חיפוש

"זו תקופה חריגה אבל אפשר להתמודד אחרת"

ניר מקובסקי מאמן עסקי שמלווה בעלי עסקים, מנהלים ויזמים, מסביר כי דווקא התקופה המרוכבת הנוכחית, עשויה להביא עמה לא מעט הזדמנויות לצמיחה

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
אקו אקסלרטור TheMarker Labelsתוכן שיווקי
בשיתוף אקו אקסלרטור
תוכן שיווקי

כמאמן עסקי ניר מקובסקי עסוק בימים אלה בליווי של בעלי עסקים, מנהלים ויזמים, מסייע להם לייצר יציבות בתקופה המתאפיינת בעיקר בחוסר ודאות ואף לצמוח על אף האתגרים המורכבים. "זאת באמת תקופה חריגה בחוסר היציבות שלה", אומר מקובסקי ומציין את הימים האלה הוא מכנה "קורונה כפול טריליון".

מקובסקי, בעל ניסיון רב בתחום הליווי ואימון לבעלי עסקים ולמנהלים, אומר כי דווקא כעת, בימים של מתח ולחץ בעקבות המלחמה והשלכותיה, חשוב הביטחון שחשים ומשרים בעלי העסקים והמנהלים. לדבריו, האמונה בכך שהתקופה הקשה תחלוף משפיעה בהכרח על קבלת ההחלטות ועל היחסים עם העובדים ועם הלקוחות. "כולם כל הזמן בסטרס ופחד גדול מלטעות", הוא מסביר כי רבים מתייחסים למשבר כאל גזרת גורל, בעוד שניתן להתייחס אליו כאל שינוי מהנורמה.

לדבריו, יש להתייחס למשבר כאל הזדמנות ליצור משהו חדש: "אפשר להתמודד אחרת, ראינו את זה בעבר. כבר עכשיו יש לקוחות שפתאום מצאו שווקים חדשים ומוצרים חדשים. חברות תעופה בתקופת הקורונה פתאום התחילו להוביל מטענים וגם צלמים שלא היו להם אירועים - מצאו פתרונות יצירתיים".

הוא מדמה את התקופה הנוכחית למערבולת ולכן אומר לפני הכל חשוב לעצור ולא לנסות להילחם במצב, אלא לחשוב מהם היתרונות ומהן החוזקות. לא לחפש פתרונות חיצוניים – אלא תשובות פנימיות. "בשלב הראשון יוצאים מהעסק", הוא מתאר את תהליך שהוא מלווה. "לאחר מכן מתחילים להסתכל בצורה אובייקטיבית, ואז מתחילים להבין, לחשוב על חיסכון בכסף ועל התייעלות, למצוא רעיונות חדשים".

"המוטו שלי הוא: מי שלא שוחה - טובע. אני מגיע מעולם הספורט, מהשחייה. בסופו של דבר, שחייה זה ספורט שבו אי אפשר באמת להפסיק לנוע", הוא מסכם.

להצמחת חברות >>
למעבר ללינדקאין >>

בשיתוף אקו אקסלרטור

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    הדס פרחי. "זה לא שיש לי תוכנית סדורה, שאני הולכת לעשות א', ב', ג', ולהגיע לאיזו נקודה"

    גם משכורת גבוהה לא תשכנע אותם: "לא רוצה לעבוד בדבר אחד כל החיים"

    יהלי פדרבוש
    קמפוס וויקס בגלילות. וויקס לא קנתה את הקרקע, אלא חתמה על חוזה שכירות לעשר שנים, עם אופציה להארכה ל-11 שנים נוספות

    וויקס, צ'ק פוינט ומובילאיי הפכו את עצמן ליזמיות נדל"ן. עכשיו זה מסתבך

    איתי פת-יה
    למצולמים אין קשר לכתבה

    400 מיליארד שקל: מי שומר על הכסף הגדול של ההייטקיסטים?

    יורם גביזון
    משחק דיסני סוליטר. הושק רק לפני כשנה, וברבעון השני כבר הגיע להכנסות של 142 מיליון דולר

    נפילה של 25% ביומיים: סימבה הקפיץ את פלייטיקה, ואז היא שמה אותו בכלוב

    איתי פת-יה
    הבורסה בניו יורק, החודש

    רובם משקיעים במדדים ומרוויחים. האם צריך להפסיק לשים כסף בבתי ההשקעות?

    איתן אבריאל
    הטקס לציון עגינת ספינות סער 6 בבסיס חיל הים בחיפה, 2021

    "מישהו השתגע": מה עשה חיל הים עם נשק ב-17 מיליארד שקל?