכנות לביטוח

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    צחי אבו (בגדול); למטה מימין: אלון חסן, אלעזר ויגדורוביץ', ישראל ענדען ויעקב איזק

    המחיר: 8 מיליון שקל. התמורה: העברת קרקעות מהמדינה במאות מיליונים

    גור מגידו
    מייקל אייזנברג

    "מייקל הוא איש חכם, אבל הסוד שלו טמון בביטחון העצמי המופרז שלו"

    אופיר דור
    יוסי בן סימון

    "בחיים אני לא אתן לילדים שלי לקנות דירה שהם לא רואים בעיניים"

    שלומית צור
    מאיה רון, מורה לפילאטיס

    כולם עושים את זה. אז למה על "כל שלושה מכונים שקמים שניים נסגרים"?

    שלומית לן
    חזי שבקס (מימין) וישראל מורגנשטרן, שהקימו וניהלו את זק"א ישראל (כיום נקראת יחידה 360). מחברי דו"חות הפיקוח ממליצים לפרק את הגופים שבשליטתם

    חתונה, רכב משפחתי ומיליונים לעמותות: האם זה הסוף של המתחרה של זק"א?

    סימי ספולטר
    רחפן עם סיב אופטי

    "יש פתרון, אני יודע ב-100%": האירוע שבו עשויה להימצא תשובה לרחפני הנפץ