בשנים האחרונות ישראלים רבים פונים לתחום השקעות הנדל"ן בחו"ל. רבים מהמשקיעים מעדיפים לעשות זאת במקומות הקרובים מבחינה גיאוגרפית, כמו למשל קפריסין בכלל ועיר הנמל לרנקה בפרט, שהפכה ליעד מבוקש עבור המשקיעים הישראלים.
דוד מלכה, בעלים ומנכ"ל של חברת סטאר קוואליטי שפועלת בקפריסין ועורכת הדין ענבל לביא שמתמחה בעסקאות נדל"ן בחו"ל ועובדת עם סטאר קוואליטי, מלווים את המשקיעים הישראלים לאורך כל התהליך.
"לפני שנה יצא מכרז מאוד גדול של מדינת קפריסין, הנוגע לפיתוח המרינה, הטיילת והנמל של לרנקה. האזור התחדש במלונות, פארקים, קניונים, קזינו וכל הנדל"ן מסביב יעלה משמעותית", מצביע מלכה על הסיבות לעניין הרב שמעוררת לרנקה בקרב משקיעים.
"מגיעים אלינו הרבה מאוד לקוחות שמתעניינים דווקא בקפריסין וספציפית בלרנקה", מספרת עו"ד לביא המספקת את השירותים המשפטיים והמעטפת המשפטית, ומסבירה כי העניין מצד משקיעים ישראלים נובע גם מכך שהעיר נמצאת במרחק של 40 דקות טיסה מישראל: "עולים על טיסה, נוחתים תוך ארבעים דקות ונמצאים ממש ביעד אחר, ממש מדינה אחרת, במחירים שנגישים כמעט לכל כיס".
השניים מציינים כי מלבד הקרבה היתרונות הברורים של השקעה בלרנקה הם מחירי הנדל"ן והעובדה שהעיר נמצאת לפני פריצה ועלייה במחירים בעקבות תוכניות הפיתוח העתידיות ותנופת הבנייה. עו"ד לביא: "מגיעים יזמים ומשקיעים, גם מישראל וגם מאירופה ובכלל מכל העולם". מלכה מוסיף כי העובדה שקפריסין היא באיחוד האירופי ובעלת יציבות כלכלית תורמת גם היא לאטרקטיביות.
סטאר קוואליטי מלווה את המשקיעים מכל ההיבטים. "אני וסטאר קוואליטי יצרנו מודל עסקי מאוד ייחודי, שבו למעשה אני מספקת מעטפת משפטית ללקוח הישראלי", אומרת עו"ד לביא. "הלקוחות מגיעים עם הרבה מאוד מידע לא מאורגן והתפקיד שלי זה לעשות סדר בבלגן, גם בהיבט המשפטי וגם בהיבט המיסוי".
לסיכום, מציינת עו"ד לביא כי ערך המוסף שמביאה איתה החברה טמון ביכולת להגן על הלקוחות הישראלים בכל ההיבטים. הליווי הוא משלב של החתימה על חוזה המכר ועד קבלת המפתח, כאשר החברה משמשת גם נאמנה של כספי הלקוח. בכך, למעשה, העסקה אמנם מתבצעת בקפריסין, אך הכסף נשאר בחברה ששומרת עליו.
בשיתוף סטאר קוואליטי





