חיפוש

עו"ד יהושע פקס: השינוי שמרחיב את האפשרות לקבל דרכון אוסטרי

משרד עורכי הדין דקר, פקס, לוי מתמחה בהוצאות דרכונים זרים. מייסד המשרד, עו"ד יהושע פקס מסביר מה כולל הליווי והשירות שמעניק המשרד בדרך לקבלת דרכון זר

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
עו"ד יהושע פקס TheMarker Labels
בשיתוף משרד עורכי דין דקר, פקס, לוי
תוכן שיווקי

ישראלים רבים חולמים על דרכון זר, יש מיש שסבור שאזרחות זרה תפתחה בפניו הזדמנויות כלכליות ויש מי שמבקש להעניק לעצמו ביטחון בעקבות המצב הפוליטי והביטחוני בישראל. מי שמכיר מקרוב את התחום ומסייע לישראלים רבים להגיע אל הדרכון הזר המיוחל, הוא משרד עורכי הדין דקר, פקס, לוי המתמחה בהגירה, דרכונים זרים ורילוקיישן.

מייסד המשרד, עו"ד יהושע פקס, מסביר כי שינוי משמעותי שחל בדרכון האוסטרי בשנת 2020, מרחיב את האפשרות לקבל דרכון זר עבור ישראלים רבים: "האוסטרים שינו את חוק האזרחות שלהם, כך שזה מאוד הקל על ישראלים ובכלל יהודים, לקבל דרכון אוסטרי. מדובר על הרחבה מאוד משמעותית של מעגל הזכאים וכעת מאות אלפי ישראלים ויהודים מרחבי העולם יכולים לקבל דרכון אוסטרי ביתר קלות".

הוא מוסיף כי ההקלה היא בכך שהאוסטרים ביטלו את הדרישה לוותר על אותו דרכון זר אחר – כדי לקבל דרכון אוסטרי. "ישראלי שרצה לקבל דרכון אוסטרי היה צריך לוותר על הדרכון הישראלי, ורוב האנשים לא רוצים את זה. עכשיו אפשר לקבל דרכון אוסטרי ולשמור על הדרכון הישראלי ובעצם להחזיק באזרחות כפולה", אומר עו"ד פקס ומציין כי "דרכון אוסטרי הוא אחד הדרכונים החזקים בעולם".

עו"ד פקס מדגיש כי הליווי המקצועי בתהליך מסייע מאוד למבקשי דרכון זר, חוסך עבורם לא מעט התעסקות בירוקרטית ואף עשוי למנוע טעויות. "כעוברים את התהליך לבד, צריך ללמוד את כל הבירוקרטיה, לבד ומההתחלה. מדובר במדינה אירופאית יקית, וצריך לעשות את זה ממש לפי הספר, בצורה מסודרת", אומר עו"ד פקס ומסביר כיצד מתנהל התהליך במשרדו: "ראשית, אנחנו בודקים זכאות. האם יש סבא, או סבא רבא שגר באוסטריה, בין אם הוא היה אזרח ובין אם הוא היה תושב קבע בשנים הרלוונטיות, בשנות העשרים והשלושים, ונאלץ לעזוב בגלל עליית הנאצים לשלטון לאחר שנת 1933", הוא מפרט. ברגע שמוכיחים זכאות, אז מתחיל השלב של איתור המסמכים, מילוי טפסים, הגשת הבקשה, ובסוף כשמקבלים אישור אזרחות, השלב האחרון הוא מול הקונסוליה האוסטרית בישראל, לקבל את הדרכון עצמו".

"לפעמים יש ממש קשיים בהשגת המסמכים", מדגיש עו"ד פקס. "המומחים שלנו יודעים לבצע חיפושים בארכיונים. לפעמים זו ממש עבודה של בלוש אמיתית, בשביל להשיג את המידע, אבל הארכיונים האוסטרים הם מאוד מאוד נרחבים. המון מסמכים נרשמו. לפעמים אנחנו חושפים בפני בני משפחה סיפורים על האבות שלהם שהם אפילו לא ידעו בעצמם. אחרי שאוספים את כל המסמכים, צריך לתרגם אותם, ולקבל את חותמות האפוסטיל, לתרגם על ידי נוטריון ולהשיג חותמות נוטריון, ממלאים את הבקשות ושולחים אותן למחלקת האזרחות בווינה, אוסטריה".

משרד עורכי דין דקר, פקס, לוי
טלפונים: 03-3724722 |02-3810013
לפניות בוואטסאפ בנושא הגירה >>
להשארת פרטים >>
למעבר לערוץ היוטיוב >

בשיתוף משרד עורכי דין דקר, פקס, לוי

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    גיל אלבז. הצטרף לאוניקס ביולי 2025, וקיבל תואר של מייסד

    גייס עשרות מיליונים ואיבד שני יזמים: הסיפור של הסטארט־אפ החשאי אוניקס

    אופיר דור
    ארגזים מלאים בפירות דוריאן. "אנחנו צריכים להתאים את שרשרת האספקה לשינוי ולייצא דוריאן טרי"

    חקלאים קצרו רווחים מהביקוש לפרי המסריח. כעת הוא נערם במחסנים

    ניו יורק טיימס
    תלוש שכר פיקטיבי

    כל השאר זה בונוס: החברה שמצאה פטנט לחסוך כסף — על חשבון העובדים

    ליאת לוי
    קלוד קוד. נהפך לתופעה ויראלית שגנבה את תשומת הלב מ–Cursor

    הסערה החדשה בהייטק הישראלי: "זה מטריף ומלחיץ ברמות משוגעות"

    שגיא כהן
    טקס השקה אוטובוסים BRT

    בתים, מגרשים ואחזקות בחברות: הנכסים של ראש עיריית נס ציונה

    טלי חרותי-סובר

    "לא תראי אותי שם": לאן נעלמו הסטודנטים, והאם זה יחסל את האוניברסיטאות?