מאחורי כל הליך משפטי נמצאים בני אדם - זו נקודת המוצא שמנחה את עורכי הדין במשרד עו"ד פרידמן טופול ושות'. "כשבני זוג מחליטים להתגרש, הליך הגירושים מלווה לרוב גם בהליך של פירוק ההון והנכסים המשותפים, וזאת לטובת איזון המשאבים המשותפים וחלוקתם בין הצדדים במהלך הפרידה. במקרה כזה, העיסוק של המשרד בתחומי המקרקעין ובדיני משפחה מאפשר לנו להציג בפני הלקוחות את התמונה המלאה מהיבטים משפטיים שונים, ולהאיר בפניהם על נקודות שהם אינם רואים, או נקודות שאולי לא דורשות התייחסות כעת, אך יצוצו בהמשך. המטרה שלנו היא ללוות אותם עד לסיום התהליך, ולוודא שיקבלו מענה על כל חלקיו", מסביר עו"ד אסף טופול, בעלים שותף.
משרד עורכי הדין פרידמן טופול ושות' הוקם בשנת 1999 בידי המייסד עו"ד גבריאל פרידמן, ומספק שירותים משפטיים בתחומי המסחר והאזרחי באמצעות חמש מחלקות עיקריות: מקרקעין, דיני משפחה, נזיקין ודיני עבודה וליטיגציה, שירותי גישור ונוטריון. המשרד שוכן בקניון עופר במעלה אדומים, ומונה כשמונה אנשי צוות שחרתו על דגלם מתן שירות אנושי וקשוב ללקוחותיהם.
עמוד תמיכה משפטי בתחום המקרקעין
משרד פרידמן טופול ושות' מטפל בעסקאות נדל"ן מגוונות, מפרויקטים של התחדשות עירונית ועד לעסקאות של דירות יד ראשונה ושנייה וכן בעסקאות נדל"ן לרכישת דירה מקבלן שבהן המשרד מייצג את הרוכשים.
עו"ד טופול מזהיר מפני טעות של הקונים להסתמך על עורכי הדין המייצגים את הקבלן. "אמנם בהסכם כתוב, שחור על גבי לבן, שעורך הדין הוא מטעמו של הקבלן וכי הוא מייצגם לעניין רישום הנכס על שמם בלבד, אך בכל זאת חלק מהקונים מפספסים שכך הם הדברים. למעשה, בא כוחו של הקבלן אינו מייצג את האינטרסים שלהם כלל, או שאינם מודעים למשמעות הרבה שיש לכך בשמירה על האינטרסים האישיים שלהם על ידי עורך דין מטעמם". לדבריו, לצד הקונים עומד חוק המכר שנועד לשמור על זכויותיהם, אולם באופן טבעי עורך דין מטעם הקבלן נוטה לדאוג לאינטרסים של הלקוח שהוא מייצג, ועל כן חשוב לשכור את שירותיו של עורך דין מטעמם.
הוא מוסיף שבעסקאות רכישה מקבלן עורכי הדין מקבלים לעתים קרובות הסכם סטנדרטי. מתוך נקודת מוצא זו, הם דואגים קודם כל להסביר לרוכשים את משמעויות ההסכם, ולאחר מכן מבצעים שינויים שיגנו על האינטרסים של הרוכשים. "התהליך למעשה מסדיר את מערכת היחסים המקצועית בין הקבלן לקונים, ואנחנו מקפידים לייצר את האיזון הנכון. בין היתר, אנחנו מקפידים לוודא שהקונה יזכה בכל הערבויות הנדרשות, בליווי הבנקאי על מלוא הסכום שהוא משלם, ולא רק על חלק ממנו.
"מרכיב נוסף שאנחנו מדקדקים לגביו הוא מועד מסירת המפתח. אנחנו מודעים לכך שקבלנים נוטים למשוך לעתים את המסירה בשל אילוצים כאלה ואחרים - ראינו זאת בעוצמה רבה אחרי שפרצה מלחמת חרבות ברזל, כשהיו קבלנים שניסו להישען על הלגיטימציה שניתנה להם לאחר את מועד המסירה לאור החוסרים בכוח אדם. אבל לקוחותינו שחתמו בזמנו על חוזים עם הקבלנים, בליווי משפטי שלנו, הרוויחו את האיתנות שלנו לצמצם את פערי המסירה. הפעלנו לחצים, והקבלנים אכן מצאו פתרונות יצירתיים, דוגמת העסקת פועלים סינים או קבלני משנה. אמנם היו עדיין עיכובים, אבל לא כפי שצפוי היה לקרות ללא התערבות שלנו. יש לנו הבנה ברורה שמדובר באנשים שמשלמים שכר דירה, או מכרו דירה ראשונה, ומחכים בקוצר רוח למסירת המפתח. כל חריגה במסירת המפתח עלולה להיות קריטית עבורם. יש לנו יכולת לראות את הדרך בצורה רחבה יותר, וחשוב לנו דרך החוזה להביא למצב של אפס תקלות והפתעות, גם במהלך התהוות החוזה וגם לאחר מכן". עו"ד טופול מוסיף ומונה שורה ארוכה של מרכיבים שיש לבחון בהליך רכישת דירה, כולל סקירה דקדקנית של הנכס בהיבט תכנוני ובהיבט משפטי, ומדגיש שחשוב להתעכב על כל אחד מהם כראוי.
בדיני משפחה, כסף אינו שיקול בלעדי
לצד הטיפול בתחום הנדל"ן, המשרד מלווה אנשים בהליכי גירושין, ירושה, ייפוי כוח מתמשך וסכסוכים משפחתיים שונים, כשכלי הגישור מיושם לא פעם להשגת הסכמות ופשרות. "במקרים רבים השיח על הירושה או על הגירושין סובב סביב עניינים של כסף, אבל אנחנו לא שוכחים לרגע שמדובר באנשים וברגשות", אומר עו"ד טופול. "אלה תהליכים שאנשים מגיעים אליהם טעונים ברגשות, ולא פעם מדברים מתוך אותה סערה. המטרה שלנו היא להיות הקול שמשמיע את ההיגיון, בלי לבטל את הסערה שהם חשים. אנחנו מתייחסים לדיני משפחה כדיני נפשות.
"ברוב המקרים מדובר בפעם הראשונה שהלקוחות שלנו מתמודדים עם פרידה מהסוג הזה - בין שמדובר בגירושין ובין שמדובר בפטירה של אדם יקר - וזה רק טבעי שלא ידעו כיצד להתנהל בתוך תהליכים כאלה. המטרה שלנו היא להוביל אותם לייצר הסכם שבו כל אחד מהצדדים יוכל לחיות איתו בשלום לאורך זמן, ולהימנע עד כמה שניתן ממצב של התכתשויות בבית המשפט. אחד הדברים שחשוב לנו לחדד ללקוחותינו הוא שבדיני משפחה אין מנצחים - בסופו של דבר כולם צריכים לחיות בשלום עם עצמם ועם ההסכמות שהושגו הרבה אחרי שההסכם נחתם".
משרד פרידמן, טופול ושות'
למעבר לאתר >>
בשיתוף משרד פרידמן, טופול ושות'






