חיפוש

עו"ד אוריתה קורנובסקי: תהליכי התחדשות עירונית: הזדמנויות ואתגרים

עו''ד אוריתה קורנובסקי מסבירה על האתגרים הקיימים בתהליכי התחדשות עירונית, וכיצד יש להיערך להתנגדויות מצד תושבים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
עו"ד אוריתה קורנובסקי
עו"ד אוריתה קורנובסקי
עו"ד אוריתה קורנובסקי
עו"ד אוריתה קורנובסקי
בשיתוף עו"ד אוריתה קורנובסקי
תוכן שיווקי

מהם האתגרים המרכזיים בתכנון תהליכי התחדשות עירונית?

תהליכי התחדשות עירונית נהפכו בשנים האחרונות לנושא מרכזי בשיח הציבורי והמקצועי. הם מציעים הזדמנות לשדרוג אזורים עירוניים ישנים, שיפור תשתיות וקידום איכות החיים של התושבים. עם זאת, ההצלחה של תהליכים אלה תלויה במידה רבה בתכנון נכון ובשיתוף פעולה עם הקהילה המקומית.

מה חשוב לעשות כשמתכננים תהליכי התחדשות עירונית?

כדי שהתחדשות עירונית תצא לפועל על כל הצדדים המעורבים להיות מרוצים. לכן, חשוב מאוד לשתף את הציבור ולהיוועץ עם התושבים. ניתן לעשות זאת באמצעות ארגון סדנאות ופגישות שתהיינה פתוחות לתושבים כדי לשמוע את דעתם, חששותיהם ורצונותיהם, מה שיעניק להם תחושת שייכות ומחויבות לתהליך. דרך נוספת היאפרסום סקרים ושאלונים לתושבים, באמצעותם ניתן לאסוף ולמפות את הצרכים בכל אזור ובכל שכונה בעיר, כגון תשתיות, שירותים קהילתיים ושטחים ירוקים. כמו כן, חשוב שהתוכניות תהיינה בעלות גמישות מסוימת, כך שניתן יהיה להתאים אותן לשינויים שיהיו לאורך הזמן.

בסופו של דבר, כדי להגדיל את הסיכויים שתהליכי התחדשות עירונית יעמדו בציפיות ובצרכים של התושבים, יש צורך בשיתוף פעולה פעיל עם הקהילה, תכנון מבוסס נתונים, גמישות בתוכניות ומעקב שוטף. גישה כזאת תסייע ליצור סביבה עירונית שמתאימה לצרכים המשתנים של התושבים, ותורמת לשיפור איכות חייהם.

מה האסטרטגיה המומלצת לקידום שיתוף הפעולה עם התושבים?

כדי לזכות בשיתוף פעולה של התושבים הדבר החשוב ביותר הוא שקיפות. על התושבים לקבל מידע ברור ומובן על ההליכים והשלבים, כמו גם דיווחים שוטפים על התקדמות הפרויקט באמצעות הערכות תקופתיות ועדכונים, לצורך קבלת משוב מצד התושבים. דבר זה יאפשר לזהות בעיות ולבצע התאמות בזמן אמת.

יש גם להדגיש את היתרונות הצפויים מהפרויקט עבור הקהילה, כמו שיפור תשתיות ושירותים. לשם כך, מומלץ ליצור קשר עם עמותות וארגונים קהילתיים, ולשתף עימם פעולה כדי להיעזר בניסיון ובקשרים שלהם.

כיצד ניתן להתמודד עם התנגדויות של תושבים?

לצד כל היתרונות המצוינים לעיל, צריך להיות ערוכים לכך שחלק מהתושבים עשויים לצאת נגד תהליכי ההתחדשות העירונית בשל חשש מהשינויים הצפויים, כמו למשל שינוי בהרכב האוכלוסייה, ועלייה משמעותית במחירי התחזוקה של הבניינים החדשים, שעלולה לדחוק את התושבים הוותיקים החוצה.

ההתנהלות מול אותם תושבים צריכה להיות אמפתית, מכילה וקשובה, תוך מוכנות מלאה לתת מענה ראוי לכל השאלות שהם מעלים. במקביל, חשוב לשמוע ולהתייחס בכובד ראש לחששות של אותם תושבים מפני העתיד לבוא; לתת להם מידע, הסברים ברורים ומפורטים; ולהיות מוכנים לערוך שינויים בתוכניות תוך כדי תנועה, על סמך המשוב מהקהילה. על כל זה להיעשות בליווי אנשי מקצוע כמו אדריכלים ומהנדסים, תוך הצגת נתונים ומחקרים התומכים בפרויקט.

על התושבים המודאגים לדעת כי בסופו של התהליך מצבם צפוי להיות טוב יותר מכיוון שאזורים מחודשים נוטים להיות בטוחים יותר. בנוסף, הנכסים שלהם יושבחו ואיכות החיים שלהם צפויה להשתפר פלאים. תהליכי התחדשות עירונית יכולים להביא לשיפורים משמעותיים בקהילה המקומית, אך יש צורך להקפיד על תכנון נכון ושיתוף פעולה עם התושבים כדי להבטיח שהתהליכים יועילו לכולם ולא יובילו לתופעות שליליות.

הכותבת היא עו"ד, בעלים ומייסדת משרד קורנובסקי ושות' | k&Co. המשרד מלווה דיירים בכל שלבי ההתחדשות העירונית, ומספק פתרונות משפטיים מקצועיים.

עו"ד אוריתה קורנובסקי
טלפון: 03-7442240
למעבר לאתר >>

בשיתוף עו"ד אוריתה קורנובסקי

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    גיא מנור

    "החזר המשכנתא הוא 12 אלף שקל. אם הייתי שוכר דירה הייתי משלם סכום דומה"

    מיכל פלטי
    אילוסטרציה. "מרגע שמספרי ההגירה יעברו סף מסוים – שינוי הכיוון יהיה קשה עד בלתי אפשרי"

    רובם מעל גיל 40 ולמדו בישראל: "קפיצה דרמטית בעזיבת רופאים"

    שיר אנגל
    אולפן ערוץ 13

    קבוצת ההייטקיסטים, התכוננו: לא רק קניתם ערוץ, אלא גם פתחתם חזית

    עידו באום
    אילוסטרציה. הלקוח ישלם פחות על תהליך הפקת התשובות המשפטיות, ויותר על איש המקצוע שיעמוד מאחורי התוצאה ויגן עליה בבית המשפט

    מהפכת שכר הטרחה: מה קורה במשרדי עורכי הדין?

    עידו באום
    אבי מלכה. "אילולא הסיפור עם אופיס דיפו, לא היה סיכוי בעולם שאתמוטט. ב–2012 הרווח הנקי שלי היה 12 מיליון שקל"

    הוא היה "מלך העולם" בעסקים וקרס: "לקחו ממני הכל. עכשיו אני מחפש צדק"

    ענת ג'ורג'י
    פיראס גועבה, מנהל סניף מחסני השוק בקטמון, עם העובדים החדשים: "כל דבר שאני מבקש הם אומרים לי 'כן בוס'"

    "הם באים לעבוד, בלי סיגריות וטלפונים כל היום. אף פעם לא מחסירים ימים"