חיפוש

מומחיות משפטית לדין הזר

עו"ד פז יצחקי ויינברגר: מגוון הדרכים לאכוף את החוק במדינה זרה

עו"ד פז יצחקי ויינברגר, מומחה בדין הבינלאומי, מסביר כיצד יש לפעול במקרים שבהם אדם החייב כספים נמלט לארץ זרה, או שכספו מוסתר בדרכים מורכבות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
140420
140420
עו"ד פז יצחקי וינברגר. צילום: נתי חדד
עו"ד פז יצחקי וינברגר. צילום: נתי חדד
בשיתוף עו״ד פז יצחקי ויינברגר
תוכן שיווקי

כיצד פועלים במקרים שנקבע פסק דין לחייב המסתיר את כספו בדרכים מורכבות?

אכיפה והכרה של פסק חוץ חיונית במקרה של הסתרת רכוש או כסף במדינה זרה. ישנם גם צווים מיוחדים בינלאומיים שעשויים להתאים במקרים חוצי גבולות: כמו צו מרווה, צו אנטון פילר, או צו נוריץ' פרמקל - שהם צווים המאפשרים קבלת סמכויות בינלאומיות נרחבות בהליך אזרחי, כולל הקפאת נכסים ואיסור דיספוזיציה, צווי חיפוש בינלאומיים, קבלת מידע מגופים כמו גוגל, מיקרוסופט, אמזון, אפל וכו'. כמו כן, חיוני לפעול בפן של התחקות אחר כספים המוחזקים בנאמנויות, בקריפטו וכיו"ב, כולל שיתוף פעולה פורה עם חברות חקירה ומידע בינלאומיות, דבר המסייע רבות להצלחה בתיקים – לאיתור ותפיסה של רכוש וכספים ומניעת הברחתם.

כיצד יש לפעול במקרים של חייב שנמלט מאימת הדין למדינה זרה?

בדרך כלל חיוני לתפוס ולהקפיא את המצב לגבי הנכסים שמצויים בארץ, להוציא צו לעיכוב יציאת החייב מהארץ למניעת הימלטותו, במטרה לוודא שייתפס בעת ביקור עתידי בארץ, אם כבר נמלט. בנוסף, ניתן לבקש סעדים זמניים במדינות זרות עד לאכיפה או להכרה במדינה הזרה, או עד למיצוי ההליך העיקרי. לעתים, בתלות במקרה, יש מסלולים מהירים ויעילים יותר. למשל, הכרזת החייב כחדל פירעון, או פירוק החברה החייבת; ואז מתבצעת פעולה באפיק של הכרה בהליך חדלות הפירעון במדינה הזרה, להבדיל מאכיפה רגילה. כך מתאפשר למשרד עם סמכויות נרחבות גם במדינה הזרה לפעול במקרים שכאלה (בהתאם לחוק המודל UNCITRAL שאומץ בחוקי עשרות מדינות, לרבות ישראל).

האם קיימות דרכים לקדם צעדים משפטיים הכרחיים כשהנתבע שוהה במדינה זרה?

"דרך המלך" היא לפעול לאכיפה או להכרה בפסק דין ישראלי במדינה הזרה, שבה החייב שוהה או שבה הרכוש שלו מצוי. במקרה שאין עדיין פסק דין, נדרש לעתים לפעול במישרין במדינה הזרה להגשת תביעה, או לכל הפחות לקבלת סעדים זמניים שימנעו מהחייב להבריח את רכושו, למכור או לשעבד אותו, או לבצע בו דיספוזיציה אחרת. העולם הפך למעין "כפר גלובלי", ואנשים, מידע, כספים וסחורות עוברים בקלות בין מדינה למדינה. כך ששיתוף הפעולה בין מערכות המשפט רק מתהדק ומתקדם מדי יום, בהיותו מרכיב הכרחי בימינו אנו.

הכותב הינו מומחה בדין הזר במספר מדינות, חבר בלשכת עורכי הדין בישראל וחבר בלשכת עורכי הדין באנגליה ובוויילס - החטיבה הבינלאומית, חבר בינלאומי של לשכת עורכי הדין הפדרלית האמריקאית (ABA). אמון על מתן חוות דעת מומחה בסוגיות שונות של הדינים הזרים. משנת 2014 משמש כמומחה וכיועץ מיוחד של האיחוד האירופי.

עו"ד פז יצחקי ויינברגר
למעבר לאתר >>

בשיתוף עו"ד פז יצחקי ויינברגר

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר