חיפוש

קוסמטיקה טבעית

ברא צמחים: הדרך הטבעית לטיפוח של עור הפנים

אלונה מצליח, נטורופתית והרבליסטית קלינית בחברת ברא צמחים, מסבירה איך רכיבים טבעיים יכולים לסייע לעור הפנים והגוף ולשמור עליו

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
ברא צמחים
ברא צמחים
בשיתוף ברא צמחים
תוכן שיווקי

מהי קוסמטיקה טבעית ומהם יתרונותיה?

קוסמטיקה טבעית מתייחסת למוצרי טיפוח המיוצרים בעיקר מרכיבים טבעיים כמו שמנים אתריים, צמחי מרפא, שומנים ושמנים טבעיים, ויטמינים ומינרלים, במקום כימיקלים סינתטיים ומעובדים. רכיבים טבעיים אלה יכולים לעזור לעור לשמור על לחות וגמישות, מסייעים ביצירת לחות טבעית, משקמים את העור ומעודדים את הגוף לבצע את התהליכים הטבעיים שהוא יודע לעשות.

קוסמטיקה שאינה טבעית, לעומת זאת, כוללת לעתים חומרים אגרסיביים כמו סיליקונים, אלומיניום ומלחים סינתטיים שלא תמיד מתאימים לכל סוגי העור ועלולים לגרום לתופעות כגון אדמומיות, כוויות ויובש.

251790
251790
אלונה מצליח. צילום: מיטל אזולאי
אלונה מצליח.צילום: מיטל אזולאי

אילו רכיבים טבעיים יכולים לסייע בשמירה על בריאות העור?

העור שלנו זקוק לטיפוח ולשמירה מתמדת, ורכיבים טבעיים רבים יכולים לסייע בכך, כמו הלבנדר, שידוע ביכולתו לשקם את העור, להרגיע ולהעניק לו לחות ורכות. צמח נוסף בעל יתרונות בריאותיים הוא הלבונה, לה מיוחסות תכונות אנטי דלקתיות ויכולת לחדש תאי עור פגועים. גם הקלנדולה, עם רכיביה הפעילים, יכולה לסייע בשיפור הרקמות ובחידושן, במיוחד במצבים של פציעות, ומזרימה דם לעור המזדקן והפגוע. לצמח הקומפרי מיוחסת היכולת להאיץ ריפוי צלקות, בזכות תכונותיו האנטי דלקתיות והמחטאות. עבור בריאות השיער, שמן רוזמרין עשוי לשפר את מצב הקרקפת ולהמריץ את צמיחת השיער.

בנוסף, שמנים טבעיים כמו שמן קוקוס, חמאת קקאו וחמאת שיאה מכילים כמות גבוהה של ויטמינים, שמגינים על הרקמות מנזקי חמצון שנגרמים לעתים כתוצאה מחשיפה לזיהום אוויר, סטרס פיזיולוגי או תזונה לקויה. ויטמינים כמו ויטמין E וויטמין C הם חיוניים לשמירה על בריאות העור, כאשר ויטמין C חשוב במיוחד לייצור קולגן שמסייע לשמירה על אלסטיות וגמישות העור.

טיפים לטיפוח העור:

טיפוח העור אינו רק תהליך חיצוני. לא סתם אומרים ."You Are What You Eat", התזונה שלנו משפיעה ישירות על בריאות העור שלנו. לכן חשוב להקפיד על שומנים בריאים כמו אבוקדו, שמן זית ואגוזים, לצד פחמימות וחלבונים איכותיים. מומלץ להימנע מאוכל מעובד ולהעדיף תזונה טבעית ומאוזנת.

בנוסף, יש מחקרים שמעידים על תרומתם של צמחי מרפא לבריאות העור. לכורכומין, למשל, יש תכונות אנטי-דלקתיות ואומגה 3 היא חיונית לשמירה על העור ותקינות חלוקת התאים, וגם אנטי-דלקתית.

בכל בית יש חומרי גלם איתם ניתן להכין מסכות לטיפוח הפנים. לדוגמה, תערובת של שלוש כפות דבש, כפית קינמון ורבע כפית אגוז מוסקט, מסייעת להפחתת נפיחות ואדמומיות ומזינה את העור; מסכה מבננה מעוכה עם כף מיץ תפוזים וכפית דבש מעניקה לעור מראה זוהר וחיוני בזכות ויטמין C, אשלגן ומוצילגים שמספקים לחות; כף זרעי פשתן עם מים יוצרת ג'ל אנטי-דלקתי שיתאים לעור הסובל מאקנה ולשיקום העור; ומסכת פנים מכפית קפה שחור ושמן שקדים משפרת את זרימת הדם ומחייה את העור. יש להימנע מלהשאיר את המסכות יותר מרבע שעה, ובמסכת בננה-תפוזים אפילו עשר דקות מספיקות. כמובן שלא תמיד יש פנאי להכנה עצמית של שגרת הטיפוח, ולכן ניתן להשתמש במוצרי הטיפוח הטבעיים הקיימים בשוק.

הכותבת היא אלונה מצליח, נטורופתית והרבליסטית קלינית, מנהלת סניף וכותבת תוכן בברא צמחים.האמור בכתבה אינו מהווה משום המלצה, חוות דעת רפואית או תחליף כלשהו לפנייה לרופא ולהתייעצות עם גורם מקצועי מוסמך.

בשיתוף ברא צמחים

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ארנסט אנד יאנג לונדון

    האם אלפי סטודנטים צריכים לדאוג? "זה לא הייטק. לא יחליפו אותם כל כך מהר"

    אפרת נוימן
    בית קפה בתל אביב בזמן המלחמה עם איראן, בשבוע שעבר

    מתווה הפיצוי לעסקים עוד לא הוכרז — אבל אפשר להיערך אליו כבר עכשיו

    אפרת נוימן
    דוכן של מיסטרל בתערוכת נשק בוושינגטון. החברה משמשת כקבלן ראשי בחוזים של משרד ההגנה האמריקאי

    אקזיט לאייל בנאי: אונדס קונה את מיסטרל בעסקת מניות בשווי 175 מיליון ד'

    חגי עמית
    בורסת סיאול, היום. לאיראן יש דרך לשבש את המכונה הכלכלית העולמית

    הזינוק בנפט והמפולת בשווקים הם הניצחון של איראן על טראמפ

    דפנה מאור
    יהודה הלוי 123, לאחר פגיעות ההדף. הבניין אוכלס מחדש ב-2019 - אבל ההליך המשפטי עדיין מתנהל

    הבניין עבר התחדשות ללא תוספת ממ"דים עקב מגבלות השימור – ואז פגע הטיל

    שלומית צור
    תרגיל מערכת נגד טילים

    מערכות ההגנה האווירית שלנו יחידות במינן? המלחמה חשפה את המתחרה הגדולה