חיפוש

"החברה שלנו היא אחת המעניינות בשוק מבחינה טכנולוגית"

בחברת הפינטק Vesttoo עושים שימוש באקטואריה מתקדמת מבוססת אלגוריתמיקה ולמידת מכונה כדי לאפשר למשקיעים משוק ההון להשקיע בסיכון ביטוחי. "אנחנו נותנים לכל עובד ועובדת את החופש והיכולת לצמוח ברמה המקצועית והאישית"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
המייסדים בן ציקל, אלון ליפשיץ ויניב ברטלה. החברה כיום מונה 105 איש ברחבי העולם, 75 מתוכם בישראל
המייסדים בן ציקל, אלון ליפשיץ ויניב ברטלה. החברה כיום מונה 105 איש ברחבי העולם, 75 מתוכם בישראל
המייסדים בן ציקל, אלון ליפשיץ ויניב ברטלה. החברה כיום מונה 105 איש ברחבי העולם, 75 מתוכם בישראל
המייסדים בן ציקל, אלון ליפשיץ ויניב ברטלה. החברה כיום מונה 105 איש ברחבי העולם, 75 מתוכם בישראל
אגם קדם לוי, בשיתוף Vesttoo
תוכן שיווקי

מאחורי הסטארט-אפ הישראלי Vesttoo עומד הניסיון לגשר בין שניים מהתחומים הגדולים והחשובים ביותר בעולם הפיננסים: ענף הביטוח ושוק ההון. "משקיעים משוק ההון פחות מכירים את עולם הביטוח", מספר בן ציקל, ממייסדי חברת הפינטק וסמנכ"ל הטכנולוגיות, ומסביר: "כדי לתת מענה לאתגר הזה, בנינו טכנולוגיה המתרגמת סיכון ביטוחי לשפה שהמשקיעים מכירים. כלומר להמיר את המושגים והנתונים של עולם הביטוח למושגים של שוק ההון כמו אגרות חוב ומכשירים פיננסיים שונים".

לב המוצר של חברת Vesttoo מתבסס על למידת מכונה מתקדמת. החברה מקבלת מחברות הביטוח מידע היסטורי שאותו היא מזינה אל תוך מודלים חכמים המותאמים לשוק הביטוח. בעזרת אותם מודלים Vesttoo מייצרת התפלגות של הסיכון וההפסד הפוטנציאליים בכל השקעה.

"כשאתם קונים פוליסת ביטוח, אם תקרה לכם תאונה – אתם תקבלו כסף מחברת ביטוח. כאן זה הפוך – המשקיע מרוויח אם לא מתרחשת תאונה. הוא נושא בסיכון שחברת הביטוח תצבור הפסדים כתוצאה מריבוי תביעות. בנינו פלטפורמה להעברת סיכון של פוליסת ביטוח מחברות ביטוח אל שוק ההון, שמאפשרת למשקיעים להבין לעומק את הסיכון והפוטנציאל של השקעה בחבויות ביטוחיות. הפלטפורמה שלנו מנהלת את כל התהליך, החל בשלב אריזת הסיכון, דרך מעקב וכלה בסיום תקופת הסיכון".

ציקל אומר כי מדובר במוצר מהפכני שיש לו השפעה אדירה על התחום הפיננסי-ביטוחי בעולם כולו. "אנחנו מפתחים כלים חדשניים שמבוססים על שיטות data science ו-machine learning מהמתקדמות שיש בשוק. אנחנו פורצי דרך, מה שאנחנו עושים היום היה בלתי אפשרי לפני אפילו עשר שנים".

שמים דגש על התפתחות העובדים

קובי רז כפיר-אל, סמנכ"ל הפיתוח של החברה, מוביל את הצוות ששוקד על פיתוח המוצר הטכנולוגי של Vesttoo. "צוותי הפיתוח שלנו עוסקים בלמידת מכונה, אופטימיזציה, סטטיסטיקה, אנליזה וחקר ביצועים", הוא מספר. "זאת בנוסף לפיתוח פלטפורמת המסחר, מבוססת ענן, שעושה שימוש בטכנולוגיות החדשניות והמתקדמות ביותר בעולם התוכנה".

רז כפיר-אל אומר כי בחברה שמים דגש על ההתפתחות של כל אחד מהעובדים. "אני מפוקס על הצמיחה של חברי הצוות שלנו. מאוד חשוב לנו שהעובדים יתפתחו ברמה האישית, המקצועית והטכנולוגית. אנחנו רואים בעובדים שותפים לדרך, וההישגים שאנחנו מגיעים אליהם הם בראש ובראשונה שלהם. זה בא לידי ביטוי גם בתהליך העבודה דרך מודל עבודה היברידי וגמיש, וההשקעה שלנו ברווחת העובד ובגיבוש החברתי.

"צוות הפיתוח עובד בשיתוף פעולה הדוק עם צוות ה-Financial engineering, שרבים מהתפקידים בו אינם נפוצים ברוב חברות ההיי–טק. הובלת הספינה הזאת דורשת חשיבה עצמאית, יצירתיות ומעורבות של כל עובד. אנחנו מעודדים את העובדים למצוינות, אחריות אישית ויזמות, ונותנים להם את חופש הפעולה והבמה להתפתח שתורמים ישירות להישגים של החברה".

רז כפיר-אל מוסיף גם כי תחומי האחריות של עובדי Vesttoo עשויים להשתנות עם הזמן. "הרבה עובדים שהתחילו בתפקיד מסוים התקדמו לעמדות בכירות יותר מתוך הכרה ברצונות, ביכולות ובהישגים שלהם. חברי הצוות שלנו יכולים להתפתח במימד הניהולי ובמימד המקצועי".

"אנחנו המובילים בעולם"

Vesttoo הוקמה בשנת 2018 בידי בן ציקל, יניב ברטלה ואלון ליפשיץ. מאז הקמתה החברה פועלת לקידום פלטפורמת מסחר דיגיטלית ראשונה מסוגה, המיועדת להעברה והשקעה בחבויות ביטוחיות. על פי מקורות, החברה כבר מייצרת הכנסות של עשרות מיליוני דולרים עם בעלי מניות כגון בנקים בינלאומיים וקרנות גדולות.

"חיפשנו תחום שעדיין לא מקבל מענה טכנולוגי מוצלח מספיק, למרות ההתקדמות בעולמות המחשוב", מספר ציקל. "צריך להבין שהעבודה שלנו מתרחשת בענן. היכולת לקנות כושר מחשוב עוצמתי שיענה על הצרכים הללו לא היתה קיימת בעבר. זה אופק חדש שנפתח לעולם שלא הכיר אותו כמעט לפני כן.

"זיהינו את האזורים שבהם לא מתקיים חיבור בין שוק ההון לביטוח המשנה — והשתמשנו בטכנולוגיה כדי לחבר את השווקים הללו. בתהליך העבודה שלנו, הקדשנו הרבה מאמצים לניתוח של נקודות החולשה שמקשות על החיבור הזה ועבדנו בצמוד לחברות ביטוח ולגורמים משוק ההון. יש סוגי ביטוח נפוצים שעבורם אנחנו המובילים בעולם כרגע בהעברת סיכון מחברות ביטוח לשוק ההון. הצמיחה שלנו מעידה על הביקוש למוצר — גם מחברות הביטוח וגם משוק ההון שמחפש השקעות אלטרנטיביות".

ציקל מדגיש כי האתגר הטכנולוגי המרכזי של החברה הוא לפתח טכנולוגיה עקבית ומדויקת. "נניח שיש לי מאה עסקאות והטכנולוגיה גורסת ש-10% מתוכן ייכשלו. אם נפלו בפועל 30% — המצב לא טוב. גם במקרה שלא נפלה אף עסקה זה אומר שהמשקיע לא סגר עסקאות כי המערכת העריכה את הסיכון כגבוה מכפי שהוא היה בפועל. למרות שאנחנו עוסקים בהתפלגויות רחבות, הטכנולוגיה שלנו נדרשת להיות מדויקת עד לרזולוציות הנמוכות ביותר".

"העבודה שלנו מלאת אתגרים, אבל אנחנו מצליחים להגיע להישגים והצלחות מעבר ליעדים שהצבנו לעצמנו", מסכם ציקל. "במידה רבה סוד ההצלחה שלנו הוא העובדים והיכולות שלנו לזהות את הפוטנציאל שלהם ולתת להם להתפתח. אנחנו צומחים כל הזמן ואין זמן יותר טוב להצטרף לחברה ולבוא לעבוד אצלנו".

למעבר לאתר Vesttoo >>

בשיתוף Vesttoo

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"

    יעל בלקין | תקופת ההשכלה
    מוצרים של חברת אונדס תעשיות צבאיות

    ענק חדש? "יש להם המון כסף. החברות הביטחוניות הגדולות בישראל בפאניקה"

    חגי עמית
    שיינדי לנדאו, יוסי שינובר וחיים וניט

    לאן נעלמו 100 מיליון שקל? השיטה נחשפת - וטיפ הזהב שקיבלו הנחקרים