ניהול בניין מגורים או מתחם הוא משימה מורכבת המחייבת תיאום בין הגורמים השונים. בעוד יש כאלה שמעדיפים לדבוק בשיטה הישנה שבה אחד הדיירים מתפעל את הכל בזמנו החופשי, יש רבים שפעוט עברו להתנהל בפלטפורמת דינג שעושה סדר גם עבור חברות הניהול שצריכות לתמרן לעתים בין מאות דיירים וספקים. "המטרה שלנו היא לתת מענה לחברות ניהול וועדי בהתאם למה שעלה מהשטח", מסביר עמיר בר-עוז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת בר עוז שפיתחה את האפליקציה.
קבוצת בר עוז מגיעה מרקע של עולם הביטוח ומפעילה את סוכנות "המרכז לביטוח בתים משותפים", המתחמה בביטוח לוועדי בתים. החברה מוכרת על ידי מרבית ועדי הבתים וחברות הניהול בישראל, ומשם נולד הצורך בפלטפורמה כמו דינג.
בר עוז, בוגר ממר"ם, תיעל לטובת העניין את הידע הטכנולוגי שלו, הכולל תואר ראשון במדעי המחשב, והקים ב-2017 את חברת "אוקס פינטק" שהמטרה שלה הייתה לתת מענה לחברות ניהול. "דינג למעשה נותנת מענה לחיים בבית משותף, לקבוצות הרבות שיש בו ולעתים יש להן אינטרסים שונים כי מדובר בדיירי קבע, שוכרים, חברי ועד ועוד", הוא מסביר. "בנוסף, פעילם בבניין גם חברות ניהול, ספקים, נותני שירות ועוד, וכולם דרך הפלטפורמה מקבלים את זווית העבודה שלהם ומנהלים תקשורת עם כל הגורמים. התשלומים נעשים באמצעות ארנק דיגיטלי שדרכו אפשר לשלם לוועד או לספקים וליתר את הצורך במזומן".
המערכת הדינמית יכולה להתאים עצמה לכל צרכי הבניין, קטן או גדול, והיא שומרת על רציפות ועל היסטוריה של נתונים. כלומר, מדובר פה גם על סדר מבחינה משפטית ומתן יכולת לוועד לקבל החלטות חוקיות על סמך ראיית התמונה המלאה. גם אסיפות הדיירים הופכות להיות און ליין, כולל הצבעות, והן פתוחות וזמינות גם לדיירים חדשים שיכולים להתעדכן בהן. "לאחר מכן גם יוצא פרוטוקול", אומר בר עוז. "למעשה, הקבוצות השונות יכולות לשוחח ביניהן בפלטפורמה וזה גם מוריד מתחים כשהכל מתנהל בצורה שקופה וברורה".
בשיתוף קבוצת בר-עוז




