חיפוש

גיוסים של 250 מיליון שקל בשנתיים

התוכנית הישראלית שמאפשרת ליזמים לצלוח את ”עמק המוות” של הסטארט—אפים פותחת הרשמה למחזור החמישי

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
001881
001881
מימין לשמאל: איציק קושל, ליזה קורן, נמרוד אלמיש ונעמה זמיר צילום: איציק בנסניור
מימין לשמאל: איציק קושל, ליזה קורן, נמרוד אלמיש ונעמה זמיר צילום: איציק בנסניור
ליזה קורן, בשיתוף IN-VENTech
תוכן שיווקי

לפני כשנתיים וחצי החליטו עיריית חיפה, החברה הכלכלית חיפה וחברת היי סנטר להגדיל משמעותית את מספר הסטארט-אפים הפועלים וצומחים בחיפה כדי לפתח אקו-סיסטם מבוסס יזמות טכנולוגית ברובע הנמל חיפה.

לשם כך תוכננה ונבנתה תוכנית IN-VENTech לקידום עסקי של חברות הזנק טכנולוגיות. כיום, כשנתיים מיום פתיחתה, התוכנית מתהדרת ב-45 חברות סטארט-אפ בשלבים ובתחומים שונים, שגייסו בתקופה זו כ-250 מיליון שקל ומעסיקות כ-400 עובדים.

בימים אלה נפתחת ההרשמה למחזור החמישי של התוכנית, ובסיום תהליכי המיון ייבחרו 15 מיזמים טכנולוגיים נוספים שיצטרפו אליה. החברות הנבחרות יזכו במענק כספי של כ–100 אלף דולר, מימון דמי שכירות למשרדים במתחמי רובע הנמל בעיר התחתית חיפה, סבסוד כרטיסי אוכל לעובדי החברות, ייעוץ בבניית מודל עסקי, חיבור למשקיעים, שותפים ולקוחות בארץ ובחו"ל ותמיכה במערך השיווקי.

התוכנית מלווה חברות לתקופה של 12‏-18 חודשים, כאשר הערך הגדול ביותר הוא היכולת להגעה ל–Stand Alone – לצלוח את "עמק המוות" של הסטארט-אפים.

הפעילות השוטפת בתוכנית היא פרטנית ומותאמת לכל חברה בהתבסס על מפת הדרכים שלה; צוות התוכנית לומד את הדינמיקה ואת צורכי החברה כדי לייצר לה ערך משמעותי ולספק את המענים המתאימים בעת הצורך.

מנוע צמיחה כלכלי

בחיפה מתקיימים כל התנאים להיות בית חם וטוב לסטארט-אפים: עיר מרכזית, הנמל הגדול במזרח התיכון, ארבעה בתי חולים, מוסדות אקדמיים מובילים דוגמת הטכניון ואוניברסיטת חיפה ושורת מרכזי פיתוח של כמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בתעשייה.

התוכנית מייצרת אקו-סיסטם פורה ומפרה בין קהילת היזמים והחברות בתוכנית לבין קהילת העסקים המקומיים ועוגני העיר (בתי חולים, נמל חיפה, מוסדות אקדמיים ועוד), וכך הופך רובע החדשנות למנוע צמיחה כלכלי ומהותי לצפון הארץ בכלל ולעיר חיפה בפרט.

חברות שמייצרות ערך

התוכנית פונה לחברות בוגרות יחסית, בעיקר חברות בוגרות מסלול האצה או חממה טכנולוגית, המבוססות על חדשנות טכנולוגית לאחר הוכחת היתכנות, בעלות צוות יזמי מגובש ולפני סיבוב השקעה מהותי ראשון.

התוכנית פתוחה לכל תחומי הפעילות, בדגש על תחומי ים וספנות ובריאות דיגיטלית.

"אנו מכוונים לחברות בעלות מודל עסקי מגובש ומוצר מסחרי, הנמצאות בשלב הטמעת המוצר אצל לקוח ביתא או התקנת הפיילוט בשיתוף עם Design Partner. זה השלב שבו אנחנו יודעים לקחת את החברה ולהשלים את מה שהיא צריכה כדי להגיע לגיוס, או לגייס לה את הסכום הנדרש כדי להגיע ללקוחות", אומר נמרוד אלמיש, מנהל התוכנית.

"אנו מאוד אוהבים להתמקד בחברות ובטכנולוגיות שלא מייצרות רק כסף, אלא גם ערך לאנושות", הוא אומר, ומציג לדוגמה את חברת Atvisor, המפתחת פלטפורמת בריאות דיגיטלית מבוססת בינה מלאכותית שתומכת באיתור, ברכישה ובשימוש בפתרונות טכנולוגיים לתפקוד עצמאי של אנשים עם מוגבלויות ובני הגיל השלישי.

"אנו מאוד נהנים מהליווי, מהתמיכה ומהחשיבה המשותפת עם צוות התוכנית. תמיד יש למי לפנות, העבודה היא לא רק בתיאוריה אלא במעשה ומוכיחה את עצמה לאורך כל הדרך", מספרת מורן רן, מנכ"לית ושותפה מייסדת של חברת Atvisor.

אלמיש: "בתחילת הפעילות אנו נפגשים עם כל חברה לפגישת התנעה יסודית ולומדים את מפת הדרכים של המיזם, יכולת שרידות, אטרקטיביות לגיוס הון ועוד. אנחנו קובעים עם החברה את הנקודות שבהן נדרשת תמיכה, כמו בניית תקציב, מודלים עסקיים, לקוחות ושותפים אסטרטגיים שיובילו את החברה מהפגישה הראשונה עד לסגירת חוזה. כשצריך אנחנו מסייעים לבנות מודל השקעה נכון והגיוני, מטרגטים את המשקיעים הנכונים ומחברים בין הצדדים. המעורבות שלנו היא מרמת הפנייה למשקיע, ליווי המו"מ מולו ברמת ההסכם ותנאי ההשקעה ועד למעמד החתימה. בחברות שבהן פעלנו כך היינו גורם משמעותי בסגירת ההשקעות".

כחלק מתהליך התמיכה, נבנה מודל עסקי והורכבה אסטרטגיית גיוס מלאה, כולל חיבור למשקיעים וליווי תהליך ההשקעה עד לסגירה. כיום, אחרי גיוס של מענק מרשות החדשנות ולקראת סיום סבב גיוס הון, הצוות של IN-VENTech יכול להתגאות בעוד סיפור הצלחה.

בתחילת פעילותם הציבו ב-IN-VENTech מטרה שאפתנית למדי: יעד גיוסים של 30 מיליון שקל לכלל החברות בתוכנית בשנה הראשונה. יעד זה שולש והחברות בתוכנית גייסו עד היום יותר מ–250 מיליון שקל בתוך שנתיים.

חדשנות = חיים

ההתחייבות היחידה של החברות, מציין אלמיש, היא העברת מרכז הפעילות העסקית בישראל לרובע הנמל בעיר התחתית חיפה בהתאם לנוהלי התוכנית ולשלב אליו התקבלה החברה.

אלמיש: "אנו לא גובים דמי ניהול, אין לנו עמלות הצלחה ואנחנו לא נוגעים בהון המניות של החברה. כל מה שאנחנו רוצים הוא להפוך את כל חברות התוכנית לחברות מצליחות בחיפה. כאשר חברה נשארת וגדלה בחיפה מעל שלוש שנים – יש סיכוי גבוה מאוד שהיא תישאר בעיר. בכל עיר בעולם אזור הנמל הוא האזור הכי שוקק, תוסס וחדשני. גם בחיפה זה חייב לקרות, והשינוי כבר קורה. יש כאן את כל התשתיות והאווירה הנכונה, ואנו מאמינים שבתוך כמה שנים חיפה תוביל את החדשנות והטכנולוגיה, בפרט בתחומי המיקוד של התוכנית".

למעבר לאתר >>

בשיתוף IN-VENTech

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    גיל אלבז. הצטרף לאוניקס ביולי 2025, וקיבל תואר של מייסד

    גייס עשרות מיליונים ואיבד שני יזמים: הסיפור של הסטארט־אפ החשאי אוניקס

    אופיר דור
    ארגזים מלאים בפירות דוריאן. "אנחנו צריכים להתאים את שרשרת האספקה לשינוי ולייצא דוריאן טרי"

    חקלאים קצרו רווחים מהביקוש לפרי המסריח. כעת הוא נערם במחסנים

    ניו יורק טיימס
    תלוש שכר פיקטיבי

    כל השאר זה בונוס: החברה שמצאה פטנט לחסוך כסף — על חשבון העובדים

    ליאת לוי
    קלוד קוד. נהפך לתופעה ויראלית שגנבה את תשומת הלב מ–Cursor

    הסערה החדשה בהייטק הישראלי: "זה מטריף ומלחיץ ברמות משוגעות"

    שגיא כהן
    טקס השקה אוטובוסים BRT

    בתים, מגרשים ואחזקות בחברות: הנכסים של ראש עיריית נס ציונה

    טלי חרותי-סובר

    "לא תראי אותי שם": לאן נעלמו הסטודנטים, והאם זה יחסל את האוניברסיטאות?