חיפוש

המוצר האנושי — הוא המנצח

היועצת הארגונית והמרצה ד"ר עינת גלזר מסבירה כי כישורים התנהגותיים חשובים לא פחות מהטכנולוגיה

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
003844
003844
ד"ר עינת גלזר צילום: טלי רוגב
ד"ר עינת גלזר צילום: טלי רוגב
גלי לויטה ליבוביץ, בשיתוף רנמה
תוכן שיווקי

"לא פעם כשאני מגיעה לחברות טכנולוגיות אני צופה במתכנתים ובעלי תפקידים נוספים, שיכולים לשבת בסמוך במשך כמה שעות בלי להחליף מילה ביניהם. אחרים מצטיינים בתחומי התוכן הטכנולוגי, אבל מתקשים להתקדם לתפקידים ניהוליים הדורשים כישורים התנהגותיים רלוונטיים", מסבירה היועצת הארגונית והמרצה ד"ר עינת גלזר, המייסדת והבעלים של חברת רנמה, הפועלת יותר מ–25 שנה.

בחברת רנמה מעניקים, פרט לליווי אישי, הדרכות פנים ארגוניות והקניית כישורים התנהגותיים לעובדים ומנהלים. ד"ר גלזר מצביעה על כך שההון האנושי בענף ההייטק מאוד איכותי, אך לא מעט עובדים מתאפיינים בקושי ביצירת תקשורת, בעבודת צוות, ביכולות ניהול ועוד. "לא פעם עובדים מגיעים למשרות בכירות, אך מתקשים לנהל ישיבה או לסייע לכפופים להם במצבים משתנים ומורכבים", היא מסבירה.

״בחברות הייטק יש ידע, מוצרים ושירותים מקצועיים מעולים, אבל זה לא מספיק לנצח בשוק התחרותי. לשם כך חייבים כישורים התנהגותיים. התפקיד שלנו בחברת רנמה הוא להקנות את אותם כישורים, שהם הרבה מעבר לרעיון מבריק ומוצר מדהים״, מדגישה ד"ר גלזר ומסבירה: "חשוב להכיר בבעיה ובחולשה האישית של העובד או המנהל, בין אם הבקשה מגיעה מהעובד עצמו, מהמנהלים או ממחלקת משאבי אנוש ופיתוח ארגוני. בשלב שלאחר מכן חשוב לעבוד על היכולות, באמצעות מפגשים אישיים או במסגרת סדנה. בכל אחת מהדרכים אנחנו יוצרים חוזה שמפרט את דרך העבודה, מזקקים את הקושי שעליו יש לעבוד, מקנים כלים ומבצעים סימולציות שידמו את הטריגרים לאתגרים".

בסיום האימון ובמטרה להטמיע את הכלים בשגרת העבודה, ממשיך הליווי באופן רציף ולעתים לפי הצורך, מתוך הכרה בחשיבות הכישורים ההתנהגותיים להצלחת החברה.

רנמה
טלפון: 08-9104404
למעבר לאתר >>

בשיתוף רנמה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אולפן ערוץ 13

    קבוצת ההייטקיסטים, התכוננו: לא רק קניתם ערוץ, אלא גם פתחתם חזית

    עידו באום
    אילוסטרציה. הלקוח ישלם פחות על תהליך הפקת התשובות המשפטיות, ויותר על איש המקצוע שיעמוד מאחורי התוצאה ויגן עליה בבית המשפט

    מהפכת שכר הטרחה: מה קורה במשרדי עורכי הדין?

    עידו באום
    אבי מלכה. "אילולא הסיפור עם אופיס דיפו, לא היה סיכוי בעולם שאתמוטט. ב–2012 הרווח הנקי שלי היה 12 מיליון שקל"

    הוא היה "מלך העולם" בעסקים וקרס: "לקחו ממני הכל. עכשיו אני מחפש צדק"

    ענת ג'ורג'י
    פיראס גועבה, מנהל סניף מחסני השוק בקטמון, עם העובדים החדשים: "כל דבר שאני מבקש הם אומרים לי 'כן בוס'"

    "הם באים לעבוד, בלי סיגריות וטלפונים כל היום. אף פעם לא מחסירים ימים"

    אוריאל שכטר
    אלי לאוניד פרמן

    "סיימו תואר בטכניון עם ממוצע 90 פלוס, ומתקשים למצוא עבודה"

    שלומית לן
    הכור הגרעיני KK ביפן. "הקריבו אותנו למען הפיתוח של טוקיו"

    "המשימה - אספקת אנרגיה לכל המדינה": הכירו את הכור הגרעיני הגדול בעולם