הצורך בביטחון אנרגטי מוביל לפעמים לחששות ממעבר לאנרגיה מתחדשת. אולם מה אם הביטחון האנרגטי שלנו יכול להגיע דווקא מאנרגיה סולארית? מטרת הפתרון החדשני של ד.א. ניוטק אנרגיה היא ליצור את הביטחון הנדרש, ולהוביל לקדמה בתחום.
"ד.א. ניוטק אנרגיה הוקמה בשנת 2019 במטרה לספק חלופה ירוקה לשימוש בגנרטורים המסורבלים שהם רועשים, מזהמים ומסכנים את הבריאות שלנו", מסביר מייסד החברה אלברט ברודוציאנו, "תחשבו על מארז סוללה קטן שאתם שמים בארון ואוגר חשמל. במקרה של כשל אנרגטי אתם יכולים להוציאאותו, ולהפעיל צרכים חיוניים בבית, החל מטלפון ועד מקרר, תאורה, ולפעמים גם מזגן לכמה שעות.
"הפתרונות היום מגוונים מאוד, ממוצרים קטנים ועד מערכת שיכולה להפעיל את כל הבית, עם המון אפשרויות באמצע. ניתן להטעין את המוצרים האלה במהירות, ואם יש לכם גישה לשמש, אפשר לשים באופן זמני פאנלים מתקפלים קטנים או פאנלים קבועים. למעשה, אתה יכול לעשות שימוש בכל מקור חשמלי בשביל להטעין את המכשירים האלה, להשתמש בהם בשעת הצורך, למשל במקרים של שיבושים באספקת החשמל, ולחסוך בחשמל".
כאשר ברודוציאנו מתבקש להרחיב על הפתרונות, הוא מסביר כי בתור התחלה צריך להחזיק במערכת אגירה. "בשורה התחתונה, הסוללות שיושבות בבית או בחוץ מתחברות ללוח החשמל. כאשר הן מזהות שיש הפסקת חשמל, המערכות בבית עוברות להתבסס על אותן סוללות. אם יש לך פאנלים סולאריים על הגג, אז בתור התחלה הם מספקים חשמל מהשמש. זמן החשמל שנקבל תלוי במערכת האגירה שהתקנו".
מי קהל הלקוחות שלכם?
"אנשים שמחפשים פתרון קל לקמפינג ירוק, ורוצים ליהנות מחשמל בטיול. בנוסף, יש אנשים שמעוניינים בגיבוי ביתי לחשמל. יש גם משפחות חרדיות שרוצות חשמל עם מערכת סולארית בשבת. יש גם אנשים שיש להם בן משפחה שנעזר או נתמך על ידי מכשיר רפואי, בין אם זה מכשיר הנשמה או כורסה חשמלית. בסופו של דבר, מערכת אגירה זה ביטחון אנרגטי שטוב לנו כמדינה שיש בה אי ודאות".
בשיתוף אלברט ברודוציאנו, ד.א ניוטק




