חיפוש

מיתוג חזותי

משה שלום: איך מתרגמים ערכי מותג לשפה עיצובית?

משה שלום, מייסד חברת משה שלום עיצובים, מסביר אילו גורמים משפיעים על בחירת המיתוג החזותי המתאים לכל עסק

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
762912
762912
משה שלום
משה שלום
בשיתוף משה שלום עיצובים
תוכן שיווקי

מהם המרכיבים הקריטיים ביותר במיתוג חזותי?

מותג מצליח כשמתקיימים בו מסר ברור, עקביות ודיוק. בהירות: אם הלקוח לא מבין מיד מי אתה ומה אתה מציע, משהו לא עובד. מיתוג טוב חייב להעביר מסר ברור גם בטקסט, גם בצבעים וגם בצורה. אחידות: מיתוג צריך להיראות זהה על שלט, על רכב, באתר או בחזית החנות. זה הדבר שבונה זיהוי מיידי ואמון אצל הלקוחות. איכות הביצוע: גם העיצוב החכם ביותר לא יעבוד אם השלט לא מודפס טוב, לא מיושר או לא עמיד בתנאי השטח. החזון צריך להתבטא גם בפרטים הקטנים, שעושים את ההבדל.

כיצד מזהים DNA של מותג ומתרגמים אותו לשפה חזותית?

הסוד הוא הקשבה, הבנה של לב המותג ואז תרגום לצבע, צורה וחומר. השלב הראשון הוא פשוט להקשיב, להבין מי הלקוח, מה הסיפור שלו, מה הוא רוצה לשדר ובמה הוא שונה מהמתחרים. חיפוש ה-DNA מתבצע בעזרת שאלות כמו מהו הקול של המותג? מה התחושה שהוא רוצה לעורר? למי הוא מדבר? לאחר שמבינים זאת, התרגום החזותי הופך לטבעי, עם צבעים, טיפוגרפיה, סגנון עיצוב, סוגי חומרים ואפילו סוג התאורה בשלט. כולם ידברו באותה שפה, ומי שיראה את השלט, את הרכב או את חזית החנות ירגיש את המותג ללא הסבר.

איך שומרים על רלוונטיות וחדשנות בתחום שמתפתח כל הזמן?

חדשנות היא החלטה יום־יומית להישאר סקרן, ללמוד ולהשתדרג כל הזמן. יש לעקוב אחר טרנדים, טכנולוגיות חדשות וחומרי גלם שמתחדשים ולשאול על בסיס יומי מה ניתן לעשות אחרת והיכן להשתפר. לקוחות היום רואים הכול, יודעים לזהות איכות, ייחודיות וחידוש. כשמשקיעים בציוד מתקדם, מכניסים כלים חדשים לעבודה ומעודדים את הצוות לחשוב באופן יצירתי ולא לבחור בפתרון הקל והמוכר, מתקדמים ולא נשארים מאחור.

הכותב הוא מייסד חברת "משה שלום עיצובים" שהוקמה בשנת 1987 ופועלת בתחום השילוט והמיתוג.

משה שלום
למעבר לאתר >>

בשיתוף משה שלום

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    פרויקט אאורה סיטי בחדרה. רנט איט רכשה 50 דירות בפרויקט

    420 דירות במיליארד שקל: "הצטברו פה מלאים שיכולים להספיק לכמה שנים"

    יוסף חרש
    אביגדור וילנץ, מייסד ויו"ר אקסייט

    סטארט־אפ השבבים מקריית גת לקראת גיוס ענק לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר

    שגיא כהן
    משתתפי הוובינר של בנק לאומי, מימין לשמאל בכיוון השעון: אפיק להב, אסא ששון, עלמא הופמן וריקי בש, מנהלת מערך הייעוץ בבנק לאומי

    "התיק שלי נחתך ב-18%, אבל יש לי סבלנות וזמן לחכות"

    אסא ששון
    מגרש מכוניות בנמל אילת. יותר מדי שנים ישראל נסמכת על מסים שמוטלים על מחיר המכונית, ופחות על השימוש בה

    אחרי 25 שנה: באוצר מתכננים רפורמה שתרעיד את מערכת המס בישראל

    מירב ארלוזורוב
    הטכניון

    בגרות 115, פסיכומטרי 740: מחיר הכניסה לאחד המקלטים האחרונים מפני ה-AI

    רותי לוי
    *

    "מורה יקבל כאן שכר התחלתי של 16 אלף שקל - אנחנו דורשים ממנו הרבה יותר"