חיפוש

עו"ד חסן דבאח: למה חשוב לפנות למומחה ברשלנות רפואית

צפו: עו"ד חסן דבאח מסביר מה שצריך לדעת לפני שמגישים תביעה בגין רשלנות רפואית - מאיסוף התיעוד, דרך חוות דעת רפואית ועד הבחירה בעורך דין

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
עו"ד חסן דבאח TheMarker Labels
בשיתוף עו"ד חסן דבאח
תוכן שיווקי

רשלנות רפואית: המושג הזה, שבעבר כמעט ולא דובר בו, נהפך בשנים האחרונות למוכר יותר גם בקרב מטופלים בישראל. אם בעבר נחשבו תביעות מסוג זה לנדירות, הרי שכיום מוגשות מדי שנה אלפי תביעות - חלקן מוצדקות, אחרות פחות. עו"ד חסן דבאח, מהוותיקים והמנוסים בתחום בישראל, מסביר מדוע חשוב להבין לעומק את העובדות לפני שניגשים לתבוע, ומה הצעדים הנכונים שצריך לבצע בדרך לתביעה מוצלחת בגין רשלנות רפואית.

לדבריו של עו"ד דבאח, תביעות בגין רשלנות רפואית מחייבות איסוף מדוקדק של תיעוד רפואי וניתוח מעמיק של העובדות. לא כל מקרה של טיפול רפואי שנכשל מהווה עילה לתביעה, ויש לבחון אם התקיימה התרשלות ממשית. לכן, חשוב לפנות לעורך דין שמכיר היטב את התחום, יודע לשאול את השאלות הנכונות, ומבין אילו מקרים מצדיקים המשך טיפול משפטי - ואילו לא. לדבריו, תביעות רבות נדחות דווקא בגלל חוסר היכרות עם התחום מצד עורכי הדין שמנהלים אותן.

עו"ד דבאח עוסק בתחום הרשלנות הרפואית כבר למעלה מארבעה עשורים - ולטענתו, מעולם לא הייתה מודעות ציבורית כה גבוהה לסוגיה כמו היום. לדבריו, "כיום יש ריבוי בלתי רגיל" של תביעות בגין רשלנות רפואית, בניגוד לשנים עברו שבהן "היו מוגשות תביעות ממש מעטות מאוד". עם זאת, הוא מדגיש שמדובר בתחום שמחייב מומחיות מעמיקה, ניסיון והבנה רפואית. לא כל מקרה מצדיק תביעה - ולעיתים גם למטופלים עצמם יש תרומה מסוימת לפגיעה שנגרמה להם, מה שעלול להיחשב כ"אשם תורם" ולגרום להפחתת הפיצוי שייפסק לטובתם.

עו"ד דבאח מדגיש כי רשלנות רפואית היא תחום מורכב שמצריך בירור יסודי - גם מצד עורך הדין וגם מצד הלקוח. לצד החשיבות שבהכרת הזכויות, הוא ממליץ שלא למהר להגיש תביעות ללא תשתית עובדתית וחוות דעת רפואית מתאימה. לדבריו, הדרך להגשת תביעה מוצלחת מתחילה דווקא באבחון מדויק של המקרה, ובבחירה בעורך דין בעל ניסיון מוכח בתחום.

עו"ד חסן דבאח
למעבר לעמוד האינסטגרם >>

בשיתוף עו"ד חסן דבאח

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אבי שומר

    "אפשר להגיע כאן ל-20 אלף שקל בחודש, אבל זה לא מעניין אותם. הם לא באים"

    רותם שטרקמן
    הונאות

    "איבדתי אלפי שקלים, אני מתבייש. אפילו לאשתי לא סיפרתי"

    ליאת לוי
    ג'יימי ביטון. "הלימודים היו הדת שלנו"

    עם 12 תארים מהרווארד, ייל ואוקספורד — זה כנראה האדם המשכיל בעולם

    ניו יורק טיימס
    יוסי אלמלם

    אף אחד לא קיבל אותו לעבודה. כיום יש לו חברה ששווה 5 מיליארד שקל

    ענת ג'ורג'י
    יואב סוכרי

    אקזיט האלכוהול: "קוקטייל ב–60 שקל הרבה יותר רווחי מסטייק של 160 שקל"

    ירדן בן גל הירשהורן
    התחדשות עירונית חרדים

    בפעם הראשונה: פרויקט הפינוי־בינוי המצליח שמסעיר את החרדים בירושלים