חיפוש

RACHIP מקבוצת Ready

הפתרון למחסור במהנדסים בשוק השבבים

הכירו את התפקידים הכי מבוקשים בתהליך פיתוח שבב מהאיפיון ועד הייצור. חברת RACHIP, מקבוצת Ready, מספקת 360 R&D, שירותי פיתוח תוכנה, חומרה ושבבים משלבי האפיון והארכיטקטורה ועד לייצור תחת קורת גג אחת

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
אילוסטרציה
אילוסטרציה
הפתרון למחסור במהנדסים בשוק השבבים צילום: Shutterstock
הפתרון למחסור במהנדסים בשוק השבבים צילום: Shutterstock
בשיתוף RACHIP
תוכן שיווקי

שבבים הינם שם כולל לרכיבי חומרה מתוכנתים (FPGA) או רכיבי חומרה בהתאמה (ASIC) המאפשרים לממש מעגלים מהירים ומותאמים על גבי חומרה לטובת מוצר. השבבים מהווים מנוע צמיחה בתעשייה עתירת ידע וניתן למצוא אותם במכונות פסי הייצור ובמוצרי הצריכה עצמם — מה שהופך אותם לחלק משמעותי בחיינו.

טכנולוגיית פיתוח וייצור השבבים נמצאת בתהליך מתמיד של שיפור ותחרות ובימים אלו, יותר מתמיד. כל זאת לא בכדי, השבבים מייעלים ומאיצים תהליכים. הם משפיעים על המהירות, צריכת ההספק, מחירו הסופי של המוצר ולא פחות, יש להם השפעה מרכזית על עלות תפעול המוצר. חברות רבות המפתחות מערכות משובצות מחשב/שבב, בוחרות לפתח עבור המוצרים שלהן פתרונות מותאמים ולהשיג יתרון על פני המתחרים.

תהליך פיתוח השבב נחלק לשניים: Pre-Silicon, כלל המאמצים עד לייצור, ו-Post-Silicon, המאמצים שלאחר ייצור.

תהליך הפיתוח בכלל ובשלב ה-Pre-Silicon בפרט דורש בעלי מקצוע מיומנים, אשר מסווגים לשתי קטגוריות עיקריות: Front End (FE) ו-Backend (BE).

תהליך ה-FE הינו ראשית הצירים, כאן מובאים צורכי הלקוח (המוצר), מוגדרת ארכיטקטורת הרכיב ומתבצעים תהליכי המימוש והבדיקה. הגדרת דרישות וארכיטקטורה מתבצעות על ידי הארכיטקט, Chip Architect. תכנון ומימוש התכן הלוגי מתבצע על ידי מהנדסי Chip Design. אימות הרכיב מבוצע בידי מהנדסי Chip Verification - המתמחים בבדיקה באמצעות סימולציות ומודלים מתמטיים - Functional and Formal Verification וכן ההכנה לבדיקות שלאחר הייצור, DFT.

לאחר השלמת תהליך ה-FE מועבר הרכיב לשלב ה-BE, הכולל המרת התכן הלוגי למעגלים חשמליים.

בתהליך מעורבים מהנדסי Physical Design, Backend, Layout וכן מהנדסי Analog.

בשלב ה-Post-Silicon עובר הרכיב אריזה ובדיקות DFT לקבלת החותמת שהרכיב יוצר באיכות הרצויה וחף מבעיות ייצור. בתהליך זה מעורבים מהנדסי בדיקת רכיבים Chip Validation, מהנדסי מעגלים שעל גביהם יורכב הרכיב Board Design, מהנדסי Firmware לטובת התוכנה התומכת ברכיב ומהנדסי חומרה.

מחסור בעובדים

התחרות בין חברות הטכנולוגיה בשיאה ויכולת הצמיחה טמונה בנגיסה בנתחי השוק של המתחרים. כדי להצליח ולהישאר רלוונטיים, הצורך בהקמת קבוצות פיתוח הוא חיוני והכרחי מאי פעם ודורש אנשי מקצוע מהמעלה הראשונה. לאור התחרות, הרצון להשיג יתרון על המתחרים ולשלוט במחיר הסופי של המוצר הביא למחסור בכוח אדם מיומן בפיתוח שבבים.

חברות רבות בונות צוותי R&D במיקור חוץ המתמחים בתחום, במודל היברידי ו/או עצמאי. אחת החברות הוותיקות שנותנת מענה כולל ואופטימלי לצרכים אלו היא RACHIP (רייצ'יפ) מקבוצת Ready, המהווה one-stop-shop לשירותי R&D כולל פיתוח שבבים משלבי האפיון והארכיטקטורה ועד לייצור השבב, תוך עמידה ביעדי איכות, תקציבי פיתוח וקיצור ה-Time to Market.

RACHIP הפועלת בתחום מזה 15 שנה ומשלבת אג'נדה חברתית של קידום והעסקת נשים חרדיות, מספקת מענה מהיר ומדויק לצורכי הלקוח בזכות אנשי מו"פ מנוסים, יציבות לאורך זמן וחיסכון משמעותי בעלויות גיוס והכשרה. יחד עם הלקוחות בונה החברה את מודל העבודה המתאים ביותר ומאפשרת גמישות הן בפריסת המשאבים והן בשילוב מומחים שונים בהתאם לשלבי הפרויקט.

ההתמחות והניסיון של RACHIP בשירותי מו"פ, לרבות מתודולוגיות ייחודיות באיתור, שימור ופיתוח העובדים, משפיעים ישירות על השבחת ה-delivery ללקוחות. לקוחות החברה נהנים מכל הידע והניסיון שיש בקבוצת Ready. מחלקת החומרה בחברת RACHIP לקחה חלק ביותר מ–100 Tape out בשנים האחרונות, ולאחרונה זכתה החברה להימנות בין החברות הצומחות ביותר לשנת 2022 על ידי גלובס.

בין מאות סיפורי ההצלחה של החברה ניתן למנות את צוות המומחים של RACHIP שהיה חלק דומיננטי ב-Design וב-Verification של שבב עבור חללית. הצוותים פיתחו סביבת סימולציה מורכבת בשפת System Verilog במתודולוגיית UVM. מדובר בתחום הדורש מיומנות בסטנדרט מאוד גבוה, כיוון שעל השבב לעמוד בתנאי סביבה קשים במיוחד בחלל.

בדוגמה אחרת, RACHIP נתנה מענה ל-Verification של שבב לתחנת בסיס (Wireless base station), המאפשרת שידור וקליטה של טלפונים ניידים, בהתאם לסטנדרטים ולפרוטוקולים הנדרשים. זה השבב הראשון שפותח עבור טכנולוגיית LTE — 4G.

"לבקשתנו RACHIP סיפקה לנו פתרון ובנתה צוות פיתוח בזמן קצר. בהתחלה חששנו מעבודה מרחוק של צוות חיצוני. היום אנו רואים את התועלת והמומחיות של RACHIP בתחום והם היו הבחירה הנכונה", מספר אחד מהלקוחות.

מוניטין וניסיון

חברת RACHIP היא חלק מקבוצת Ready, המאגדת את המותגים Ready ו-RACHIP. הקבוצה מתמחה ב–R&D 360 ומעניקה מעטפת מלאה לפיתוח שבבים, תוכנה וחומרה מקצה לקצה, תוך מתן מענה מותאם לקוח בשוק ההיי־טק האתגרי, המקומי והבינלאומי, תחת קורת גג אחת, עם מיטב המומחים בחברה. הקבוצה מתמחה במתן פתרונות ושירותים טכנולוגיים מורכבים בתחומים כגון פיתוח שבבים (מהגדרה עד למוצר), אינטרנט ומובייל, אפליקציות ומערכות ארגוניות (BIG DATA ,(BI, בדיקות ואוטומציה.

הקבוצה מעסיקה כ–200 עובדים בפרישה ארצית ובעבודה היברידית, ומרכז הפיתוח שלה נמצא בבני ברק. מצוינות היא תפיסת עולם וחלק בלתי נפרד מהDNA של Ready המובילה את הקבוצה למכלול ערכים וצמיחה תמידית. על לקוחות החברה נמנים חברות וארגונים בעולם ההיי־טק, מקומיים ובינלאומיים, סטארט־אפים וחברות יוניקורן. הלקוחות פעילים בתחומי הסמיקונדקטורס, אוטומוטיב, מדיקל, פינטק, אגרוטק, העולם הביטחוני, הממשלתי ועוד. תמהיל העובדים מאפשר ל-Ready להתאים לכל לקוח את הפתרונות האופטימליים במומחיות ומקצועיות להשגת התוצאה הרצויה ללקוח.

לעמוד הבית של קבוצת Ready

בשיתוף RACHIP

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    גיל אלבז. הצטרף לאוניקס ביולי 2025, וקיבל תואר של מייסד

    גייס עשרות מיליונים ואיבד שני יזמים: הסיפור של הסטארט־אפ החשאי אוניקס

    אופיר דור
    ארגזים מלאים בפירות דוריאן. "אנחנו צריכים להתאים את שרשרת האספקה לשינוי ולייצא דוריאן טרי"

    חקלאים קצרו רווחים מהביקוש לפרי המסריח. כעת הוא נערם במחסנים

    ניו יורק טיימס
    תלוש שכר פיקטיבי

    כל השאר זה בונוס: החברה שמצאה פטנט לחסוך כסף — על חשבון העובדים

    ליאת לוי
    קלוד קוד. נהפך לתופעה ויראלית שגנבה את תשומת הלב מ–Cursor

    הסערה החדשה בהייטק הישראלי: "זה מטריף ומלחיץ ברמות משוגעות"

    שגיא כהן
    טקס השקה אוטובוסים BRT

    בתים, מגרשים ואחזקות בחברות: הנכסים של ראש עיריית נס ציונה

    טלי חרותי-סובר

    "לא תראי אותי שם": לאן נעלמו הסטודנטים, והאם זה יחסל את האוניברסיטאות?