חיפוש

קבוצת אגם שביט: "התחדשות עירונית היא העתיד"

לפי תוכנית 2040 אוכלוסית ישראל אמורה לצמוח ב 50 אחוז, ורבים רואים בהתחדשות עירונית את הפתרון האולטימטיבי. עו"ד אביב טסה, הבעלים והיו"ר של קבוצת אגם שביט, מסביר איך מתגברים על האתגרים ומה הערך המוסף של התהליך שאותו הוא מכנה "התחדשות אנושית"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
TheMarker Labelsתוכן שיווקי
בשיתוף קבוצת אגם שביט
תוכן שיווקי

התחדשות עירונית אמורה להיות חלק מהפתרון למשבר הדיור בישראל אך מורכבותה, בין היתר, בשל חשש הדיירים מהתהליך, היעדר מידע ואתגרים משפטיים ותכנוניים, מעכבת את הוצאתה לפועל במקרים רבים. עו"ד אביב טסה, יושב הראש והבעלים של קבוצת "אגם שביט", מעריך כי בשנים הקרובות התחום יצבור תאוצה וכי העתיד נמצא בהתחדשות עירונית: "חלק מהמגמה של התחדשות עירונית זה לא רק לחדש את הערים, זה לא רק לתת ביטחון מרעידות אדמה וטילים, כמו שראינו עכשיו, זה גם פשוט מאוד לשמור על השטחים הירוקים במדינת ישראל".

קבוצת "אגם שביט" מובילה זה 16 שנה פרויקטים של התחדשות עירונית. העומד בראשה, עו"ד אביב טסה, משמש גם כיו"ר ועדת ההתחדשות העירונית במחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין, וגם היה בין היוזמים של הרשות להתחדשות עירונית. החברה פועלת באזור גוש דן, ובין הפרויקטים שלה נמצאים פרויקט ברחוב בן גוריון ב"בת ים על הים", קליי 8 בתל אביב ובו פרויקט עם דירות מיקרו-לבינג של 35 מטרים המיועדות לסטודנטים וממוקמות על ציר תחבורה, איגוד של בעלי קרקע שונים במתחם ציר החינוך הוד השרון לטובת בניית 84 יחידות דיור, ועוד.

עו"ד טסה מציין עוד כי לפי תוכנית 2040 אוכלוסית ישראל אמורה לצמוח ב 50 אחוז, ובהתאם לכך הוגדר כי 40 אחוז מסך הבנייה יגיע מהתחדשות עירונית. "כיום אנחנו ב-20 אחוז, ויש לאן לשאוף. ההתחדשות העירונית היא העתיד, הרשויות מבינות את זה וגם החברות שמחזיקות מחלקות להתחדשות עירונית. יחד עם המטרו ופתרונות התחבורה, אני מאמין שהעתיד נמצא במתחמים של התחדשות עירונית שבהם ייבנו מיני שכונות שבהן המגורים, המסחר והתעסוקה נמצאים באותו מתחם, וכך גם יופחת עומס התחבורה".

לגבי חששות הדיירים, אומר עו"ד טסה כי מדובר בסופו של דבר בעסקה רגשית ופחות נדל"נית: "אנחנו מכירים את השפה שבה מדברים הדיירים. אנחנו עוטפים אותם מההתחלה ועד הסוף, גם באמצעות מחלקת עורכי דין בילט אין שמהווה יתרון ועושה גם התחדשות משפטית עבור בניינים שיש להם בעיית רישום ופרצלציה, וגם על ידי עובדים שמדברים במגוון שפות. ההתחדשות היא עניין של אנשים, אני קורא לזה "התחדשות אנושית", ובסוף זה win-win לכולם".

בשיתוף קבוצת אגם שביט

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מנכ"ל אורה לאבס אסף אלוביק (מימין) ומייסד אייר סקיוריטי יאיר סבאן

    כוכבים שעזבו את מאנדיי ומפקדים מ-8200: ההשקעות הלוהטות של סקויה נחשפות

    אופיר דור
    שכונת יערית בישוב שלומי

    "זה קל ופשוט — מענק או פטור ממע"מ למי שקונה פה דירה"

    שלומית צור
    האם לנוכח המגמה השלילית כדאי לחסל פוזיציה בתחום הביטוח?

    עלה ב-380% בשנתיים וכעת מוביל את הירידות: האם המגזר הזה עדיין כדאי?

    רוית הכט

    "הציעו לכם עוד 60 מ"ר לדירה? זה לא יקרה"

    סימי ספולטר
    VIRGINIA DATA CENTERS

    מנהלי חברות הטכנולוגיה הגדולות החליטו לסגור את המזללה. עכשיו יחל המבחן

    דורון צור
    נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומנכ"ל OpenAI סם אלטמן, ביום רביעי. לאמריקה יש אינטרס כלכלי לשלוט ב–AI ולהרוויח ממכירתה לזרים

    ארה"ב חלשה מול איראן, אבל בדבר החשוב הזה — היא מעצמה שאין לה מתחרה